houdkic komentáře u knih
Za mě byl první díl o 100% lepší. Byl akčnější, zábavnější, čtivější... Na spojení bodyguard-princezna jsem se těšila, ale do Twisted Games jsem se musela hrozně nutit. Několikrát jsem knihu i odložila, protože mě nebavila. Teď si od této série dám chvíli klid a dočtu ji, jakmile budou venku všechny díly.
Po delší době fakt fantastické fantasy dílko. Tzv. "Humbook tipům" už po několika hodně tvrdých zklamáních nevěřím, takže jsem ani do Korunních princezen nevkládala velké naděje a nedělala si iluze. Nicméně jsem byla moc příjemně překvapená. Už od první stránky je příběh neskutečně čtivý, děj ubíhá rychlostí blesku a fakt se od knihy nedá odtrhnout :D Postavy jsou fantasticky vykreslené, nejedná se o ploché charaktery, ale opravdu se autorky hodně vcítili do toho, jaké mají postavy být.
No jsem fakt hodně nadšená a upřímně bych nečekala, že se mi první díl série bude tak moc líbit. Už teď se moc těším na překlady a doufám, že se jich co nejdříve dočkáme.
Abych pravdu řekla, že jsem měla z této knihy trochu strach, protože Srdcem proti zdi (ačkoliv je to autorčina největší hitovka) mě extrémně nudilo a zklamalo. A nepomohlo ani to, že jsem na Drahý Aarone neviděla zrovna velké množství kladných recenzí. Takže jsem se do tohohle dílka pouštěla s velkými předsudky.
A totálně jsem se zmýlila. Protože Drahý Aarone se dostává do mé top 3 Zapata a to spolu s Kultim a S láskou, Lukov. Mně osobně se totiž vztah mezi Ruby a Aaronem strašně líbil, a to jak se k ní choval, si moje srdíčko získalo nejvíc. Krásný příběh, po tom jednom zklamání, jsem opět nadšená a těším se na novinku, která zrovna vyšla :)
Nějak se pořád nemůžu rozhodnout, jak tuhle knihu úplně hodnotit... Rozhodně musím říct, že to bylo setsakramentsky čtivé, stránky mi doslova ubíhaly pod rukama a fakt po dlouhé době se mi stalo to, že jsem se těšila, až budu opět pokračovat ve čtení. Chápu, že je to dark romance, ale občas to bylo už fakt docela moc. To že je Hook nechutný psychopat, je evidentně podle Wendy strašně hot, i když realita je úplně jinde. Příběh byl sám o sobě celkem dobrý, prostě správné mafiánské prostředí, ale přes určité explicitní scény a myšlenky Hooka se úplně nemůžu přenést. A pak mě teda totálně dorazil epilog, který celou knihu úplně zazdil a kdyby jej autorka vynechala, tak udělá líp.
Nakonec hodnotím 2,5 hvězdami, protože ačkoliv by se to dalo považovat za celkem dobrou knihu, tak jsou tam některé věci, které prostě nemůžu zkousnout. Viděla jsem, že se už chystá druhý díl, který si ale ráda přečtu, protože mě zajímá, jestli se bude další kniha nějak lišit nebo má autorka svůj zajetý styl v jakém se ponesou všechny její knihy.
Až na tu část ve Španělsku, která mě opravdu bavila, byla celá kniha neuvěřitelně zdlouhavá. Postavy mi nebyly sympatické, děj taky moc nebavil. Čekala jsem větší pecku, ale fakt dlouho jsem s knihou bojovala a dokonce ji během čtení odložila. Nicméně nakonec hodnotím trochu horším průměrem a uvidíme, jak se autorka vyšvihne v dalších knihách...
DNF
Na Touhu jsem se díky pozitivním a lákavým recenzím opravdu těšila, protože jsem se těšila na pořádný upírský příběh a prostředí cool kampusu. Zvládla jsem ale asi jen 20 knih a znechuceně knihu odložila, protože to bylo tak strašně cringoidní, že se tomu nedá říkat ani parodie...
DNF
Nedostala jsem se snad ani do čtvrtky, takže jsem knihu odložila a považuju ji jako nedočtený kousek, protože nemám v plánu se k ní kdykoliv vracet. Popravdě jsem netušila do čeho jdu, hodně mě navnadila obálka, ale kdybych upřímně tušila, co za bytosti budou oni dva zač, tak bych se do knihy nikdy nepustila. Tohle je úplně mimo můj styl, to, co jsem zvládla přečíst, byla fakt nuda a strašně se to táhlo.
Opet fantasticky dil se skvelymi postavami, kdy je muzeme vnimat z trchu jineho pohledu. Za me osobne jedna z nej serii.
No... nevím, nevím. Od pana Sandersona je tohle má první kniha a zřejmě i poslední. Ačkoliv vím, že jsem hodně mimo věkovou kategorii, pro kterou je tato série určená, tak si bohužel myslím, že by mě nezaujala ani kdybych do ní patřila. Začátek byl fajn, ten mě moc bavil a byl čtivý, ale jakmile se dostali do knihovny, tak se mi to líbit přestalo. Chvílemi to bylo až moc ujeté, nedávající smysl a takové strašně uspěchané? Taky mi celkem vadily komentáře na začátku kapitol či v průběhu, což mě hodně rušilo při čtení. Takže za mě ne, tohle mě vůbec nezaujalo a bohužel musím konstatovat, že obálka a ilustrace uvnitř, jsou stokrát lepší než samotný příběh.
Druhý díl Půlměsíčního města jsem četla tak strašně dlouho, že si vůbec nic nepamatuju a nemám tucha, co se tam vlastně dělo. Celkově mě tahle série úplně moc nebaví a čtu ji čistě z toho důvodu, že mě Maasová přesvědčila o tom, že umí vytvořit parádní svět. Tento díl byl ale za mě osobně strááááášlivě zdlouhavý, neustále se něco a přitom nic nedělo. Nicméně konec (tím myslím poslední kapitolu, nikoliv epilog) byl fakt wow a byla to asi nejzajímavější část celé knihy.
Za mě tak 2,5 až 3 hvězdy, první díl byl za mě o trošku lepší.
Marissa Meyer je jedna z mých oblíbených autorek, už z toho důvodu, jak originální příběhy tvoří a její Měsíční kroniky se díky tomu řadí mezi moje knižní topky. Nicméně Zlatá mě poněkud zklamala. Velmi dlouho trvalo než se příběh začal rozjíždět a grády vlastně nabral až ke konci. Pro mě to je (na Marissu) podprůměr a hodnotím 2,5 hvězdy. Pokud ale vyjde druhý díl, tak si jej přečtu, nakročeno to má díky zvratu dobře, takže jsem zvědavá, jak se to celé vyvrbí (i když tak trochu tuším, jaký konec nás čeká).
Tak tohle me po vybornych Kronikach moc zklamalo :( Poradne jsem se zacetla az ke konci od chvile, kdy byli ve fabrice, protoze se to rozjelo, ale jinak me cela kniha moc nudila a vubec me nezajimala (proto jsem se ji po temer trech mesicich odlozeni rozhodla docist).
(SPOILER) Na muj vkus az zbytecne rasisticky zamereny - ackoliv napad s “tradici” je vskutku originalni, ale i tak to vidim jako az prilis velke kopani do “nas” belochu. Nehlede na to, ze zrejme poznamky typu “belosska skola” a “skola plna belochu” apod. zrejme nejsou brany jako rasismus a jsou zcela prijatelny. Navic jsou oba hlavni hrdinove homosexualove, coz mi rpijde, ze zrejme nemuze v zadne knize chybet a patri to snad do kolonky “povinne” pri psani knihy. Mne to prislo jako mix Pretty Little Liars a Jeden z nas lze, s tim ze PLL je lepsi a Jeden z nas lze zas horsi.
Nicmene ctive to bylo tak zhruba od pulky, jak jsem jiz zminila, tak napad byl taky neotrely, ale jinak me to neoslovilo tak moc, jak jsem dle recenzi ocekavala.
Jo a ze v tom nejak jede Belle mi bylo jasne od chvile, kdy se tam furt zminovaly blondate vlasy.
Pro me zatim nejslabsi Kennedy a celkem me to zklamalo :( hodnotim na ni jako podprumer…
Za me extremne zajimava vec u ktery ale nedokazu urcit, jestli jsem fanousek nebo ne. Opet se zde setkavame s krasnym jazykem, ktery Schwab umi pouzivat a pribeh je sam o sobe zajimavy, ale… ALE zacist se do ponekud nudneho podani bylo narocne. Zhruba v pulce knihy jsem byla asi nejspokojenejsi, ale konec me opet zklamal, kdy byl extremne rychly. Takze hodnotim prumerem. Jsem rada, ze jsem si Gallant precetla, ale znovu jej jiz cist nebudu. Nicmene jako ostatni zde i ja musim zminit prekrasne zpracovani, at zvenku, tak zevnitr.
DNF / Fakt jsem se na tuhle knihu (a celkově sérii) těšila a o to větší zklamání cítím, že mě zkrátka nebavila a obě hlavní postavy byly fakt na ránu. Po osmdesáti stranách odkládám a nemám v plánu se k této autorce kdykoliv vracet.
Na každou další knihu od Kristoffa se těším jak malý dítě. Protože tak nějak víte, že zrovna on je vaším autorem kvality. Říše upíra mě samozřejmě nejdřív polekala svou tloušťkou, ale nakonec jsem ji zvládla přečíst zhruba za měsíc.
Kromě neuvěřitelného příběhu, který krásně plyne a bombově navazuje, se v knize objevují i totálně topové ilustrace, které jsou prostě eňo ňuňo. Trochu jsem se bála toho, že je kniha psaná z pohledu vyprávění, ale nakonec jsem zjistila, že mi to celkem vyhovuje, protože bylo fajn se zabývat nějakými poznámkami okolo a tím, jak byl Jean-Francois hrozně nedočkavý (asi jako já).
S čím je ale počítat u knih od Jaye Kristoffa, tak to je to, že budete mít fakt zlomený srdce. Říkala jsem to u Nikdynoci, řeknu to i tady, on se s tím prostě nemaže a jakmile si někoho oblíbíte, tak o něj během několika stran přijdete…
Dobrá zpráva pro nás všechny je ta, že druhý díl je již dopsaný, tak snad se na něj v průběhu příštího roku budeme moct těšit. Navíc ty ilustrace, ach! To byla lahoda!
Dalsi krasny pribeh z Green Valley. Neni co vytknout, Lilly Lucas me zkratka opravdu moc bavi.
Se vzdycky na neco tesim, a pak jsem akorat zklamana… Jako letni oddechovka je to fajn, myslim, ze k mori idealka. A taky to ma hezkou myslenku, ze penize, slava a instagram nejsou stredobody vesmiru a zivota. Nicmene tak vsechno dobry konci.
Lechtivych scen bylo az presprilis, aby totiz spolu provozovali sex asi tri kapitoly po sobe, to uz na me bylo moc. Nehlede na to, ze byli nadrzeni jak pubertaci a jeste ty kecy do toho. Proboha?! Opravdu nekdo takove veci rika? Protoze mne to spis prislo smesne.
Brendan, ktery mel byt ztelesnenim nejvic sexy veci v pribehu, pro me byk naprosto nechutnou postavou o kterou bych si neoprela ani kolo. O prihlouple Piper nemluve.
A “nabijeci stanice” me zabila, to je fakt hrozny :D
Cetla jsem v aj a za me moc mila a prijemna oddechovka s prvkem praveho pratelstvi.