Iva.Iv komentáře u knih
(SPOILER) Na knihu jsem se těšila, ale je pravda, že jsem byla zklamaná. Čtení o baťovském Zlíně, bylo sice fajn, ale nějak jsem nemohla překousnout ty idealistické postavy hlavních hrdinů, bez sebemenší charakterové "skrvnky", byli prostě dokonalí, morálně i svými schopnostmi. Někdy to na mě půsovilo až legračně. Potom tisíce náhod, ano, něco se samozřejmě stát může, ale akce s talismanem a jiné, to bylo na mě moc. Historické chyby ad bombardování, to knize taky nepřidalo. Původně jsem chtěla dát 4 z 5 hvězd, protože to bylo čtivé a budování firmy Baťa celkem zajímavé, ale nakonec , když se mi příběh uležel, vyšly z toho hvězdy 3.
Dá se jen napsat to, co už napsali jiní...skvělé - šílené, úžasné - otřesné. Výborná kniha, jedna z nejlepších, co jsem kdy četla, taková, která ze mě hned tak nevyprchá. Vůbec nevím co teď číst, protože po Karikově Na smrt, mně momentálně nic číst nejde a pořád na to myslím. A doporučení " u čtení nejíst " je opravdu opodstatněné
Dočetla jsem, protože se to četlo rychle. Jinak to pro mě bylo celé takové kostrbaté, nedotažené, nelogické a celé divně postavené. Konec úplná divočina a vyšetřovatelé mně připadali jako nezúčastnění pozorovatelé, to že vyšetřují, se projevilo jen množstvím vykouřených cigaret a vypité kávy
Moc hezká kniha,mrzí mě, že už je dočtená. Změny časových os nevadily, naopak, mě to bavilo a počet postav byl přiměřený, neztrácela jsem se. Když skončil jeden časový úsek o konkrétní postavě, přála jsem si, aby pokračoval, ale začal jiný a byl ještě lepší a tak pořád dokola až dokonce. Kniha mě příjemně překvapila, byla bezvadná. Určitě doporučuji
Příjemné překvapení v podobě této středověké detektivky. Kniha mě moc bavila, svižně napsaná, včetně popisu života Anglie 12. století. Zápletka, vyšetřování a další vraždy, to vše bylo napínavé, mělo to spád a ani chvilku jsem se nenudila. Kniha mi prostě sedla. Doporučuji a doufám, že ústřední dvojice, nevyšetřovala poprvé, že nás čeká v budoucnu nový případ
Životice jsou v mém kraji, tak asi proto životickou tragédii znám. Kniha Jizva se dobře četla, děj ubíhal, ale zdálo se mi, že je to více o tragédiích rodinných, či vztahových, na pozadí války. Samotná událost z 6. srpna je na pár stránkách a třeba to byl autorčin záměr, jen mně to přišlo trochu " jalové " Ale jsem se ráda, že jsem knížku četla
Ondřeje z Rohatce mám ráda, je to oddychové čtení, ale celkem fajn. Nejvíce se mi líbil druhý díl, Železná rukavice. Asi proto, že z velké části pojednávala o výrobě železa, hamrů apod a tím se lišila. Třetí díl Na králův příkaz byl pro mě slepenec předešlých dílů, jen se změnila jména postav a místo děje. Tři vojenská tažení byla rozepsaná okrajově a bitva u Kresčaku, to byla úplná rychlovka. Škoda, že se kniha aspoň trochu nepřiblížila předešlým dílům. P.S. tato série byla první, kterou jsem od F. Niedla četla, proto nemůžu srovnávat
Pro mě rozčarování a asi mé pocity nejvíce vystihuje komentář Mosuly
První můj dojem, trestuhodný překlad názvu knihy, to by se mohlo u detektivky napsat do názvu jméno vraha a mělo by to stejný efekt .. .Román to byl hezký, rozhodně nic radostného, ale se spoustou zajímavých informací, jako byl rasismus vůči asiatům, nenávist, kterou posvětil Zákon o vyloučení Číňanů apod. O tom všem jsem neměla tušení. No a k tomu moc hezké pasáže o samotném životě a kultuře v Číně i kaligrafii. Určitě stojí za přečtení
Bezvadné, kniha měla spád, velice dobře se četla. Prostředí kolem Černobylu pochmurné , ale o to více zajímavé, stejně jako vztahy mezi Rusy a Ukrajinci. K tomu několik vražd, vyšetřování, které se točí i kolem doby samotného výbuchu v elektrárně a závěr, kdy se to prostě musí dočíst naráz, protože to nejde odložit. Jedna hvězdička dolů jen za ten, na mě možná až moc, divočejší závěr. Ale i tak supr čtení.
Jako asi každý v této republice, mám moc ráda Tomáše Holého. Vůbec mi nevadilo, že v knize nejsou kapitoly o natáčení, ale jsou hlavně o dětství, rodině, škole, studiu. A ty hospody? vždyť patřily ke studentskému životu a kdo tam nechodil? Jen knížka na mě působila jako článek z časopisu, nedotažená, stručná a trochu neslaná, nemastná. Fotografická příloha je moc hezká.
Kniha se výborně četla, bavila mě doba, do které bylo vyšetřování zasazeno, včetně atmosféry válečného Berlína z pohledu běžných Němců. Jednu hvězdičku dávám dolů jen za tu spolupráci s Židem, nad tím se z mého pohledu muselo přimhouřit oko, ale nerušilo to
(SPOILER) Andílek je první knihou, kterou jsem od autora četla a další už zkoušet nebudu. Zvrácenost zločinu, popis příšerného násilí, smutek a zoufalství rodičů, to bylo strašné. Ale pro mě bylo zoufalé i to, jak je kniha napsaná. Takové strašně amatérské, divné dialogy, porady vyšetřovacího týmu mi připadaly jako estráda. Pachatel vyčníval z pár podezřelých jako věž, nešlo ho přehlédnout. No a bavit se s kýmkoliv během vyšetřování jak je na tom oběť, popovídat si o jejím stavu, je trochu zvláštní. Nejvíce mi ale lezlo na nervy, když se mluvilo o holčičce, tak bylo xkrat použito Andílek a potom přišel na scénu, taky xkrat Ďábel - pachatel. Ďábel vstoupil,, Ďábel prošel chodbou atd..Škoda, na knihu jsem se těšila, nesedla mi a bylo to zklamání
Hodně zajímavých informací o fungování lidského těla, napínavé a čtivé příběhy. Nejvíce mě bavila Amazonie, oceán a poušť
Průměrná kniha u které mně strašně vadilo, že už od prvních stránek bylo jasné, jak se bude vyvíjet. Těšila jsem se až budu mít dočteno.
Mně ta kniha úplně nesedla, nebo styl psaní, nevím. Dlouho jsem se nemohla začíst a když už se to povedlo, přišel takový, nějaký, konec narychlo.