Ivetaa Ivetaa komentáře u knih

Odložený život: Skutečný příběh osvětimské knihovnice Odložený život: Skutečný příběh osvětimské knihovnice Dita Krausová

Kniha na mě velmi hluboce zapůsobila. Jen silná osobnost dokáže projít tím peklem znovu - při psaní a vzpomínání na utrpení a strádání.

02.06.2019 5 z 5

Sága o cestě na Island Sága o cestě na Island Jan Burian

Znám pana Buriana jako písníčkáře a mile mě překvapil tímto cestopisem.

18.05.2019 5 z 5

Milovat Jackie Milovat Jackie Nora Roberts

Mám ráda autorku, od které mám téměř vše přečteno. Ovšem jak se nyní objevují její starší knihy (hlavně od Harper Collins) nějak klesá kvalita a stoupá kvantita románků z éry Harlequine. Tento příběh do týdne tedy určitě zapomenu.

12.05.2019 3 z 5

Půlnoční anděl Půlnoční anděl Lisa Kleypas

Příběh hezký, čte se dobře - jen ke konci trošičku zdlouhavý.

28.03.2019 3 z 5

Soumrak dne Soumrak dne Kazuo Ishiguro

Kniha na mě neudělala vůbec žádný dojem. Ke konci neskutečná nuda, skoro bych řekla, že to byl záměr autora (samozřejmě s nadsázkou) na nás přenést tu odpovědnost za zřejmě nenaplněný život. Nechtěla bych takhle žít ani dopadnout. Vždycky, když se mi dostane do rukou kniha, která je "světová", nebo nějak "oceněná", u mě to funguje naopak - nebaví mě ve většině případů... Čtu celý život, téměř cokoliv, ale tohle tedy nenene...

15.03.2019

Tichý muž Tichý muž Sandra Brown

Smutný, ale hezký příběh.

11.06.2018 5 z 5

Černý rytíř Černý rytíř Candice Proctor

Silně návyková autorka - prostě čtete a čtete a najednou je konec. Tečka. Skvělý román.

13.02.2018 5 z 5

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Opět skvěle napsaná detektivka.

09.10.2016 5 z 5

Ledová princezna Ledová princezna Camilla Läckberg

Skvěle napsaná detektivka, zajímavé rozuzlení. Chystám se na celou sérii a budu se těšit, co dalšího autorka napíše.

31.03.2016 5 z 5

Vánoce v Shelter Inn Vánoce v Shelter Inn RaeAnne Thayne

Příjemné předvánoční čtení na jedno odpoledne.

24.11.2024 4 z 5

Začátek nových časů Začátek nových časů Sophie Oliver

V trilogii jsou skvěle vylíčeny jak charakteristiky, tak osudy jednotlivých postav na pozadí historických událostí. Velmi čtivé a doporučuji.

20.11.2024 5 z 5

Vlaštovčí kopec Vlaštovčí kopec Donna Everhart

Hezký a čtivý příběh, jen ten happyend byl moc skokový do budoucnosti.

20.11.2024 4 z 5

Lovci knih Lovci knih Dirk Husemann

Čtivý historický román, jen ty "skutečné" postavy neměly s historií fakt nic společného. Proto ubírám jednu hvězdičku.

14.10.2024 4 z 5

Volání hvězd Volání hvězd Emma Donoghue

Mám ráda příběhy z lékařského prostředí a tuto knihu mám vybranou hlavně kvůli čtenářské výzvě. Ale čeho je moc, toho je moc. Smutné neradostné čtení.

10.10.2024 2 z 5

Případ ztraceného psa Případ ztraceného psa Václav Gruber

Napínavá detektivka, kde nemusí téct litry "severské" krve, aby byla čtivá. Autora si přidávám do oblíbených.

08.10.2024 5 z 5

Hotýlek v Itálii Hotýlek v Itálii Phaedra Patrick

Úplně oddechové čtení to nebylo a kniha na mě působila dost nedůvěryhodně. To se může stát jen praštěné Britce a organizovanou dovču od rána do večera také nemusím. Určitě nejsem cílová čtenářka a obloukem se tomuto stylu napříště vyhnu. Tři hvězdičky dávám jen za popis krajiny a i toho zde bylo zbytečně moc. Až budu chtít cestovat do Itálie, vše si najdu v průvodci... bez zbytečného čtení a naopak.

04.10.2024 2 z 5

Třinácté okno Třinácté okno Vlasta Dušková

V těžké době se každý vyrovnává s problémy po svém. Kniha se čte sama, ale tak zatrpklá a nenávistná postava Albíny, to se hned tak nenajde. Samozřejmě měla těžký život, a to jeden neví, jak by sám dopadl. Ještě teď ve mně kniha doznívá - tedy splnila má očekávání a ráda si přečtu od paní autorky něco dalšího.

04.10.2024 5 z 5

Vila na břehu Elbchaussee Vila na břehu Elbchaussee Lena Johannson

Parádní čtení u kterého jsem se ani chvilku nenudila. Mladá sympatická Frieda to nemá ve světě mužů vůbec jednoduché a já můžu jen fandit, aby se prosadila. A protože miluji čokoládu, těším se na pokračování.

01.10.2024 5 z 5

Dcera říše Dcera říše Louise Fein

Kdo se z historie nepoučí, je odsouzen ji opakovat. Tímto citátem od W. Churchilla začíná poutavý a zároveň smutný příběh. Jak výstižné.

01.10.2024 5 z 5

Dopisy od babičky Dopisy od babičky Veronika Doušová

Hezký román, kde se střídají dvě dějové linky. Souhlasím, že z období 2. sv. války byl děj lépe zpracovaný. Možná je to i tím, že Jana nevyzrálá mladá žena, která přes nechtěné těhotenství si jako zázrakem uvědomí, co vlastně chce od života? Dost naivní postava. Přes to všechno se kniha čte skvěle a jsem ráda, že žiju úplně jiný život.

26.09.2024 4 z 5