heliiinka komentáře u knih
Rychlovka na jedno odpoledne. Ale dokonale popisuje ten boj dvou protichůdných myšlenek, že prostě nejde se jen tak jít najíst. Škoda, že nebyla víc rozepsaná ta konečná uzdravovací fáze. Kdo má ve svém okolí někoho s PPP, přečtěte si to.
Příběh vlastně není tak smutný, jak jsem očekávala. Je to klasika a líbí se mi ta malinká světlá naděje na konci.
Čte se jako blesk. Rychlý, jasný. Gwen i Gideon jsou občas moc dobří , ale to je takové YA klišé. Mrzí mě, že jsme se nedozvěděli jádro zápletky, ale aspoň mě to donutí jít do třetího dílu.
Mlok je neskutečně sympatická postava. Knihu jsem si oblíbila jen díky němu, protože jinak mi vůbec nesedl formát. Je to film.scénář, takže se musíte smířit se spoustou filmových poznámek, které děj \"zpomalují\". Přesto pokračuju na další díl, kvůli světu kouzel, Mlokovi a protože chci vědět, co bude s Grindelwaldem.
Cestování časem, romantika, vtipy, odpočinek. To je tahle knížka. Nedokážu říct, co přesně na ní mě přitahovalo, ale strašně mi sedla a já ji přečetla jedním dechem. Gideon, Gwen i Leslie byli sympatičtí, a bavilo mě, že vlastně nevíme, o co go. Nevíme to tím správným způsobem :D
Myslím, že ty starší knihy od Austenové jsou zkrátka lepší, né tak přeslazené, velmi ironické a o stupínek míň z červené knihovny. Miluju tyhle romány, o * níň jen proto, že všechny postavy byly průměrně dobré nebo lehce otravné, ani Anna nebyla 100% sympatická.
Občas tam bylo hodně výplňkových slov nebo příliš složitých souvětí, což se dětem bude hůře číst. Ale příběh byl hezký a rychlý s nevinným humorem pohádkového strašidla.
Tahle série už nemůže překvapit. Myšleno dobře. :D
Všechno, co jste milovali na prvních dílech, máte i tady. Včetně SPIRA, kterýho prostě nemám ráda. Je divnej.
Vyšroubované napětí. Smrt. Mega neočekávané převraty. Sexy boy. Padouch, co není padouch. Zamilovaná dvojka. A Ellin sarkasmus.
♥
Původní sérii jsem četla před lety, a tak bylo skvělé vrátit se v čase do svého i hraničářského mládí.
A Halt? Co věta, to perla ♥ Jeho ironie nemá hranic.
Děj byl malinko předvídatelný, ale přece jen jsme u dětských knih, tak se to dá čekat.
Smekám před autorem i překladatelem. Ten jazyk byl úžasný, dokázali zachytit nejen slang, ale byly tam i velmi povedené metafory. ♥
Filuta je sympatický hlavní hrdina, typicky ten správný rošťák. Ale nutno říct, že vyvrcholení zápletky bylo plytké. Takhle kniha potřebovala tak 50 stran navíc, aby se kvalitně rozpletla a ukončila. Přesto jsem z Pratchettova Filuty nadšená (narozdíl od Zeměplochy).
Středoškolské romantické drama. Je milé, že v šestnácti je to celý jejich svět. Bavilo mě, že do děje přišly nové postavy z dětství. Vlastně dávám 5* jen kvůli Johnovi, protože je zlatý.
Jako všichni bych mohla o vizuálu básnit hodiny. Takhle kniha se TOLIK odlišuje formou, že čtete dál protože vás zajímá i jaký další druh psaní bude použit (mail, článek z wiki, zprávy mezi veliteli, zprávy z akcí, osobní chaty...)
Ale i tohle má minus, chyběly mi u knihy nějaké emoce a nadhled vypravěče, který vidí všechno. Do osobního chatu hlavního hrdiny se dá těžko vcítit a něco s ním prožívat.
I tak to byla velmi strhující kniha a těch 600 stran se přečte velmi rychle.
Groteska, absurdní a na zasmání. Jako vždy zábava na odpoledne a za pár dní už nevíte, o čem to bylo.
Miloučká kniha pro děti. Je veliká škoda, že kapitoly jsou tak kratinké, protože se osekávají hezké myšlenky.
Nebavilo mě to a ocenění bych této knize rozhodně nedávala.
Ale zase musím ocenit nápad, grafiku knihy a motiv s rodinnými pouty a vztahy.
ALE vleklo se to, zápletka příliš složitá (děti by to nepochopili), hlavní záporák a feťák?! Tak to je moc.
Celkově se mi kniha nelíbila, dětem bych ji nečetla a určitě už po ní (ani po pokračováních) nesáhnu.
Ten konec?!! To bylo něco.
Napětí se šroubovalo celou knihu a poslední kapitoly bych knihu neodložila ani na minutu. Uvažuju o tom, že si obě knihy přečtu hned teď znova, protože už mám ten správný pohled (pochopí ten, kdo už dočetl).
Takhle strhující děj, jsem už dlouho neviděla. Líbí se mi, jak se střídají postavy ve vyprávění a jak každá z holek má vlastní odlišnou dějovou linku. Knížka se čte sama, protože chcete znát více o vrahovi, minulosti holek i kam jejich příběh půjde dál.
Bavilo mě to tak moc, že jsem ochotná přivřít oči i nad tak vyhrocenou a nereálnou zápletkou.
Už chápu, proč tahle série není tak úspěšná jako Šest vran. Je to strašně předvídatelné, takže četba se pak stává o poznání nudnější. A z Aliny se stává ufňukaná otravka.
Takže ty 4* jsou vlastně jen proto, že je Sturmhond tak vtipný.
Bylo to vtipné, mělo to spád a zamotanosti bylo taky dostatek. Zábava na pár hodin a lord Goring je opradu symatický.
Neuvěřitelně odpočinkové čtení. Bylo to, jako bych byla přímo uprostřed černých historek. Povídky jsou skvěle vyprávěné a se všemi detaily, takže čtenář může průběžně vymýšlet a upravovat své zločinecké teorie.