hapac Online hapac komentáře u knih

O lanýžích, šampaňském a jiných požitcích O lanýžích, šampaňském a jiných požitcích Peter Mayle

Čtivé - s chutí jsem si přečetla o právnících, doutnících, lanýžích, šampaňském či jiných požitcích (i když ve skutečnosti zkrátka asi leccos neokusím). Nezávidím a ráda jsem se nechala poučit a zavést do takového světa.

21.05.2019 4 z 5

Nevěsta ze zámoří Nevěsta ze zámoří Hana Marie Körnerová (p)

Určitě čtivé, romantické.....pro mne na nedělní odpoledne jako dělané.

Osud tančil charleston Osud tančil charleston Táňa Kubátová

Román mne mile překvapil a ráda si přečtu i jeho pokračování.

Pojízdný krámek snů Pojízdný krámek snů Jenny Colgan

Čekala jsem oddechový příběh a toho se mi dostalo. Kdo z nás (čtenářů a milovníků knih především) by si nechtěl splnit takový sen, mít pojízdný krámek s knihami, objevit kouzelnou krajinu a lidi, kteří jsou s tímto krajem spjatí.....

Tíživá láska Tíživá láska Elena Ferrante

Geniální přítelkyně se mi četla určitě lépe, ale vzhledem k tomu, že se jedná o prvotinu, tak pohled do Neapole stojí za to.

Prodloužená jízda Prodloužená jízda Václav Kopta

Tak čekala jsem také, že se budu více smát, ale jinak to bylo takové milé a úsměvné.

Samorostka Samorostka Marcela Mlynářová

Za mne spokojenost, cestování po naší zemi se mi líbí, a tak je to pro mne inspirace pro další cesty.....

To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Líbí se mi komentář Aiden888... extrémně depresivně vykreslený životní příběh. Jistě, nikdo nemá asi úplně růžový život, nicméně tahle autorka ho nedopřeje snad žádné z postav, které se v jejích knihách byť jen mihnou. Také mám po přečtení několika knih od R.T. takový pocit, zkrátka určitě čtivé, ale tak svírající.....

Tisíc dnů v Toskánsku Tisíc dnů v Toskánsku Marlena de Blasi

Kniha plná barev a chutí Toskánska, a tak se těším na těch pár dní letošního podzimu, kdy zase tento kraj budu projíždět. Je to kniha o lidech, jídle a krajině, kniha milá a lidská. Za mne tak 3,5.

Požitkářka Požitkářka Marcela Mlynářová

Pro mne knížka pro chvíle odpočinku.

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Uf, tak to byl pro mne čtenářský zážitek, ještě teď mne cosi svírá. Skvěle vykreslené postavy a jejich osudy. Jak jasně, stručně v krátkých kapitolách popsána taková lidská tragédie na konci války. Strhující.

11.04.2019 5 z 5

Dobrodružství milovníka knih Dobrodružství milovníka knih Charlie Lovett

Měla jsem větší očekávání, takže jsem po dočtení trochu na rozpacích. Knížky mám moc ráda, takže každý, kdo knihy píše, tiskne, prodává či restauruje mám můj obdiv. Nevadila mne ani trošku fóbie hlavního hrdiny, ale celkově mne připadal děj takový zvláštní. Jednak jsem byla zmatená v té historické části a pak děj ze současnosti byl také chvílemi nějak těžko uvěřitelný až prapodivný.

08.04.2019 3 z 5

Pozlacená klec Pozlacená klec Hana Marie Körnerová (p)

Hezky jsem si početla, hlava si odpočinula a za to jsem ráda.

Z lodiček do holin Z lodiček do holin Marcela Mlynářová

Odpočinkové čtení, hezké postřehy z chalupaření i výletů.

08.04.2019 3 z 5

Almužna jen pro bohaté Almužna jen pro bohaté Hana Marie Körnerová (p)

Kniha pěkná, ale ty historické se mi líbí více.

Sen porodní báby Sen porodní báby Sabine Ebert

Celá série mne baví a jsem ráda, že jsem na ni narazila. Čtení jsem si užila a ráda se k němu někdy vrátím.

08.04.2019 4 z 5

Kavárna na pláži Kavárna na pláži Lucy Diamond (p)

Hezký příběh, kdy předvídatelný děj mi vůbec nevadil. Prima relax, skvělá kniha na dovolenou nebo jen tak pro klidnou neděli. Evie mi občas nebyla úplně sympatická, ale přesto jsem jí "fandila". Jo, jo, taky bych chtěla takovou kavárnu na pláži.

Trojhra Trojhra Blanka Hošková

Příběh, který mi po pravdě už z hlavy téměř zmizel, takže jenom za tři hvězdy.

Dědictví Dědictví Eva Tvrdá

Tak za mne tak za 4,5. Krásně drsný, ale i dojemně krásný příběh z Hlučínska, který zvláště pro místní musí mít velkou hodnotu.

Léto divokých květin Léto divokých květin Kathryn Taylor

Milé, pěkný příběh, zkrátka prima odpočinkové čtení.