happy-smile komentáře u knih
Další pěkná zápletka. Tentokrát se dobrodružství pověsilo na paty Aladinovi. Billie a Simona mu samozřejmě neúnavně pomáhají. Duchové přece neexistují, nebo ano? A opět se vše jednoznačně vyřeší - a nebo ne? :)
Krátké, úsměvné, trochu nás to provede zajímavými místy jako Island nebo Nepál. Ideální na zkrácení chvíle třeba v mhd.
Asi první třetinu knihy se v podstatě nic fantasy neděje - pouze nás obklopuje záhadná atmosféra s příslibem dobrodružství. Ač je to jenom takový úvod pro následující příběh, tak mě se tato část nesmírně líbila a byla velice čtivá. Potom se dozvídáme o existenci sirotčince slečny Peregrinové a jejich obyvatelích. Objevujeme jejich osobnosti a svět, ve kterém žijí. Je to moc příjemné čtení. Osobně ale nejsem moc fanda nestvůr a ty se zde vyskytnou taky. Proto se asi dalších dílů zatím nepustím, i tak ale knihu určitě doporučuji.
Na mě má kniha trochu moc fylozoficko-existenciálních "vtipů", ty mě moc nebavily. Ale jinak byly na některých stripech fakt dobré hlody.
Pokud už jste od tohoto autora něco četli, tak víte, co od knihy čekat. Taková pomalejší detektivka/thriller. Tentokrát můžete očekávat i takové duchařské prostředí. Příjemné a těším se na další.
Tak nevím, asi je se mnou něco špatně. Tak opěvovaná kniha a já jsem se u ní málem unudila k smrti... I když to má jenom asi 200 stran, tak jsem se až do konce prostě nemohla začít a jenom jsem se modlila, ať už je konec. Možná jsem masochista, ale možná ještě zkusím další díl. Říkám si, že na tom přece jenom musí něco být...
Začátek mě až tak moc nebavil, ale pak to začalo být vtipné. Některé Eminy příhody jsou opravdu ve stylu "to nevymyslíš", ale i tak jí to člověk prostě věří. Takže pokud se vám líbily předchozí díly, tak určitě směle do toho.
Kniha se čte dobře. Je krátká a rychle vám to uběhne. Často se také zasmějete nebo pousmějete. Za mě příjemná jednohubka. Přiznám se, že jsem ale čekala, že se také trochu dozvím o životě letušky - jak často létají, jak dlouho bývají doma, jak to mají s ubytováním v destinacích, více zážitků s pasažéry atd. Tohle ale Petra vynechává a v podstatě se jen zaměřuje na krátké zastávky v cílových destinacích a jak se je snažila využít na maximum. I tak ale směle do toho!
Taková příjemná jednohubka. Kniha se skládá z pár krátkých básniček a doplňujících ilustrací. Jak je u Tima Burtona zvykem, jedná se o podivné dílko, které by se asi nejlépe dalo popsat jako černý humor. Za mě to bylo zajímavé zpestření.
Tématem je kniha podobná jedné z knih Chrise Cartera. Akorát tady se nám u případu schází nová dvojice kolegů detektivů. Úplně se mi nechce věřit, že by Nině takhel procházelo její chování, čímž ani nemyslím obcházení kolegů, ale ty její výlevy. Z hlavní dvojice jsem tedy zůstala trochu rozpačitá, ale ve výsledku je kniha opravdu dobrá a těším se na pokračování.
Kniha se mi četla dobře, takže hodnotím spíše kladně. Na druhou stranu tato autorka asi nebude jednou z mých oblíbených severských spisovatelů. Druhý díl se mi líbil hodně, první a třetí jsou ale spíš takový průměr. Takže v tomto ohledu zklamání, protože jsem se těšila na to, že kvalita bude stoupat. Něco mi v těch Nořiných příbězích chybí, ale nedokážu říct co.
Walliams má velkou představivost a dokážu si představit, že tato kniha může být pro děti opravdu místy strašidelná. I tentokrát je zde ale dost humoru, aby čtení knihy děti přečkaly ve zdraví. Takže za mě další povedený ztřeštěný příběh pro děti, ehm tedy pohádka. Doporučuji.
Ztřeštěná kniha o krádeži klenotů. Kniha je opravdu milá a vtipná a není problém ji za den přelouskat. Líbí se mi, že tentokrát se zde tolik nemoralizuje a některé prohřešky dojdou po zásluze k odpuštění. Ani život není černobílý, a to je pěkné dětem ukázat. Doporučuji.
Bylo to jiné než ostatní knihy od této autorky. Méně slaďáren i méně humoru, ono to asi tak nějak jde ruku v ruce, protože u těch "romantických chvilek" často vznikají humorné situace. Přesto (nebo právě proto) to byl ale pěkný příběh a fanoušky tohoto žánru určitě bude bavit.
Tradičně dobrá knížka od Kristiny Ohlsson. Po delší době jsme se dočkali dalšího pokračování příběhů Eriky a Alexe. Musím říct, že kvalita se drží na velmi dobré úrovni. Autorka nás několikrát zavádí do slepé uličky a čtenář jí to všechno zbaští. Střídání příběhu se záznamem z výslechu mě nepřestane bavit, jedná se už o osvědčený formát. Vůbec by mi nevadilo, kdyby ještě nějaké díly časem vznikly, ale podle doslovu autorky se nedá říct, jestli se toho ještě někdo dočkáme.
Skvělá sonda do života lékařů. Autor to umí brát s nadhledem, což je dobře, protože jinak by knížka byla spíše zařazena do žánru horor. :-) Podle toho, co jsem slyšela od známých, to velice podobně probíhá u nás. Doporučuji všem, kdo se rádi zasmějí a kdo si jsou jistí, že jim kniha nenažene strach chodit k doktorům.
Možná by bylo lepší zůstat jen u prvního dílu. Nemůžu říct, že by mi tato kniha přišla kvalitativně horší nebo že by se mi nelíbila, ale tak nějaké má trochu jiné vyznění. Předchozí díl byl taková milá jednohubka a u toho mělo zůstat. Tady autorka splétá další osudy Polly a Neala a už to pak tak nějak zapadá mezi knihy podobného žánru. Přečtení nelituju, jsem ráda, že jsem se dozvěděla, co dalšího naše hrdiny potkalo, a rozhodně jsem se u toho nenudila. Ale pokud zůstanete pouze u předchozího dílu, tak podle mě člověku zůstane ten správný dojem.
Čekala jsem něco ve stylu pozdějších knih Wonderland a Řezník, a tak jsem byla zezačátku trochu zklamaná, protože to vypadalo na takový románek pro ženy. Nakonec se z toho ale vyvinulo psychologické drama ve stylu knihy Za zavřenými dveřmi. Ve výsledku musím říct, že to bylo napínavé a kdo má rád tento žánr, určitě neprohloupí.
Hned jak jsem knihu začala číst, tak mi na mysli vytanula kniha Zmizelá (nečetla jsem, jen viděla film). Sice se to četlo v podstatě samo, a jak je u Bussiho zvykem, jsem taky hodně ocenila popis reálií, což byl tentokrát francouzský ostrov Reunion. Ale jinak mám dojem, že je to jeho nejslabší kniha a že rozuzlení bylo lehce předvídatelné, což je u Bussiho knih docela nevídaná věc.
Povedená knížka. Případy slečny Marplové se čtou rychle a než se nadějete, tak je tato sbírka za vámi. Můžu doporučit.