ivousekk komentáře u knih
Vynikajici! Prave docteno a ja nemam slov. Brilantni pribeh na pozadi skutecnych udalosti, inspirovan skutecnymi lidmi a jejich praci.
Treti knizka autorky, co jsem cetla, treti vyborna kniha, pro kterou je 5* malo. Nejen ze se pobavite u skveleho historickeho romanu, ve kterem je vse, co cekate. Jeste se dozvite neco z historie a skvelou formou si rizsirite obzory.
Doporucuji vsemi deseti a budu cihat na dalsi autorciny knihy.
Povedene ukonceni “kidonske” trilogie. Za mne nejpovedenejsi a nejnapinavejsi dil. Jen ten konec byl zbytecne preslazeny.
Fajn romantická odechovka. Jen Alison byla taková stará mladá, na svůj věk zbytečně moc upjatá a o všem až příliš přemýšlela. Naštěstí díky zamilovanosti přece jen začala na svět koukat lehce jinou optikou, což bylo fajn.
Povedený psychologický román lehce sklouzávající k psychothrilleru. Ze začátku jsem si říkala, tak co, kdy se to konečně rozjede a aniž bych si všimla, příběh Coopera mne vtáhl a nepustil. Zajímavě vykreslený pocit vinny, síly se vzepřít a závěr s překvapivým rozuzlením. Příjemná vložka mezi thrillery, romanťárnami a historickými romány.
Slupnuto jako malina za víkend. Zapata tento typ romanťáren prostě umí. Přišpendlí vás k příběhu, že se dokážete pořádně odtrhnout až na konci. A pak vás to vlastně naštve, protože ještě nechcete, aby to skončilo. Po Kultim druhý nejlepší příběh.
Nebylo to spatne, ale na Skrin to nema. Historicka linka byla skvela, zajimava, napinava, vychazela z realnych situaci. Vztah Eliene a Xaviera byl uveritelny. Ale ta soucasna? Remy mi byla hodne nesympaticka, a co predvadela, to bylo na odbornou pomoc. Zapletka se mi nelibila. Skoda, zbytecne to knize ubralo body.
Fajn oddychovka. Příběh Amelie se mi líbil výrazně víc, přišel mi zajímavější. Škoda, že nedostal více prostoru.
Příběh Lovisy byl na mě ke konci až moc přeslazený a zalitý sluncem. Takový happy end mi nepřišel uvěřitelný.
Po přečtení anotace mě druhý díl příliš neláká. Odhaduji, že to bude zas to samé. Nejdřív problém a pak vše růžové.
Vynikající! I přes velké množství technických popisů, kterým jsem nerozuměla, jsem si příběh naplno užila. Tak nějak to k tomu patřilo a přidávalo na autentičnosti. A Rocky ? Ten neměl chybu :)
Dočteno a mám dost smíšené pocity. Zápletka zajímavá, napsáno je to napínavě. Dočetla jsem jen proto, že jsem chtěla vědět, kdo je vrah.
Ale hlavní postava, bože, ta baba byla na ranu od začátku až do konce. Ještě se mi nestalo, abych postavu z knihy tak nesnášela. Ustrašená, nesamostatná fňukna. A ne nebyla naivní, byla prostě hloupá. A velký pokrytec. Jak malé dítě, ne dospělá žena. Takové lidi nesnáším.
Četla jsem již v listopadu jako beta čtenář pro nakladatelství. Nebylo to špatné, ale za mne určitě nic, co by nějak extra vybočovalo. Ani mi to nepřišlo jako psycho thriller. Prostě přiměřeně napínavý příběh, kde se po dvou liniích pátrá. A to bratříčkování Kaldanová-Schäfer mi nepřišlo zrovna moc uvěřitelné. Hodnocení: lepší průměr.
Vynikající! Četla jsem jako beta čtenář pro nakladatelství již listopadu s tím, že to má být pecka ala Šikmý kostel. A ono to tak vážne je.
Pro mne výborný styl vyprávění, jednoduchý, stručný a přitom dostatečně výstižný. Hlavně žádné složité popisy, zbytečné odbočky a kudrlinky (to úplně nesnáším).
Příběh samotný také skvělý, velice zajímavý. Umí vtáhnout, takže jsem se zaujetím četla, co bude dál. A hlavně, pro mne málo předvídatelný. O životě a hlavně důvodech, proč k nám vlastně v 50. letech přišlo tolik Řeků, jsem moc nevěděla, stejně tak jejich stylu života. Takže jsem se zase dozvěděla něco nového a rozšířila si obzory velmi příjemnou formou.
Co se týče srovnání se Šikmým kostelem, četla jsem oba díly a hodně se mi líbily. Toto je dost podobný typ knihy/příběhu/rodinné ságy a podle mne to má šanci se líbit stejně jako Šikmý kostel. Jen ten styl vyprávění je u „Řeků“ více strohý a v jedné knize je celá historie.
Vyborna oddychovka! A to prostredi chorvatskych ostrovu, parada, tresnicka na dortu. Jestli hledate neco na relax a co dycha letni pohodou, rozhodne sahnete po tomto dilu. Za mne asi nejlepsi ze serie.
Vynikajici! Napinave jak ksandy. A tentokrat me vubec nezajimalo, co Luc a Ava (uz je to ohrane a stale o nicem). Zajimalo me, co Elenuta a Bart a Skye.
Dobre to bylo. Idealni pro vsechny, co maji chut na spionazni pribeh s excelentnim zabijakem Mosadu. Jsem zvedava na treti dil.
Četla jsem již v lednu jako beta čtenář pro nakladatelství. A naprostá paráda! Napínavé, málo předvídatelné, příběh vtáhl hned od začátku. Jenom konec byl na mne zbytečně překombinovaný. Ale i tak stopro top thriller. Stejně jako série s opičím vrahem. Autor prostě thrillery napínavé jak kšandy umí.
(SPOILER) No tak tohle je dost hrůza. Nechápu, že to má tak vysoké hodnocení, nejen tady, ale i na goodreads. Dala jsem necelých 100 stran, z toho 1/4 byla o divokém sexu. Ale ten styl, jak nepovedené porno. A ty obraty typu "vřela mi z něj krev", "dábelsky se šklebil", pro sex. styk se opakovaně používal výraz "zneuctít". Jako to fakt nedávám. Že se to používalo v devadesátkách, dobrá. Ale dnes? Za mne hodně špatný.
Vynikajici! Dat jen 5*? To je strasne malo. Knizka je skvela, vtahne a nepusti. Pribeh je skvele poskladany, ze az do konce cekate na jeho rozuzleni. Opet moje oblibena kombinace se dvema dejovymi linkami, romatickou zapletkou a valecnymi realiemi. A pripravte si kapesnik, bude se hodit.
Byla jsem nadsena, ze jsem po dlouhe dobe objevila spionazni thriller. A ze byl min do poloviny super. Jenze pak nejak zacal ztracet dech a pribylo popisu, ktery ubral na dynamice pribehu. Skoda, mohlo to byt lepsi a na 5*.
Hledate pohodovou romantiku, co vzbuzuje usmev na tvari? Dostanete ji. Ale take neco navic. Pribeh je navic poucny a dost smutny. Kazdopadne to stoji za precteni.
Dobré to bylo, oddychová romantika s happy endem, jak slibuje anotace. Jen ten konec byl přehnaně zrychlený. Celou knížku tanečky, co bude a posledních pár stránek bum, prásk, hotovo.