hapac komentáře u knih
Pěkně se četlo, parádně jsem si při tom odpočinula.
Bavilo mne to, no a koneckonců název napovídá o čem to tak asi bude a vykreslení doby minulé bylo docela pěkné a pravdivé...… Knížky od p.Hartla mne zkrátka baví i když to není žádná velká literatura, ale i takových je třeba, takže se k nim ráda, třeba za nějaký čas, vrátím.
Vybráno díky čtenářské výzvě - smutné, tíživé, vždyť se to odehrána teprve nedávno.
Poslední díl z příjemné, čtivé série, díky za ni. Byl to takový balzám na duši.
Opět krásné, čtivé, laskavé, zkrátka svěrákovské pohlazení.
I když docela krátké, tak přesto milé, úsměvné čtení o životě v tak hezkém kraji.
Knížku jsem si půjčila po přečtení Příběhu psaného do vody, takže jsem byla již srozuměna se stylem psaní. Myslím si, že postřehy z cest, recepty na marmelády i jiné pochoutky, fotografie a řada názorů byly naservírovány hezky a na krásném papíru, některé postřehy bych klidně oželela a s některými se neztotožňuji, ale jako celek je knížka celkem fajn. Jenom si neodpustím jednu poznámku - nejsme všichni Češi špatní a nepoctiví a... a... a... ….to by měla vědět i prostá holka z lesa, ale taky zkrátka při svém rozletu - kdy nepochybně tomu věnovala nemalé úsilí, energii, peníze ....., tak se objeví různí vykukové, tak to bohužel chodí nejen v české kotlině.
Zatím poslední díl z celé série. Ta mne provázela celý minulý rok a rozhodně nelituji času, který jsem strávila nad jednotlivými díly.
Tak, ani jsem nečekala, že mne knížka tolik zaujme, fakt to bylo pro mne zajímavé čtení. Upřímné výpovědi všech tří aktérů, skvěle popsané zážitky doplněné o fotografie z míst, kam se ne každý z nás má možnost dostat nebo odvahu podívat. Co bych pro příště vylepšila by byly fotografie, řada jich byla pěkná, ale kvalitnější papír a vhodná velikost by udělal tento cestovatelský deník ještě o čárku atraktivnější.
Pěkný pohled na život v Paříži i na jeho obyvatele, kulturu a gastronomii - myslím si, že v mnohém pravdivý, recepty pak byly bonusem. Za mne tak 3,5.
Čtivá, pohodová, lehce romantická oddechovka, tak akorát na jedno či dvě pošmourná odpoledne a to je prima.
Prima oddechové čtení, hlavně mne baví ty postřehy z cest Island, Vysočina i Beskydy.
Další díl, který byl zpestřen křížovou výpravou. Sága je čtivá, doba neúprosná.
Prima oddechové čtení - příběh se četl parádně, já mám knížky od p .Hartla zkrátka ráda.
Knížka vybraná do výzvy a docela se četlo hezky. Krátké vodácké povídky, některé se mi líbily víc, některé míň.
Zvláště začátek knihy byl čtivý, jak pravdivé …. a divadelní představení v MDP stojí za to ….
Knížku jsem dostala a před rokem jsem se pustila do čtení. Brzy ji odložila a teď si řekla, že to prostě dám. A dala. Zkrátka teď mi přišla do ruky asi v ten správný čas a když jsem se oprostila od některých (pro mne zcela zbytečných) komentářů "prosté holky z lesa" k některým událostem a to jak těch soukromých, tak světových, tak se mi nakonec knížka docela líbila. Rozhodně je knížka na krásném papíře s úžasnými fotografiemi a inspirujícími recepty na marmelády či jiné dobroty. No a názory na výchovu dětí mi připadají docela fajn....pozdravuji pod Marmoladu.
Psáno lehce s humorem a pro tuto věkovou kategorii i inspirující - no a synova maturita, tak tam jsem to měla obdobné.....
Pro mne prima postřehy, zkrátka pěkné oddechové čtení.