Holubka Holubka komentáře u knih

Noční přísaha Noční přísaha Bianca Iosivoni

(SPOILER) Poslední díl nabitý akcí. Paráda. Od čtvrtky knihy máme jednu akci za druhou. Všechny postavy na konci mě také moc potěšili.
Co mi však vadilo byla Harper. Čekala jsem že se s Julesem aspoň popere. Nebo aspoň tu dýku k jeho srdci proloží ona. Prostě to její vyměknutí mě zklamalo. Pochopila bych to kdyby spolu měli vztah už před Julesovo proměnou, ale takhle ne. Hlavně dvě kapitoly na to už jsou pomalu nejlepší přátelé.
Jules byl super. To že zůstal upírem mě potěšilo. Bála jsem se že najdou nějakou protilátku nebo něco u Isaaca. Bitka v hospodě byla parádní. Mohli se na sebe s Harper vrhnout už tam, to by mi nevadilo.
U tohohle dílů jsem s akcí naprosto spokojená, s hlavní dvojici tak z poloviny. Jsem moc ráda, že autorky neobětovaly jednu z hlavních postav. Po minulém dílu jsem z toho měla docela strach. U čeho se ale musím zastavit je Finn s Gisele. Jako nic? Já doufala aspoň v to, že se budou moct dotknout. To mi bylo líto. Finn si to po posednutí Baldurem zasloužil.

Ze sérií jsem ale naprosto spokojená. Bavila mě od první knížky, i když ne vždy mi sedly postavy. Je mi líto, že jsme u konce. Další díly bych klidně brala všemi deseti.

21.08.2024 4 z 5

Království popela Království popela Sarah J. Maas

Hodně přemýšlím co napsat. A asi není co napsat. Myslela jsem, že to dopadne hůř. Naštěstí to dopadlo tak jak to dopadlo a jsem za to ráda. Jako finále to bylo epické. A já mám dvě otázky. Co se svým životem? A co Lorcan udělal??

06.08.2024 5 z 5

Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

Ano příběh mohl být klidně o polovinu kratší, ale vůbec to nevadilo. Objevování nové země mě neskutečně bavilo. První polovina byla trochu slabší, ale druhá byla opět jízda. Chaol je prostě moje oblíbená postava a i tady mě bavil. Ovšem Yrene byla v tomhle díle ta co ho táhla. Jsem hrozně ráda, že zasáhla do příběhu, protože mě už bavila v Krvavém ostří. Z konce mám husí kůži a jdu na poslední díl.

24.07.2024 5 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

(SPOILER) Tohle byla opět jízda. Chvíli trvalo než se to pořádně rozjelo, ale pak už se to nezastavilo. Jako pardon ale 240 stránek bez Jeřába? To bylo jako moc. Taky nám mohla dát autorka aspoň jednu kapitolu z jeho pohledu když byl ve Wendlynu.
Co mě bavilo byly hádky mezi Aelin a Chaolem. Dávalo to tomu takový správný náboj. I když byly naprosto zbytečně.
Lysandra zde byla úžasná. Na to jak ji v krvavém ostří chtěl člověk jednu plesknout, tady se hned stala jednou z mých oblíbených postav. Hlavně na konci. Jsem hodně zvědavá co mě čeká v páté knize. Hlavně na Třináctku, co ta provede v Morathu.

12.06.2024 5 z 5

Nezkrotná Nezkrotná Melanie Harlow

Další jednohubka na propršené odpoledne. Neurazí ani nějak extra nenadchne, ale proč ne? Číst příběh Chloe a Olivera mě bavil. Na mě to teda bylo všechno moc rychlí, ale proč ne. Zase je fakt že se znali celý život.

01.06.2024 3 z 5

My (navíc novela Epic) My (navíc novela Epic) Elle Kennedy

Nemám co bych vytkla. Oblíbit si je snad víc nešlo a stejně se mi to povedlo. Tyhle dvě knížky doporučuji všemi deseti a klidně bych o těch dvou přečetla dalších deset knih kdyby vyšly.
Novela Epic mě hodně pobavila.

25.04.2024 5 z 5

Nádherně krutý Nádherně krutý J. T. Geissinger

Bože ve mně se to pere. Začátek super, Tru byla úžasná a Liam taktéž. Konec úžasný, můžu se k nim prosím nastěhovat na ranč? Ale prostředek?! Pane bože jak já byla na ně naštvaná. Liamovi že je třicet devět? Choval se jak malý dítě, spratek. Ano mám ráda dominantní muže, co si vezmou co chtějí, ale tohle na mě asi bylo moc. Nebylo na mě moc co udělal, ale to jak se pak choval. V podstatě místo toho aby to Tru nějak vysvětlil, se jí vysmíval když ji pohlcovala panika. A to se mi nelíbilo. A to jak mu Truvy rychle podlehla? To mě taky naštvalo, protože jsem doufala, že mu to dá nějak sežrat a ono nic. Proto dám tři hvězdičky. Jinak je knížka skvělá a čte se sama. Taky proto jí mám za den přečtenou.
Druhý díl s Killianem si nenechám ujít. Ten mě na konci pobavil a doufám, že s ním bude větší sranda než s Liamem.

31.03.2024 3 z 5

Unesená dědička Unesená dědička Sophie Lark

Tohle je taková jednohubka. Ze začátku jsem byla skeptická, protože jsem se bála, že to bude stejně jako Zrádná touha. Vlastně to bylo stejné, ale mě to i tak moc bavilo. Nessa mi přišla v prvním díle taková nemastná neslaná. Tady ovšem ukázala jak dokáže být laskavá a dobrosrdečná. Není drsná jako Aida v prvním díle, ovšem bavila mě stejně. O Mikovi ale musím říct, že ten mě bavil víc než Callum. Opravdu jsme tu svědky jak se z netvora stává člověk.
Tenhle díl mě možná i bavil o něco víc než první. Hlavně se mi líbilo zakomponování tance. Ten mě v knížce hrozně bavil. Určitě bych Nessino představení ráda viděla naživo.

23.03.2024 4 z 5

Království obávaných Království obávaných Kerri Maniscalco

Se závěrem série jsem spokojená. Ano mám ještě plno otázek na které jsem nedostala odpověď, ale jinak jsem si závěrečný díl velmi užila. Emilie mě v tomhle díle bavila nejvíc. Co se mi na ní opravdu tady líbilo, že o Irovi nikdy nezapochybovala. Vybrala si ho a ať se stalo cokoliv věřila mu. To se mi na jejich vztahu líbilo. Chvílemi tady na mě těch zvratů bylo nějak moc, ale chápu to je to poslední díl. Doufám že se do světa Hříšných ještě někdy podívám, protože bratry jsem si velmi oblíbila.

07.12.2023 4 z 5

Temná harmonie Temná harmonie Laura Thalassa

(SPOILER) Začátek byl super. Bitva, akce, konečně siréna k něčemu byla. Pak se to ale najednou utlo. Děs a Callie mě bavili, ale místo toho aby bojovali tak spolu jen š*kali. Nic proti tomu ale trošku mě to zklamalo. V tomhle díle jsem čekala akci od začátku do konce. I přes slabí prostředek příběhu se to četlo velmi dobře a stránky rychle ubíhaly. A závěr byl chvílemi srdcervoucí. Vypořádání se zlodějem mi přišlo super. Dojel na svoji pýchu a ego. Určitě se mi tohle vypořádání líbilo víc než kdyby najednou v sobě Callie objevila nějakou skrytou superschopnost. Pravděpodobně bych třetí díl hodnotila třemi hvězdičkami jako druhý. ALE!! Tu jednu hvězdu navíc má prostě Zloděj duší. To on mě na tomhle díle nesmírně bavil. Scény s ním jsem si užívala. Ta jeho zvrácenost byla skvěle napsaná až mi občas naháněl husí kůži. Takže palec nahoru za Zloděje a já bych asi nad sebou měla zamyslet když mě nejvíc bavil právě on :D

23.11.2023 4 z 5

Neznámý žalm Neznámý žalm Laura Thalassa

(SPOILER) Na to jak mě uchvátila první kniha, tak tady jsem zklamaná. Vůbec jsem se nedokázala začíst. V první polovině se nic neděje, ale opravdu nic. Ani žádných odpovědi se nedočkáme. Poznáváme tady vílí zemi a to zase tak skvělí není. S mapou by to bylo lepší.
Des a Callie byli opět skvělí, ale tentokrát to jejich pouto knížku neutáhlo.
Pořádně se vlastně začne něco dít až na konci. I když jsem konec hltala, nepřinesl to správné uspokojení. Spíš než odpovědi přinesl další otázky.
Na třetí díl jsem ale zvědavá, vztah Callie a Dese mě baví a já jsem zvědavá jak bude fungovat jejich pouto. Ale dám si před třetím dílem pauzu.

14.10.2023 3 z 5

Beladona Beladona Adalyn Grace

Tohle bylo skvělé překvapení. Na knihu jsem byla velmi zvědavá a trošku jsem se obávala, že mě zklame. To se ale vůbec nestalo.
Postava Signy je zajímavá a brzo jsem si ji oblíbila. Příběh mě vytáhnul a hodně mě překvapilo, že hned na prvních stránkách máme tolik smrti. Na koho jsem se ale moc těšila byl Smrtonoš. Ten si mě získal hned a pokaždé když se objevil na scéně, mé srdce plesalo radostí. Romantická linka byla skvělá. Měla jsem strach že se tady o ní příběh jenom otře a já budu zklamaná, ale má romantická duše se tetelila blahem.
Detektivní linka je napínavá a na to kolik jsem měla podezřelých jsem se netrefila.
Co mě trošičku zklamalo bylo, že jsem příběh čekala ještě trošku temnější. Asi mě navnadilo to 15+ co je na knížce uvedeno. Možná kdyby tam bylo víc zlých duchů, kteří by Signu nějak trápili a děsili byla bych asi spokojenější.

Celkově jsem si ale knížku zamilovala a jsem s ní moc spokojená. Obálka a ořízka jsou nádherné a já jsem moc ráda, že jsem si knížku koupila. Jsem velmi zvědavá na další díl a jak bude příběh Signy pokračovat. Doufám že u nás vyjde brzy.

03.10.2023 5 z 5

Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

(SPOILER) Musím říct, že pro mě toto byl nejlepší díl série. Pořád se něco dělo a děj skvěle ubíhal. Konečně se rozjela i romantická linka, která doposud skoro neexistovala. Je tu pořád ALE! Čekala jsem epickou bitvu, nedostavila se. Čekala jsem nějaké Juditiny intriky, nedostavili se. Čekala jsem velký zvrat na konci, NIC. To to opravdu všechno skončilo jenom tím, že usekla hadovi hlavu? Kterou se navíc rozhodla useknout v tu danou chvíli a nebyl za tím nějaký propracovaný plán? Jako tady mě konec opravdu zklamal. Aspoň jsem se dočkala konečně té romantiky, ale ani ta mi nepřišla nějak extra epická. Bohužel kvůli tomu všemu nemůžu dát knížce ani sérii víc hvězdiček.

Když se na celou sérii podívám zpětně, jsem docela zklamaná. Podle toho jaký je kolem série obrovský boom, jsem čekala něco epičtějšího. Jediný kdo tady za něco stál byl Cardan, ale že bych z něj byla nějak odvařená to se taky říct nedá.

Suma sumárum série Krutý princ není můj šálek kávy a určitě se k ní neplánuji vrátit.

26.09.2023 3 z 5

Neodolatelná Neodolatelná Melanie Harlow

Četlo se to samo, ale něco mi chybělo. Asi jsem od knížky čekala víc. Mack s Frannie se mi líbili, ale zapadli mi do takového průměru. Knížka ani neurazí ani nenadchne, ale na podzimní líné odpoledne byla fajn.

23.09.2023 3 z 5

Jiskřivý idol Jiskřivý idol Katee Robert

Tenhle díl jsem si užila. Eros byl úžasný a Psyché mě moc bavila. Oba dva se skvěle doplňovali a ta chemie mezi nimi byla úžasná. Doufám že brzo vyjdou další díly, protože tohle převyprávění řecké mytologie mě nehorázně baví.

19.09.2023 5 z 5

Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Krásná romantika, to se musí nechat. Bohužel snadno odložitelná. Nějaké čtení do tří do rána se tady nekonalo. Za mě ideální knížka na dovolenou. Začátek se docela táhnul a Catalininy myšlenkové pochody mě někdy ubíjeli. Za to Aarona jsem si zamilovala, ten byl úžasný. Kdyby se mi knížka četla o trošku líp tak s klidem dám čtyři hvězdičky, ale takhle to musí stačit na tři a půl.

01.09.2023 3 z 5

Lapeni Lapeni Emily McIntire

No tak tohle byla jízda. Od knížky jsem se neodtrhla, zhltla jsem ji za den a kdyby byla dvakrát tak tlustá tak mi to je jedno a čtu dál. Wendy se mi líbila, vypadá na poslušnou tichou holku, ale ozvat se umí. Jamese jsem si zamilovala, prostě bad boy jak má být........No a pak je tu Hook. Pane bože jo konečně jsem dostala pořádného mafiána a né někoho u koho si říkáte "juu ale vždyť je to roztomilý medvídek". Ve většině knížkách sice máme plno šéfů mafie ale jestli tam zastřelí jednoho člověka tak je to moc. No a tady dostanete Hooka který používá japonskou techniku mučení (ty krysy mě straší už od doby co jsme se to učili ve škole). Hook byl děsivý a to jsem na tý knížce žrala.
Chvílemi to bylo přitažené za vlasy a říkala jsem si "jako vážně Wendy? Nejsi labilní?". Ale když nad tím tak přemýšlím tak labilní byli oba, ale já ten příběh miluju.
Ale prostě ta jedna hvězdička musí dolů za slovo chlemtat. V tu chvíli jsem myslela že knížku vyhodím z okna!

Až na konci mi došlo koho vlastně představuje Tina Belle. A musela jsem se smát jak můj mozek už ve dvě ráno nepracuje

23.08.2023 4 z 5

Tina Tina Hana Repová

Tak tohle mě neuvěřitelně vtáhlo. Kdybych včera nemusela jít spát, mám to přečtené za den. Autorka vás hned hodí do děje a tím, že jsou kapitoly kraťoučké, tak příběh utíká šíleným tempem. Další díly si určitě ráda přečtu.

15.08.2023 5 z 5

Všechno, co jsme měli Všechno, co jsme měli Jennifer Bright (p)

Příběh byl krásný, ale moc předvídatelný. Bohužel nejsem tak velký fanoušek "slow-burn". Ale i tak se knížka četla moc hezky a na upršený odpoledne je jak dělaná.

07.08.2023 4 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Asi jsem divná, ale já se vůbec nezačetla. Vůbec mě příběh nebavil a knížku jsem odložila. Simon s Erikem mě strašně vytáčeli.
Hrozně mě to mrzí těšila jsem se že začnu celou sérii, manžel si ji nemůže vynachválit. Přitom jsem před x lety četla Lovce králíků a ten mě hrozně bavil. Teď asi na Keplera nemám náladu. Třeba se ke knížce jednou vrátím.

04.08.2023 1 z 5