iva23 iva23 komentáře u knih

20 x Čtyřlístek 20 x Čtyřlístek Ljuba Štíplová

Všichni doma známe nazpaměť.

01.10.2014 5 z 5

Divnovlásky Divnovlásky Irena Obermannová

Jsem si zoufala nad Deníkem šílené manželky, pak mi někdo daroval toto a zoufala jsem si zas.

02.07.2014

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Velice čtivá kniha, mám ráda generační romány.

01.07.2014 4 z 5

Horalka Horalka Alberto Moravia (p)

Knížku jsem přečetla jedním dechem. Autor výborně popsal duševní pochody, zoufalství, marnost a beznaděj obyčejných lidí ve válečném období.

25.06.2014 5 z 5

Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

Moje první kniha od Kinga, náhodou doporučená neznámým čtenářem v knihovně. Četla jsem ji mockrát a prostě nemá chybu.

26.03.2014 5 z 5

Malované počasí Malované počasí Ondřej Sekora

Byla jsem malá, nemocná a mamka se mnou nemohla být doma. Navštěvovala mě tedy naše hodně stará sousedka a vždycky s sebou přinesla tuto knížku, ze které mi četla. Moc se mi líbila, ráda bych ji měla doma.

28.02.2014 5 z 5

Denník Anny Frankovej Denník Anny Frankovej Anne Frank

Zklamání - taky jedna z těch přeceňovaných. Příběh samozřejmě silný, tak jako spousta dalších od těch, kteří zažili hrůzy války.

28.02.2014 1 z 5

Carrie Carrie Stephen King

Carrie řadím do jedné z nejpřeceňovanějších knih.

28.02.2014 2 z 5

Zimní knížka pro Lucinku Zimní knížka pro Lucinku Milena Lukešová

Tuto, i Letní knížku pro Lucinku, vyřadily u nás v knihovně, takže jsem k nim přišla zadarmo! Nechápu, proč se takové knížky vyřazují.

26.02.2014 4 z 5

Naše parta Naše parta Karel Ptáčník

Tak já se přidám ke chválení téhle parádní knížky: s bratrem jsme ji četli pořád dokola, známe ji vážně nazpaměť. Jen vidím ten obal a už bych četla znovu!

26.02.2014 5 z 5

Paměť mojí babičce Paměť mojí babičce Petra Hůlová

Příjemné čtení.

24.02.2014 3 z 5

Hlava XXII Hlava XXII Joseph Heller

Poprvé přečtená: nic moc, podruhé přečtená: dobrý, potřetí a kdovípokolikáté přečtená: super + hlasitý smích během čtení. Stojí rozhodně za to.

24.02.2014 5 z 5

InTyMně InTyMně Markéta Lukášková

Skvělé. Začíná to vtipně, pak docela přituhuje..

04.02.2025 5 z 5

Život mezi paragrafy Život mezi paragrafy Gerhardt Bubník

Krásný životní příběh. To je tak, když se sejde talent, píle, dobrý charakter, pevná vůle, optimismus a trocha štěstí najednou. Chvílemi jsem si říkala, že p. Bubník je takový Forrest Gump.. neuvěřitelné. Děkuji a všem doporučuji k přečtení.

24.05.2022 5 z 5

Dvojčata paní Karoliny Dvojčata paní Karoliny Ronald H. Balson

O trochu slabší než Bývali jsme bratři, ale pořád hodně dobré.

29.04.2022 4 z 5

Bývali jsme bratři Bývali jsme bratři Ronald H. Balson

Výborné, nemohla jsem přestat číst. Téma trochu podobné Vypravěčce, ovšem zpracování nesrovnatelně lepší.

26.04.2022 5 z 5

Tichošlap Tichošlap Sylva Lauerová

Bavilo mě to, ale Jumaroro je lepší.

16.04.2021 3 z 5

Rudý Zeman Rudý Zeman Jaroslav Kmenta

Jako vždy výborně napsané, díky p. Kmento.

15.10.2020 5 z 5

Osvětimský proces Osvětimský proces Annette Hess

Dobře se četlo, ale nic tam není rozvedeno trochu do hloubky, ani samotná hrdinka, ani její rodina, její sestra, přítel.. a už vůbec ne proces. Dobré téma, hezky psané, ale asi velké sousto pro paní Hess.
Jinak originální název knihy je rozhodně lepší, tento je opravdu zavádějící.

07.07.2020 3 z 5

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Jednoduché, ale napínavé čtení. Taková příjemná víkendovka.

02.03.2020 3 z 5