Ivetaa komentáře u knih
Kniha na mě velmi hluboce zapůsobila. Jen silná osobnost dokáže projít tím peklem znovu - při psaní a vzpomínání na utrpení a strádání.
Znám pana Buriana jako písníčkáře a mile mě překvapil tímto cestopisem.
Mám ráda autorku, od které mám téměř vše přečteno. Ovšem jak se nyní objevují její starší knihy (hlavně od Harper Collins) nějak klesá kvalita a stoupá kvantita románků z éry Harlequine. Tento příběh do týdne tedy určitě zapomenu.
Příběh hezký, čte se dobře - jen ke konci trošičku zdlouhavý.
Kniha na mě neudělala vůbec žádný dojem. Ke konci neskutečná nuda, skoro bych řekla, že to byl záměr autora (samozřejmě s nadsázkou) na nás přenést tu odpovědnost za zřejmě nenaplněný život. Nechtěla bych takhle žít ani dopadnout. Vždycky, když se mi dostane do rukou kniha, která je "světová", nebo nějak "oceněná", u mě to funguje naopak - nebaví mě ve většině případů... Čtu celý život, téměř cokoliv, ale tohle tedy nenene...
Silně návyková autorka - prostě čtete a čtete a najednou je konec. Tečka. Skvělý román.
Skvěle napsaná detektivka, zajímavé rozuzlení. Chystám se na celou sérii a budu se těšit, co dalšího autorka napíše.
V trilogii jsou skvěle vylíčeny jak charakteristiky, tak osudy jednotlivých postav na pozadí historických událostí. Velmi čtivé a doporučuji.
Hezký a čtivý příběh, jen ten happyend byl moc skokový do budoucnosti.
Čtivý historický román, jen ty "skutečné" postavy neměly s historií fakt nic společného. Proto ubírám jednu hvězdičku.
Mám ráda příběhy z lékařského prostředí a tuto knihu mám vybranou hlavně kvůli čtenářské výzvě. Ale čeho je moc, toho je moc. Smutné neradostné čtení.
Napínavá detektivka, kde nemusí téct litry "severské" krve, aby byla čtivá. Autora si přidávám do oblíbených.
Úplně oddechové čtení to nebylo a kniha na mě působila dost nedůvěryhodně. To se může stát jen praštěné Britce a organizovanou dovču od rána do večera také nemusím. Určitě nejsem cílová čtenářka a obloukem se tomuto stylu napříště vyhnu. Tři hvězdičky dávám jen za popis krajiny a i toho zde bylo zbytečně moc. Až budu chtít cestovat do Itálie, vše si najdu v průvodci... bez zbytečného čtení a naopak.
V těžké době se každý vyrovnává s problémy po svém. Kniha se čte sama, ale tak zatrpklá a nenávistná postava Albíny, to se hned tak nenajde. Samozřejmě měla těžký život, a to jeden neví, jak by sám dopadl. Ještě teď ve mně kniha doznívá - tedy splnila má očekávání a ráda si přečtu od paní autorky něco dalšího.
Parádní čtení u kterého jsem se ani chvilku nenudila. Mladá sympatická Frieda to nemá ve světě mužů vůbec jednoduché a já můžu jen fandit, aby se prosadila. A protože miluji čokoládu, těším se na pokračování.
Kdo se z historie nepoučí, je odsouzen ji opakovat. Tímto citátem od W. Churchilla začíná poutavý a zároveň smutný příběh. Jak výstižné.
Hezký román, kde se střídají dvě dějové linky. Souhlasím, že z období 2. sv. války byl děj lépe zpracovaný. Možná je to i tím, že Jana nevyzrálá mladá žena, která přes nechtěné těhotenství si jako zázrakem uvědomí, co vlastně chce od života? Dost naivní postava. Přes to všechno se kniha čte skvěle a jsem ráda, že žiju úplně jiný život.