hanka_reading hanka_reading komentáře u knih

Příběh Arthura Truluva Příběh Arthura Truluva Elizabeth Berg

Roztomilý příběh o přátelství starého Arthura, jeho sousedky a také mladé Mady, který pohladí po duši.

28.10.2022 4 z 5

Zloděj duší Zloděj duší Martina Hohenberger

Ač téma čarodějnictví a magie moc nemusím, tak v tomhle podání mě bavilo. Jakmile začnete číst, nemůžete přestat. Určitě stojí za přečtení.

27.07.2022 5 z 5

Bolest neutopíš Bolest neutopíš Renata Šindelářová

Velmi silný příběh podle skutečného životního příběhu, který rozhodně prožít nechcete.
Míra popisuje vztahy nejen se svými manželkami, ale také jeho eskapády v pracovním i soukromém životě. Celkově jeho život není procházka růžovou zahradou, ale spíš náročná cesta plná karambolů. Jak stárne, zjišťuje, že život je vlastně o běžných maličkostech, které právě dělají život tím správným životem. Míra má nezáviděníhodný život, ale snaží se s tím poprat, jak se dá. Je to velmi silná kniha s ještě silnějším koncem. Rozhodně si přečtu i další autorčiny knihy.

20.07.2022 5 z 5

Hančina cesta Hančina cesta Alžběta Langová

Vyprávění Hanky bylo “skvělé” - pokud se to vzhledem k tématu dá říct. Další část, ve které jsou popsány jednotlivé rodiny, už pro mě moc zajímavá nebyla a brzy jsem se začala ztrácet, kdo je kdo.

02.07.2022 4 z 5

Sedm let temnoty Sedm let temnoty Čong Judžong

Ze začátku jsem měla problém se zapamatováním jmen. Prostřední část mě hodně bavila, konec už zase tak moc ne.

06.06.2022 4 z 5

Robinsoni a donkichoti Robinsoni a donkichoti Aleš Palán

Tyhle rozhovory mě oproti předešlým bavily nejméně, rozhodně ale i tak stojí za přečtení.

30.05.2022 3 z 5

Tchyně Tchyně Sally Hepworth

Nebylo to špatné, ale chybělo mi takové to "wau". Zajímavé bylo vyprávění z pohledu různých osob.

19.05.2022 4 z 5

Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Na téhle knize mě hrozně bavil autorův optimistický přístup k životu i přes všechny peripetie, kterými si musel projít. Oproti těmto zážitkům si opravdu v dnešní době nemůžeme stěžovat na život.

15.05.2022 5 z 5

Dívka v zeleném svetru Dívka v zeleném svetru Daniel Paisner

Velmi silný příběh skupiny několika židů, které válečné období donutilo schovávat se v kanalizačním městském systému. Ze začátku mi nevyhovoval způsob vyprávění, nicméně vyplatí se vydržet. Obzvlášť když se jedná o skutečné události.

15.02.2022 5 z 5

Hitlerův nevěstinec Hitlerův nevěstinec Steve Matthews

V knize vystupují vymyšlené osoby, ale téma holocaustu je pravdivé a v knize zpracováno pro mě místy až brutálně a odporně, ale chápu, že to k tomu patří. Ania stála před velkým rozhodnutím, jestli se pomstít nebo jít za spravedlností. Byla ve věku, kdy její rozhodnutí asi i chápu a rozhodně bych ji za něj neodsuzovala vzhledem k tomu, čím vším si prošla a co zažila. “Baví-li” vás holocaust, tuto knihu si rozhodně přečtěte.

04.12.2021 5 z 5

Majonéza k snídani Majonéza k snídani Markéta Lukášková

Ze začátku mi byla Ema kvůli své povaze nesympatická. Jak jsem ale četla dál a Ema se měnila, měnila jsem i já svůj názor na ní. Díky jejímu experimentu s láskou poznala víc svoji rodinu, což je určitě fain, obzvlášť pro člověka její povahy. Pro mě to byla velmi čtivá kniha.

10.10.2021 5 z 5

Člověk Kellner Člověk Kellner Petr Čermák

Za mě pěkné shrnutí života P. Kellnera. Pro mě neskutečné, že už v 90. letech uměl zatočit s penězi v řádech desítek miliónů. Ani jsem netušila, kde všude měl nějaký podíl. Oceňuji, že dokázal si i přes velké bohatsví dokázal udržet svoje soukromí mimo veřejnost a neměl potřebu se ukazovat.

18.08.2021 5 z 5

Smrt bývá nehezká Smrt bývá nehezká Jiří Sivok

Ze začátku jsem moc nevěděla, co od této knihy čekat, takže jsem celkem mile překvapena.

06.06.2021 4 z 5

No a já No a já Delphine de Vigan

Moje druhá přečtená kniha od této autorky a opět říkám skvělá záležitost. Třináctiletá Lou se seznámí s bezdomovkyní No, díky které se Lou změní život. Lou jí chce pomoct a zachránit a je pro to schopna udělat cokoliv, ne vždy se to ale setká s pochopením. Krásný příběh a skvělé vyprávění, prostě super!

06.06.2021 5 z 5

Utajená dcera Utajená dcera Kelly Rimmer

Zajímavé téma, ale v tomto zpracování byly na mě některé události hrozně rychlé - dokázala bych si je představit propracovanější.

29.05.2021 4 z 5

Lavička Lavička Saskia Sarginson

Hezký příběh o tom, že láska může být věčná.

16.05.2021 5 z 5

Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

Tohle je zajímavá knížka vyprávěná střídavě z pohledu obětavé Morgan a puberťácké Clary. Jejich myšlenkové pochody a pocity jsou popsány detailně, ale zároveň čtivě, takže chápete jejich chování. Za mě palec nahoru.

20.03.2021 5 z 5

Má temná Vanessa Má temná Vanessa Kate Elizabeth Russell

Má temná Vanessa je opravdu temný příběh, ve kterém se dost často setkáte s Vanessinou naivitou a ovladatelností ze strany učitele.

18.02.2021 5 z 5

Pustina Pustina Stina Jackson

Tato autorčina kniha mě moc nezaujala - bylo to takové ponuré jak je uvedeno na obálce, na mě moc postav se zápornými vlastnostmi. Nejvíc mě bavilo asi až posledních 20 stran. Předchozí kniha Stříbrná cesta se mi líbila mnohem víc.

10.01.2021 3 z 5

Osamělí Osamělí Håkan Nesser

Severské krimi je pro mě záruka kvality. Vyšetřování Gunnara a Evy mě bavilo, obzvlášť, když bylo proloženo i běžným soukromým životem. Konec byl pro mě překvapivý. Za mě určitě palec nahoru.

29.12.2020 5 z 5