hanka0630 | Komentáře u knih | Databáze knih

hanka0630 hanka0630 komentáře u knih

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

V podstatě oddychové čtení, ale ne tak úplně. Líbilo se mi zamyslet se nad tím, jak děláme v životě důležitá rozhodnutí na základě jen částečné znalosti reality, jak si často mylně myslíme, že někoho dobře známe, nebo sami některé věci skrýváme i před svými nejbližšími. Byla to pro mě druhá kniha od autorky, četla jsem ještě Alici, ale takhle mi přijde o třídu lepší.

07.08.2022 4 z 5

Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Moc čtivý příběh. Trochu mi připomínal Houbařku od Hanišové.

27.01.2022 5 z 5

Sestřičky Sestřičky Donna Douglas

I když se s postavami sestřiček život nemazlil, bylo to v podstatě pozitivní čtení. Ani přeslazené, ani depresivní, prostě tak akorát. Moc příjemné letní čtení.

16.08.2021 5 z 5

Lovkyně Lovkyně Kate Quinn

Velmi čtivá kniha, místy vtipná, i když vypráví o vážných a smutných věcech. Stejně jako v Alicině síti i zde dojde na akční závěr jak z hollywoodského filmu, což je myslím trochu škoda. Ale celkově moc příjemné čtení.

14.11.2020 4 z 5

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Velmi čtivá kniha, která mluví o vážných věcech, a přesto jsem se u ní mnohokrát i zasmála. Je to inteligentní, vtipné, poutavé čtení. Doporučuji.

06.07.2020 5 z 5

Sto zázraků Sto zázraků Zuzana Růžičková

Tato kniha se mi dostala do ruky kvůli Čtenářské výzvě. Potřebovala jsem nějakou novinku, která tady má méně než 10 hodnocení a volba padla na Sto zázraků. Byl to v podstatě náhodný výběr a jsem za to moc ráda. Nejsem muzikální, ani nemám vztah k vážné hudbě, ale i přesto mi nejde na rozum, jak je možné, že jsem do této chvíle nevěděla, jak významnou osobnost klasické hudby náš národ měl. Byla jsem naprosto uchvácena knihou a stejně tak i osobností paní Zuzany Růžičkové. Přiměla mě zhlédnout dokument Music is life a dokonce pustit si pár nahrávek Bacha v provedení paní Růžičkové. Je to velmi působivý příběh a protože je autentický, ještě o to víc. Mrzí mě, že zde má v této chvíli pouhá 4 hodnocení a když jsem se po knize ptala v knihkupectví, paní prodavačka, která je jinak velmi sečtělá a velká profesionálka, ani nevěděla, že tuto knihu ve svém obchodě má. Byla by velká škoda, kdyby kniha o tak vyjímečné osobnosti zapadla. Je to jedna z těch, které mi uvíznou v paměti a budu doufat, že její hodnocení tady, tudíž i její čtenáři, budou přibývat. Doporučuji.

08.09.2019 5 z 5

Balada o snech Balada o snech Markéta Prášková

Tohle byla moje třetí kniha od autorky a četla se mi opět skvěle. Sice jsem v jednu chvíli vytušila, jaké tajemství hlavní postava nakonec odhalí, ale ani to mi neubralo na silném emotivním zážitku. Je to krásně napsaný, čtivý příběh a já za něj autorce děkuji.

23.09.2024 5 z 5

Hotel Atlantic Hotel Atlantic Barbora Šťastná

Zajímavý a hezky odvyprávěný příběh, navíc podložený skutečnými událostmi. Trochu jsem zpočátku měla problém se začíst, proto jednu hvězdičku ubírám, ale celkově rozhodně doporučuji!

15.03.2024 4 z 5

Lekce chemie Lekce chemie Bonnie Garmus

Tak to byla paráda. Děkuju Šánce za tip, díky jejímu komentáři jsem se ke knížce dostala a jsem nadšená. Je to čtivý příběh, vážný, ale i nenápadně vtipný, dojemný a přitom naprosto uvěřitelný. Všem hlavním postavám čtenář nemůže nefandit, ale Šest-třicet, toho budete přímo milovat. Doporučuji!

06.01.2023 5 z 5

Paměť mojí babičce Paměť mojí babičce Petra Hůlová

Nechtělo se mi do toho kvůli tomu Mongolsku, které mě nějak nelákalo, ale byla by to chyba. Není to úplně čtení k vodě, jako jsem to měla já, na to je to moc drsný příběh, ale každopádně nemůžu uvěřit, že tuhle knihu napsala 22-tiletá holka. Moc dobré čtení!

14.07.2022 4 z 5

Páté jablko Páté jablko Lenka Chalupová

Hezký příběh. Škoda, že je v něm tolik hlavních postav, já si k nim pak hůř hledám cestu a tolik s nimi jejich osud neprožívám, ten soucit se tak nějak rozmělní. Ale každopádně skvěle propracované, žádná hluchá místa, je vidět i spousta autorčiny práce "za knihou". A za mě další důkaz, že rodiče by o svých dospělých dětech a jejich problémech měli vědět co nejmíň, protože Andělky mi bylo líto asi nejvíc. Rozhodně doporučuji k přečtení!

09.06.2022 4 z 5

Knihovnice z Troublesome Creeku Knihovnice z Troublesome Creeku Kim Michele Richardson

Moc čtivý příběh, který chytne za srdce. A navíc se čtenář dozví věci, o kterých neměl tušení. Modří lidé, pojízdné knihovny... Doporučuji.

09.04.2022 5 z 5

Máme na vybranou Máme na vybranou Edith Eva Eger

Krásně napsaná kniha, ve které autorka nepřikrášluje ani své vzpomínky, ani sama sebe. Dlouho jsem příběh neprožívala s hlavní postavou tolik, jako s paní Edith. Doporučuji.

05.12.2020 5 z 5

Mne soudila noc Mne soudila noc Valja Stýblová

Taková síla na tak malém prostoru! Autorka lékařka s tak krásnou češtinou a s takovým množstvím empatie. Moc hezké čtení.

06.06.2020 5 z 5

Ester Ester Markéta Prášková

Děkuji Mandlevest, díky jejímu komentáři jsem se do čtení Ester pustila, i když na téma 2. sv. války a holocaustu vyšlo už mnoho knih. Tuhle si ale budu pamatovat. Byl to pro mě ten typ knihy, kdy se celý den těšíte, až večer budete číst dál, a kdy pak čtete dlouho do noci. Čtivě, krásně napsaný příběh, dobře vykreslené postavy, prostě za mě knize není co vytknout. Jdu se hned pustit do další knihy autorky a tuhle vřele doporučuji!

04.08.2024 5 z 5

Houpačky Houpačky Lucie Konečná

Milá a vtipná oddechovka. Sice se mi Vířivka líbila víc, ale i tuhle knížku jsem si užila.

26.03.2023 3 z 5

Samotářky Samotářky Barbora Šťastná

Pro mě osobně asi nejlepší kniha, která se mi zatím letos dostala do rukou. Chvíli mi trvalo, než jsem se začetla, ale pak jsem se nemohla odtrhnout. Doporučuji!

11.08.2022 5 z 5

Sestřičky a jejich tajná přání Sestřičky a jejich tajná přání Donna Douglas

Mám pocit, že už je to jiné čtení, než první díl, ale pořád velmi poutavé. A nevím, jak to čekání na další díl přečkám.

01.09.2021 5 z 5

Prostě na mě zapomněli Prostě na mě zapomněli Jiří Holub

Hezký příběh, který jsem si i přes drobné výhrady užila. Vypravěčem je dívka jménem Klárka, které je podle mě přisuzován větší nadhled a větší vyzrálost, než jakých by dítě bylo schopno. Nicméně příběh je tak poutavý a tak uvěřitelný, že se to dalo bez problémů přehlédnout. Hezká kniha o nehezkých dobách, doporučuji.

15.06.2020 4 z 5

Vířivka Vířivka Lucie Konečná

Přečteno za odpoledne, nebylo možné se odtrhnout. Doporučuji!

28.04.2020 5 z 5