GYROTOURBILLON GYROTOURBILLON komentáře u knih

Sharko Sharko Franck Thilliez

Další kniha FT. Napínavá, zajímavá...těším se na Luca.
Vysoké hodnocení si zaslouží.

18.09.2024 5 z 5

Přitažlivost pádu Přitažlivost pádu Noel O'Regan

Může člověk pomáhat druhým, když sám si pomoci nemůže ?! Ano, to je otázka za milion , ale věřím tomu. Viz. náš nejlepší dětstský psycholog Ptáček.
Uvěřitelný člověk je ten, co si prošel peklem, vylezl z něj a nyní dotýká se nebe. Jemu lze věřit.
Kniha evokuje ponurou atmosféru, myšlenky, ale i krásu a samotu na útesu a celého kraje.

09.09.2024 4 z 5

Naše matka Naše matka Karin Smirnoff

Druhý díl KS. Drsný, smutný, co více dodat. Ale je pravda, že pokud vás v dětství potká to, co sourozence dvojčata, následky pociťujete i v dospělosti.
Nezájem rodičů, zneužití otcem, vše pěkné dětem zničit či vzít...a za každou cenu tvrdit, že se nic z toho nestalo, že si vlastně vymýšlíte... ano, jsou mezi námi tací, kteří
něco z toho zažili. Třetí díl určitě dám, ale zda knihu doporučovat, to nevím, není to lehké čtení, byť čtivě podané. Samozřejmě, první díl, byl zkrátka první, ale i ve druhém je spousta myšlenek k zaznamenání, či pozastavení se u nich.

05.09.2024 4 z 5

Bizarní Česko Bizarní Česko Jakub Pokorný

Tak pro mně aktuální pozoruhodnost č 1. je kapitola 1. Sice jsem naplavenina, jak se říká, ale ano věžové domy v Kladně jsou pozoruhodné. Z počátků působilo sídliště pro neznalce jako ruská architektura, ale dnes už vím , že to tak není. Byty jsou poměrně velké, světlé, tak jak JP popisuje.
Kniha Bizární Česko nabízí zajímavosti opravdu netradiční, které stojí ( alespoň některé ) ke shlédnutí. Asi ne vše bude pro všechny, takové Pardubické krematorium, to už je jen pro otrlé. Pamatuji, že moje teta byla dokonce na exkurzi interiéru, dokonce probíhal žeh a malým okénkem koukali do pece. Dnes už to je možné jen parkrát do roka s průvodcem , mimo provoz.
Čili, kdo máte rádi vyjimečnosti , mimo hlavní proud, kniha Vám má , co nabídnout.

02.09.2024 5 z 5

Poslední nadechnutí Poslední nadechnutí Václav Křivanec

Super kniha. Autorova prvotina , mnou čtena jako jeho poslední. Přesto se těším na další počin VK už nyní.

26.08.2024 5 z 5

Cestou z věže Cestou z věže Petr Opršal

Zajímavý pohled na danou tématiku. Budu souhlasit se všemi 5*.

21.08.2024 5 z 5

Můj bratr Můj bratr Karin Smirnoff

Velmi dobrá kniha, pravda,krutá, ponurá... ale i uvěřitelná. Tuším , proč někdo hodnotí nízko a jiní dají 4 -5 *. Ano, jisté pasáže mi něco připomínají...

13.08.2024 5 z 5

Dál nechoď! Dál nechoď! Václav Křivanec

Vynikající kniha z prostředí mně hodně blízkého. Vylézt až ke křížku dá opravdu zabrat, obzvlášť v horkých letních dnech, ovšem ten výhled stojí za to.
Jasně, lokalita je to stejně úžasná jako nebezpečná, tudíž vhodná pro detektivní žánr. A kdo okolí zná , ví , že od křížku je další turistická atrakce Solwajovi lomy.
Krásná krajina s vláčkem pro děti i dospělé...ale v podvečer a večer to zde dostává až magický nádech tajemna.
Ale to už je jiné téma.
Kniha VK splnila mé očekávání

04.08.2024 5 z 5

Princ se žlutou hvězdou Princ se žlutou hvězdou František Tichý

Nevšední kniha o PG. Budu souhlasit se všemi 5* , Ristridin to vyjádřil nejlíp.

27.07.2024 5 z 5

Moře chamtivosti Moře chamtivosti Clive Cussler

Přesně jak píše čef.

22.07.2024 5 z 5

Cesta faraonů Cesta faraonů Clive Cussler

Moje 44 kniha CC. Já jsem spokojen.

21.07.2024 5 z 5

Věra Mikulcová: Příběh kulturistky Věra Mikulcová: Příběh kulturistky Věra Mikulcová

Velmi pěkná biografie se zajímavými fotkami i praktickými radami, co se našich těl a životosprávy týče.

16.07.2024 5 z 5

Sagittarius Sagittarius Václav Křivanec

Super kniha z prostředí Šumavy. Určitě půjdu i do dalších knih VK.

16.07.2024 5 z 5

Hon na Bubáka Hon na Bubáka Richard T. Chizmar

budu plně souhlasit s katasokolov

08.07.2024 4 z 5

Pověz mi Pověz mi Anne Frasier (p)

Ano, čtivé i zajímavé, ale na 5 * to nedosahne.
Určitě, ale další přeložené dílo AF budu sledovat.

27.06.2024 4 z 5

Případ Hojer a další temné kauzy 20. století Případ Hojer a další temné kauzy 20. století Miroslav Kučera

Zajímavá kniha nejen o Hojerovi.

27.06.2024 4 z 5

Claude Monet – Život, osobnost a dílo Claude Monet – Život, osobnost a dílo Gabriella Bologna

Krásná biografie, která má co nabídnout i lajkům.

23.06.2024 5 z 5

Děti osudu Děti osudu Elmar Bereuter

Krásná, i když smutná, výpravná kniha. Doporučuji..

22.06.2024 5 z 5

Ve jménu minulosti Ve jménu minulosti Karel Kostka

Mě se knihy KC. zatím nepřejedly, naopak. Líbila se mi série o zlatokopech a knihy jako Tajemství skrýtého kláštera nebo Poselství v dlani, mně nadchly.
Vynikajíci byla i kniha Ve spárech osudu. Ano, toto je thriller, začíná až jakoby červenou knihovnou, ale náhle se krása a romantika změní... jen se čtenáři začtěte.!

17.06.2024 5 z 5

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Další kniha krajana MM. Co více dodat, vše je zde již řečeno.
Čili Martine, kdo je další na řadě??? Jinak samozřejmě super počtení, mnoho zajímavých informací, i z mého rodného kraje. A ano, záchranáře jsme v Adršpachu nejednou sledovali. V zimě, kdy je areál pro veřejnost zavřený, ale nehlídaný, tudíž mnoho běžkařů zkoumá zasněžené skály a několikrát uvízli. Konec konců i my zde měli lyžák a po areálu běžkovali. A že tu bylo nebezpečných míst.. ale ta sranda a mládí ,
nás hřálo. Jasně, s vrtulníkem zde to musí být mazec.
Martine, díky za zajímavou knihu

16.06.2024 5 z 5