Hakl54 Hakl54 komentáře u knih

Zápisník cholerika Zápisník cholerika Aleš Křen

Možná je cholerik sám autor a takto si obohacuje humorem život :).
Některé povídky slabší jiné super.

06.01.2025 4 z 5

Dům na konci ulice Dům na konci ulice Karla Kubíková

Ze začátku mě nebavil až moc podrobný popis doučování Gábiny, ale postupně se začal rozvíjet osobní život Niny a její pomalu nastupující demence. Pro mladší generaci asi nezajímavé téma, ale pro nás starší poučné a smutné.

06.01.2025 5 z 5

Plakat jsem si zakázala Plakat jsem si zakázala Lucia Olrinková

Opravdu ty mladé lidi zajímal jen sex a zábava, nebo spisovatelka se natolik vyčerpala, že na jiné téma ji nezbyla síla ? Pro mě nezajímavé.

06.01.2025 1.5 z 5

Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Měli bychom si vážit chytrých, šikovných a špičkových specialistů , které nám celý svět závidí. Je dobře, že nás pan Moravec s jedním seznámil.

06.01.2025 5 z 5

Pojízdná čajovna splněných snů Pojízdná čajovna splněných snů Rebecca Raisin

Jediné co mě na knize zaujalo byl život na "kolečkách". V našich končinách toto není obvyklé, takže pro mě zajímavé seznámení s těmito lidmi. Jinak příběh slabý a sladký. Rosie mi připadala chvílemi jako puberťačka a ne dospělá žena.

06.01.2025 3 z 5

Žárlivka Žárlivka Lenka Pastorčáková

Těžký život žárlivce, který dělá peklo ze života svým partnerům. Škoda, že tam také nebyl pohled z "druhé" strany.

14.12.2024 4 z 5

Sběratel sněhu Sběratel sněhu Jan Štifter

Zajímavý příběh, trochu mrazivý, příliš osob, ale jinak výborné.

14.12.2024 5 z 5

Láska ve špičce italské boty Láska ve špičce italské boty Blanka Malá

Takové laciné čtení, spíš deník stárnoucí ženy, která si něco dokazuje. Její přístup mi moc neseděl a domnívám se, že by se měla víc věnovat dceři než courat po světě.

03.11.2024 3 z 5

Všichni to vědí Všichni to vědí Mária Ďuranová

Kniha se mi dobře četla, žádné zbytečné řeči a vše plynule ubíhalo, i když samozřejmě se dal očekávat šťastný konec. Pouze mě zaskočil na straně 142 věk dcer Martiny 12 a 11 let, až po chvíli jsem zjistila, že to byl tiskařský šotek nebo špatný překlad. Holkám je určitě 20 a 19.

02.11.2024 4 z 5

Dopisy od babičky Dopisy od babičky Veronika Doušová

Kniha se dobře četla, sice konec byl předvídatelný a trochu sladší, ale proč ne. Víc mě bavila Jana.

13.10.2024 4 z 5

Volání naděje Volání naděje Janette Oke

Krásný popis života v divoké Kanadě. Tentokrát mě trochu vadilo, jak si Elizabeth se vším dobře poradila a samozřejmě vše dobře dopadlo. Předchozí díly byly mnohem lepší.

30.09.2024 3 z 5

Plachetnice na vinětách Plachetnice na vinětách Jiří Hájíček

I když se jedná o obyčejný příběh, kterých jsou milióny, moc hezky napsáno. Vytrvalost Hynka jsem Marii až záviděla :).

21.09.2024 5 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

To byla moc smutná kniha o smutné holčičce a ošklivých rodičích.

20.09.2024 5 z 5

Ženy z Bohnic Ženy z Bohnic Edna Nová

Styl psaní mě příliš neoslovil, ale pohled za zdi Bohnické léčebny byl zajímavý.

18.09.2024 3 z 5

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Tento díl se mi líbil nejméně, zdál se mi příliš rozvláčný, nebo to bylo asi tím, že naše generace, která komunisty zažila, jich má již dost.

08.09.2024 4 z 5

Co se stalo Veronice Co se stalo Veronice Tereza Nováková

Takové celé divné a zmatené. Vlastně vůbec nevím co Veronika chtěla, hlavně asi pít a pařit.

15.07.2024 2 z 5

Harlekýnovy miliony Harlekýnovy miliony Bohumil Hrabal

Literární skvost, nádherná práce se slovy a obrovský pozorovací talent. Pan Hrabal uměl psát o životě. Knihu jsem musela číst po malých částech, abych vše mohla vychutnat a vstřebat.

01.07.2024 5 z 5

Kam se poděla Elizabeth Kam se poděla Elizabeth Emma Healey

Zajímavě zpracovaná stařecké demence očima nemocného člověka Zápletka se zločinem byla troch slabší, ale jinak dobrý příběh.

01.07.2024 4 z 5

Dobrá matka Dobrá matka Sinéad Moriarty

Vždy je to smutné číst knihy o těžké nevyléčitelné nemoci, ale tato kniha nepatří mezi ty zdařilé. Konec i rozhodnutí Jess je na její věk nepravděpodobné. O nemoci a léčbě se moc nepíše, za to se děj motá kolem ostatních osob a stálého opakování jak je Jess jedinečná.

01.07.2024 4 z 5

Volání nového dne Volání nového dne Janette Oke

Trochu slabší než předcházející díl, ale krásně se čte příběh z dalekého severu Kanady.

19.06.2024 4 z 5