JaAnička JaAnička komentáře u knih

Princ Princ Devney Perry

Od sexy motorkářů a nebezpečných žhavých borců jsme se už dávno odklonili k hercům/policajtům...no a mně je to vlastně asi jedno.
Prostě průměrná romantická klišoidní záležitost, z níž si za pár dni nebudete pamatovat vůbec nic...natož děj nebo jména postav.

Já bych to shrnula tak, že solidní průměr se sympatickými postavami a docela plynulým dějem, lepší neź trojka, horší než dvojka.

30.12.2023 3 z 5

Formulista Formulista Michaela Schmiedlová

Román o modelce a zlatokopce Vanesse a multimilionářském rozmazleném závodníkovi formule 1 Anthonym, kterého chce někdo zabít...

Anebo je to všechno úplně jinak?

Já se pokusím vyhnout spoilerům, protože tady je to docela těžké, ale musím konstatovat, že wau...nečekala jsem to. Tahle kniha má totiž přesah, řeší se v ní věci, které bych od "laciného erotického románu" nečekala (a možná je to tím, že to není laciný erotický román, jak jsem si to dlouho myslela). Tedy je...jak už např. mentální nebo psychické zdraví, adrenalin, realita vs. bulvár atd.

Také ale musím pochvalit celé prostředí formule 1, které je (asi stejně jako hasiči) neokoukané a vlastně tak špatné není...a dokonce jsem se dozvěděla i pár zajímavostí ze závodění, což mě předtím rozhodně ani nenapadlo (Kromě filmu Rivalové, který byl mé první dramatizované seznámení s Formulemi).

Postavy jsou fajn, jsou reálné, neřeší žadné nepodstatné hlouposti, ale důležité věci pro praktický život. A navíc ...musím ocenit změny ve vyprávení...někdy se totiž stává, že když jednotlivé postavy mluví/vypráví, nemají žadné své typické charakteristiky. Tu to ale tak není a každá z postav má svůj styl (např. si minimálně musíte všimnout, že Tony mluví mnohem méně než Vanessa, takže je jeho vyprávení strožejší).

Trochu mě teda mrzí ten konec, který byl asi zvláštně přeslazený a dost zrychlený...ale co už...tímto trpí většina knih, takže to asi beru.

26.12.2023

Trnitá kletba Trnitá kletba Anežka Kočová

Vítejte ve svetě Plantae, ve světe, kde žijí Floristé, kteří pouhou silou vůle ovládají své spřízněné květiny...

Hned na úvod musím říct, že ačkoli jsem se přistihla, že čas od času mi myšlenky ulítávají k obědu, je ta kniha absolutně skvělá. Ten svět je neskutečně zajímavý a nabízí tolik možností. Všechny ty mýty, legendy, pohádky, historie a celá Flóra je vskutku fascinujicí a velmi detailně zpracovaná, opravdu klobouk dolů a už se moc teším, jak s Convallarií prozkoumáme další časti tohoto světa...

Taky musím ocenit, že hrdinka není přesílená badass girl, ale že je právě (v rozumných mezích) nešikovná a že naopak potřebuje pomoc, ono totiž přesně tady toto nám ukazuje, že není špatně si říct o pomoc a že člověk nemusí vždy všechno dělat sám (snad se to do budoucna nezmění)...ačkoli...mít za spřízněnou květinu konvalinku...to už trochu badass je, takže prosím...chci nějakou dobře krutou otravu.

Chemie mezi postavami je vskutku zajimavě nastíněná, a když jsou postavy spolu, je radost to číst...trochu mě však mrzí věk hrdinů, protože 18+ postavy už automaticky evokují 18+ publikum (NA), což tady tak úplně není, ale to opět neznamená, že se to dalším dílem nemůže nezměnit....a já pevně věřím, že změní.

Celá ta kniha je svým tématem květin originální, a dokonce nese i velmi zajímavé poselství a nápad. Človek a vztah k přírodě? Rasismus? Disktiminace? Utlačování? Genderová nerovnost? Náboženství? Týrání? Násilí? ...to všechno tam je a z většiny vám tiká levé oko a vzadu v hlavě bliká kontrolka.

...Protože ten konec? Wau. Otevřená pusa a potřeba-nutnost dalšího dílu.

19.12.2023

Asher Black Asher Black Parker S. Huntington

Takže...co to jako, pro Boha živého, bylo za hrůzu? Já jsem čekala, že to bude přesně takovéto erotické klišoidní mafiánské drama po vzoru Sparrow, Nelítostného prince, Lapeni apod. a místo toho jsem dostala tuto změť divných a nepříjemných situací s totálně rozharašenými postavami, které se chovaly jako nadržené patnáctky, které rodiče zamykají do skříně, byť spolužákům tvrdí, že mají sex každý den, v kombinaci s Keanu Reevesem z Wishe, jehož firma se hodí spíš do světa Marvelu, kde by dělal zdárnou konkurenci Batmanovi (joke, klídek) ...a ještě k tomu jsem se ani té dobře napsané erotické pasáže nedočkala (koupelnová scéna je asi tak jediný světlý moment v totalní nepřirozené cukrové vatě - a to si říká mafián!!! - ne, vlastně pardon, on k nim nepatří)...což mě samozřejmě štve nejvíc, protože buďme upřímní...je to jediný důvod proč takové knihy čteme...

Ale teď vážně...co to jako bylo? Při čtení jsem měla pocit, že mi někdo polovinu stránek smazal (e-kniha), a to obzvlášť v poslední třetině, kde nefungovalo vlastně vůbec nic, a závěrečný zvrat tak na mě neměl žádný vliv, protože prostě ....moje jediná otázka: JAK?... Chápe tu někdo vůbec, že tu bylo zaděláno na pořádné drama, ale všechno se vyřešilo jednou větou. Totální mrhání potenciálu a ždímání emocí z traumatu...

Jo a pak je tu ještě weird začátek, který nás má někam hodit a pak vyprávět, ale jaksi nás pak ve správném momentě zapomene hodit zpátky do přítomnosti...takže suma sumárum, nemám absolutní tušení, kam ten úvod patří...

A ještě krátce o postavách...Aimee je regulérní nymfomanka (běž se léčit holka), Xavier nemá jedinou charakterovou vlastnost (kromě toho, že je velký), a Lucy s Ashrem, kteří měli mít našlápnuto na takové to klišoidní "společné trauma z dětství", byli cca v polovině knihy vyměněni za prachsprosté NPC. Prostě fuj.

11.12.2023 2 z 5

Kdokoliv Kdokoliv Sarah Sprinz

Hele asi bych řekla ...proč ne ..není to špatný, ale není to ani ničím extrémně zapamatovatelný ...takový průměr s příjemným (nám již dobře známým) prostředím, přijatelnými postavami a docela odpočinkovou (byť nereálnou) zápletkou ...asi nemám co bych na to speciálně řekla ...jo, je to dobrý

24.11.2023 4 z 5

Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Teď nechci, aby to vyznělo nějak anti-cokoli, ale tady bylo na mě té progresivity/feminismu až moc...
Myslím, že hlavní hrdinka je hrozná ženská, která má pořád nějaký problém a pořád musí upozorňovat na to, že je žena ve společnosti bílých cis mužů (já neříkám, že to tak není, já jen říkám, že to nemusí být na každé straně...2x), že je veganka a brečet nad přejetými zvířaty nebo kritizovat někoho, že poslouchá jen bílé cis muže, už je fakt
dost ujeté... A stejně tak mi vadí, že musí pořád upozorňovat na to, že ji ten kluk "nemá rád/nesnáší" (ale vážně...když mluvíte s člověkem, o kterém si myslíte, že vás nemá rád...máte potřebu na to pořád upozorňovat? Ne.)

Ale tedka něco pozitivního...při četbě jsem si připadala jako Penny z Teorie velkého třesku...absolutně mimo, což se mi sice líbí, ale trochu mě mrzí, že mi ty pojmy nevysvětlují (nebo vysvětlují, ale já jsem tak natvrdá, že to nechápu). A taky se mi ale líbí, že je to vlastně vtipně roztomilé. Ta posedlost Marie Currie je neotřelá a osvěžující...nějaké ty psychologické problémy, terapie apod. jsou vlastně ryze moderní, takže ani tady mě nepřekvapuje, že se to v moderní četbě objevuje čím dál častěji.

14.11.2023 3 z 5

Vzplanutí: První kolo Vzplanutí: První kolo P. S. Herytiera (p)

Zakázaná láska a ilegální boxerské zápasy je kombinace snad nevyčerpatelná...

Já jsem prostě musela, musela jsem ji to přečíst, protože polské knihy jsou vesměs vrchol strašného bizáru, který se skoro nedá číst...ale toto mě opravdu překvapilo.

Kniha je opravdu dobře a chytře napsaná, postavy jsou naprosto příšerné, toxické, narušené, nasilnické, odpudivé a otravné (ale tím dobrým a skvělým způsobem) a děj (ačkoli má pocitově milion stránek) hrozně rychle utíká.

Za to ale z toho boxu (zápasů) tam moc není (a to mě hodně mrzí, protože boje jsou adrenalin -> vypjaté emoce -> sex, touha -> skvělý potenciál), a stejně jako to "zakázaná" láska, které spíš chodí po povrchu a myslím, že by titulem "žhavá nepřátelská touha" udělali lépe.

Abych řekla pravdu trochu (dost) mi vadí, že postavy jsou pořád opilé, zdrogované nebo jakkoli omámené, což sice chápu, protože autorka popisuje "americkou zlatou mládež", ale tady je to v takové míře, že postavy dokonce i opilé řídí...a to je věc, kterou opravdu ráda nemám.

Každopádně se vážně těším na druhý díl, protože Shey má náběh na skvěle propracovanou postavu s temnou minulostí...pro příště bych ale všechny poslala na odvykačku a lépe propracovala "záporáky a jejich motivy" (kteří takto působili jako divná vata).

05.11.2023 3 z 5

Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Je libo jedna romantická odpočinková letní dobrodružná komedie? Tak prosím, touto knihou rozhodně chybu neuděláte...

Je to příjemné, hezké, vtipné, a přestože je to strašně klišoidní, neskutečně roztomilé.

Postavy jsou vlastně vcelku obyčejné a i tak hezky napsané...stejně tak celá zápletka, vývoj postav a i prostředí, ktere přímo dýchá Španělskem...není tam vlastně nějaká hlubší zápletka (ani takový ten stupidní zvrat typu: "já jsem ti lhal" nebo "budu tě sledovat, dokud mi neodpustíš").

Rozhodně to stojí za četbu.

05.11.2023 4 z 5

Rapovej deník Lukáše Kouřila Rapovej deník Lukáše Kouřila Lukáš Kouřil

Aneb #neverbeentiredofbeingtheblacksheep ...I tak by se dala shrnout šestnáctiletá kariéra muže, který si tvrdě šel za svým snem a to v době, kdy rap byl u nás považovaný za sprosté slovo a on sám byl považován spíš za naivního blázínka nebo prostého záškoláka.

Celá kniha by se dala jednoduše nazvat jako "neorganizovaný chaos" = punk a je přesně taková, jaká čekáte...a to ŠÍLENÁ. Některý vyobrazené scény jsou úplně mimo běžný rozum a pochopit (potažmo) porozumět jim, je opravdu masterpiece (spousta příběhů je totiž tak bizarní, že nevíte, jestli se máte smát, brečet nebo kroutit hlavou). Vše je ale doplněno fakt dobrými fotkami, u nichž člověk vzpomíná nejen na zlatá mladá léta roku 2007, ale sleduje jak proměnu rapu a jeho postupné přijetí do českého hubedního žánru, tak Lukášův vývoj a cestu za snem, která jej zavedla až na jiný kontinent a do prostředí "velkých hudebních zvířat", o jejichž existenci jsem do této doby neměla ani tušení...

Co ale musím nutně vypíchnout a co mě zároveň dost fascinuje, je způsob mluvy, který je v knize použit a velmi mi připomíná dnešní verzi "čechoingliš" kombinovanou s (bohužel) častými vulgarismy a zvlášními ale vcelku neotřelými neologismy... Jednoduše by se dalo říct, že se Lukáš s ničím nemazal a všechno nám servíroval s prořízlou pusou a obnaženým srdcem...(prostě a jednoduše...píše pravděpodobně stejně jako mluví, což se taktéž dá brát jako moderní forma "surrealistického" umění).

Na závěr musím říct, že kniha je určena spíše pro všechny milovníky rapu a hudby jako takové. Pokud se ke knize dostane někdo nezainteresovaný, pravděpodobně bude ze všeho dost zmatený a to je v konečném důsledku škoda.

28.10.2023 3 z 5

Nelítostný princ Nelítostný princ Sophie Lark

Žádná hitparada, ale špatný to taky není...postavy jsou vcelku sympatické, několikrát jsem se i zasmála...příběh je sice plný klišé, ale aspoň neobsahuje to klasické, byť strašně trapné, "tys mi lhal", čehož si vážím.
Taky tu máme klasickou linky enemies to lovers, které je prostě trochu urychlené (a co si budeme) prakticky celé založené jenom na sexu, pak trochu toho násilí a tak...

No každopádně nechápu název - moc teda neodpovídá (nevím proč princ a ani proč jako nelítostný...prostě si s tím mohli trochu víc pohrát) - za to obálka...? Ta je sexy, vystižná a pěkná.

Suma sumárum...dobrý, čtivý, akční a eroticky román, který je za jeden večer slupnut jako malina (resp. Jahoda?)

23.10.2023

Miluji tě, Jasone Thorne Miluji tě, Jasone Thorne Ella Maise

Romantická knížka z Hollywoodského prostředí o dvou kamarádech z dětství, které osud svede opět dohromady.

No, hned na začátek musím říct, že minimálně první polovina knihy se četla jedna báseň. Bylo je hezké, roztomilé, příjemné romantické a kupodivu (i přes klasické klišé) nám anotace neprozradí skoro nic důležitého a příběh se tak odvíjí trochu jinak, než se může na první pohled zdát.
No a pak přišla druhá polovina a já jsem na to čučela jak "tele na novy vrata" a vůbec jsem nechápala, co se z takové příjemné pohádkové knihy vyklubalo za zvěrstvo. Já jsem jen čekala, že se z Olive stane Misery a s chudákem Jasonem bude ámen (omlouvám se, já nechci být přehnaně kritická, ale prostě...kdyby to bylo obráceně...a to, co 2x udělala ona mu, by on udělal jí, kniha by byla v žánru Thriller a všichni by se nad tou sexuální manipulací rozčilovali...)

Prostě...podle obálky, anotace a podobně jsem čekala odpočinkovou víkendovou četbu... ale tohle? Tohle mě trochu z poklidného víkendu vytrhlo.

20.10.2023 3 z 5

Šepot kouzel Šepot kouzel Elise Kova

Není se čemu divit, že je to další humbook tip. Je to skvělý příběh, skvělé postavy, skvělá hlavní hrdinka, poprvé můžu říct, že i skvělý milostný trojúhelník (přirozený, pomalý, vcelku roztomilý) a skvělé použití a také využijí magie a jejich pravidel...prostě skvělá i když velmi krátká kniha (vůbec by neuškodilo více mluvení, více společných scén, aby pak byly ty emoce ždímány až na dřeň) nás zavede do světa, který jistě známe od Maasové a spol., světa plného víl a magie, napětí, akce, dobra a zla.

Svým tématem mi kniha (ač nechtěně) dost připomíná čtvrtý díl HP (dost štěstí, že je to můj nejoblíbenější díl, protože prostě ..ech, zkoušky a outsider...uuu, trefa do černého), v němž ale místo hůlek používají magii a postavy jsou trochu "starší".

Kniha má rozhodně potenciál do dalších dílů. Skončilo to tak pěkně, že se člověk dočká rozřešení, ale zároveň má to vnitřní "šimry, šimry" a zajímá ho, jak to bude pokračovat (což jak jsem se dívala, tak si - bohužel - ještě počkáme, čtvrtý díl vyjde v aj v lednu 2024 a pátý až v 2025).

PS: možná bych si příště dala pozor na to, kolikrát chcete použít výraz "se zlomila", chudák holka, kdyby byla strom, už jsou z ní jenom třísky. Stejně jako pozor na překlepy, je jich tam docela dost, ale tak...která kniha je nemá, že? Stejně tak si pár lidí stěžovalo, že to není originální, jenže co je dneska ještě originální? Who cares, když se to dobře čte a postavy jsou sympatické, je originalita irelevantní...a pro příště taky trochu doufám, že tam té "zakázané magie" bude víc, když už na ní půl knihy upozorňují.

20.10.2023 4 z 5

Balada mrtvého světa Balada mrtvého světa Alžběta Bílková

Upřímně lituji všechny, kteří díky škole a povinné četby zavrhli českou literaturu, a díky tomu přicházejí o tyto a podobné literární skvosty.

Tato knížka je totiž skvělá, má skvělý děj, skvěle popsané prostředí plné temnoty, nebezpečí, magie a mrtvých bohů...Také má ale skvěle popsané postavy. Autorka krásně vystihuje jejich vzájemný vztah, mentalitu, různé životní strasti, a díky tomu i jejich následnou motivaci a to, co dělají.

Já jsem z knihy vskutku nadšená, je to ale balada, takže nečekejte Armentroutin eroticko-fantasy román, ale spíše jeho dark verzi z níž budete pociťovat bolest na hrudi.

Jen škoda, že je ta kniha tak strašně krátká...ať už je druhý díl prosím.

08.10.2023 5 z 5

Přehrada Přehrada Paulina Świst

Toto je moje první seznámení se s Paulinou, a tudíž nevím, jestli je takový způsob psaní jeji styl nebo je to jenom pro tentokrát (podle zkušeností s dalšími polskými autorkami se však přikláním k možnosti jedna), ale ten příběh se absolutně strašný, věty jsou psány jak pro hlupáky (tj. např. nedostatek souvětí, nenavazující věty...), repové - potažmo písňové - pasáže jsou snad ještě horší (možná protože neznám polskou rapovou scénu), celé je to zbytečně sprosté, jakékoli zápletky jsou vyřešené během pár minut, ze stupidity dialogů mi vypadávají vlasy, charaktery postav jsou prakticky nulové, erotika je děsná, nevkusná a na hodně místech i nevhodná a to střídání pohledů je tak moc časté, že kdyby to bylo celé v er-formě, knize by to jenom prospělo.

A to vyvrcholení ...je hrozné. Není nad to držet se Škvoreckého pravidel detektivek, protože potom to vypadá přesně takto - téměř - nečitelně.

Jestli cílem knihy bylo šokovat...pak se povedlo, já jsem např. tak šokovaná, že si od Pauliny už nikdy nic nepřečtu.

01.10.2023 2 z 5

Národní opruzení Národní opruzení Karolína Zoe Meixnerová

Je nepopiratelně vidět, že v beletristické časti kniha ztrácí nebo není úplně konzistentní, avšak množstvím informací, znalostí a easter eggů na různé dopisy, citáty, díla či cestování postav, to Kája dobře vynahrazuje (nebo se o to alespoň snaží - protože je na knize dost patrné, že se nám toho Kája snaží říct co nejvíc).

Já nechci být přehnané kritická, mám totiž Káju ráda a ještě víc jsem ráda, že se podobnému, ve škole velmi neoblíbenému, tématu věnuje a rozšiřuje povědomí o tom, že NO nebyla jen nudná - dávná - historie.

ALE kniha podle mě není pro mladší čtenáře, Kája hodně dává pozor na jazyk, který používá, a i přes spoustu skvělých a vypointovaných vtipů, se kniha nečte úplně svižně, a přestože je extrémně krátká, její čtení mi připadalo dlouhé (a to jsem jako bohemistka zvyklá číst větší kraviny).

Což samozřejmě souvisí s tím, že v současnosti - ze znalostmi z české literatury - jsem si pravděpodobně knihu užila více, než kdybych ji dostala do rukou jako třináctiletá. A to je za mě škoda.

01.10.2023 3 z 5

Rytmus, já & Malychin Rytmus, já & Malychin Mariana Zapata

Neurazí, nenadchne...není to špatné, je to relativně pěkně napsané (na poměry Mariany i docela dost sprosté), rychle to ubíhalo a spousta částí je i dost vtipná, postavy jsou relativně příjemné (myslím, že každý si v hlouby duše přeje takovou partu přátel), hlavní hrdinka není na facku a taky jsem se častokrát při čtení docela usmívala...jenže...jenže to je asi tak všechno z pozitivního soudku, co bych o tom napsala. (Opět na poměry Mariany) je to strašně jednoduché, rychlé, "bezpřekážkové" a až extrémně pohádkové. Nějaký hlubší děj nebo zápletka tu vlastně není, ačkoli byl Saša příjemný a sympatický, o jeho minulosti jsme se toho vlastně moc nedozvěděli a celá zápletka s další dívkou, matkou nebo nějakou hlubší láskou není moc nosná a hlavně...Saša je sice přáním každé ženy, ale je extrémně nerealisticky dokonalý, no jen je zamyslete, má snad nějakou negativní vlastnost nebo cokoli?...ono obecně se dá říct, že se postavy nijak zvlášť nevyvíjí. Nemáme tu to typické pomalé oťukávání nebo to enemies to lovers, ale milostný pár prakticky od první strany.
neřekla bych, že je to špatný...jen jsem od Mariany četla lepší a tuto knihu bohužel rychle zapomenu.

19.09.2023 3 z 5

Království obávaných Království obávaných Kerri Maniscalco

A jak moc jsem se na poslední díl těšila, tak jsem byla i zklamaná. Nemůžu říct, že by to špatné, to v žádném případě, ale při čtení jsem byla ze všeho toho intrikování, falešných vzpomínek, postav-nepostav a tajemství tak strašně zmatená, že mě to čtení ani moc nebavilo a od cca poloviny už jsem se jenom kopala, abych to konečně dočetla.
Ono rozhodně musím ocenit, že tato série má skvělé prostředí a skvělý motiv, aby mohla fungovat. Jenže...já chápu, že se postavy vyvíjí, ale tady jsme je doslova ztratily, a stejně tak barevná Sicílie vs. depresivní pekelné kruhy se smrskly na pár nudných královských komnat. Postavy si lítaly ode zdi ke zdi (Jára Cimrman by ně mohl být hrdý), a v konečném důsledku jsme se ani nedočkali pořádného záporaka, na nějž dvojka tak lákala. Emilie byla prostě a jednoduše divná, Ira ztratil svou jiskru a v celé knize měl jen jednu jedinou dobrou scénu. A samotné sex-scény tam podle mě vůbec být neměly...(oproti dvojce je to tak strašně neeroticky napsané...)

No a ten konec mě teda taky moc neuchvátil, předávali si to tam jak horkou bramboru bez špetky logiky.
Zkrátka nepovedený konec dobře rozjeté série.

17.09.2023 3 z 5

Lapeni Lapeni Emily McIntire

(SPOILER) Mno...já asi úplně nevím, co bych měla říct (napsat), protože je to prachsprostý erotický román o záporákovi s hroznou minulostí (dost mě mrzí, že na to kolikrát byla nakousávána, tam ve výsledku ani moc vysvětlena nebyla) a hodné a naivní dívce, která jej z této temnoty (BĚHEM NĚKOLIKA MÁLO DNÍ - extrémně uvěřitelné) dostane na světlo. Já si prostě nemůžu pomoc, ale člověk, co je psychicky děravý jak cedník, se nemůže "znormálnět" během několika scén, v nichž jde prakticky jenom o sex, a ještě o divně zvrácený, přesto pro čtenáře vrzušující sex. A pak je tu navíc typický dovětek, z nějž fyzicky nevolno mě.

Já se musím přiznat, že jsem pohádku o Petru Panovi viděla možná tak jednou, a to jen tu animovanou disney verzi, tudíž jsem se moc neorientovala v postavách, takže netuším, které přesně postavy jsou z pohádky a které si Emily vymyslela. A nevím, jestli je to dobře nebo ne, protože z toho co jsem pochopila, se jedná snad pouze o inspiraci jmen a děj si ujíždí někam do aleluja.

Snad jenom kvůli přebálce nelituju, že jsem si tu knihu koupila, a do budoucnosti opravdu netuším, jestli si pořídím (nebo jenom přečtu) druhý díl.

03.09.2023 3 z 5

Jiskřivý idol Jiskřivý idol Katee Robert

Mno....po tak trochu divném první díle tu máme obstojné (nebo spíše obstojnější) pokračování.
Nemůžu říct, že by to bylo něco extra...vlastně je to opět relativně plochý erotický román s ne úplně funkčními postavami, vybudovaným světem, komplexním dějem nebo i zápletkou (ano, vím, že základ vychází z antických mýtů).
Já vlastně úplně nevím, co o tom říct. Postavy jsou na facku, všechno je hrozně hrrr a rychlé a všechno se strašně rychle podřizuje nějaké ploché "vášni" nebo "touze". Také mi hrdinové tak trochu připadají jako vrtulky, aneb jak rychle člověk dokáže změnit své uvažování a celoživotní jednání...(odpověď podle této knihy je: "ani ne týden"). Jakože nejsem proti vývoji postavy, ale pokud knihu otevřu na začátku a na konci, chci tu postavu stále poznávat...ale tady? Ne, je to taková slepenina více postav do sebe (stejně jako to neustálé poukazování na to, že je tlustá a že si nemůže koupit normální oblečení? - jako vážně?).

Ani ten konec není úplně příjemný, záverečný zvrat je prakticky nulový, uměle akční a opět strašně zrychlený. Oproti jedničce, jejíž konec mi tak špatný nepřipadal, jsem s tímto koncem i docela zechucená...je tak strašně růžový, že barbie svět je oproti tomu modrý.
Jednička byla schopná proslavit se aspoň (tak trochu) drastickými BDSM scénami, ale tu? Ano, sex tu byl příjemnější a tak trochu přirozenější, ale nemyslím si, že by byl schopný záchránit kulhající děj.

01.09.2023 3 z 5

Osudové pouto Osudové pouto Elizabeth Briggs

Za mě je to skvělé pokračování skvělé série, které teda oplývá mnohem více erotikou, než díl první.
K mé nevoli se bohužel nepotkáváme a ani se moc neseznamuje s novými směškami (výjimka Střelci), ale to také může být napraveno později. Co je ale štve hodně, je krátkost knihy, šíleně nabitá dějem, zvraty, no a divokým sexem. Strašně rychle ubíhá a než jsem se nadála, už jsem zase byla na (šíleně otevřeném) konci, a prostě chci číst dál!!
Postavy jsou opět skvělé, více prostoru tentokrát dostávájí (...nebudu spoilerovat...), kteří jsou taktéž naprosto užasní.

Za mě pět z pěti a přání co nejrychlejšího třetího dílu.

29.08.2023 5 z 5