Jack Bauer Jack Bauer komentáře u knih

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Staré vydání knihy se mě válelo v knihovně ještě z dob povinné četby, kterou jsem založil a snad bych ji nikdy nečetl nebýt Databáze knih a tak vysokého hodnocení. Neustále jsem na ni narážel, kdekdo ji kdekoliv četl, v MHD, na dovolené, na dlouhé plavbě na ostrov, tak mi to nedalo a musel jsem ji oprášit a taky přečíst. Všiml jsem si, že knihu většinou čtou ženy. I v recenzích převládá více žen. Určitě jsem na podobné téma četl lepší a čtivější knihy, zas takovou vědu bych z toho nedělal. Kniha nádherně popisuje nesmyslnost války, ale to také i jiné válečné knihy a ještě lépe. Je psána stylem, který mi moc nesedí - krátké, stručné věty.

23.04.2012 3 z 5

Miluji celý svět Miluji celý svět Erich von Däniken

Netradičně pojatá kniha plná neuvěřitelných příhod, které autor sám prožil na cestách po objevování záhad. Některé jsou vtipné, jiné těžko uvěřitelné a některé typu „ jedna bába povídala" , proložené typicky „danikenovskými" sci-fi povídkami.

21.04.2012 3 z 5

Justina aneb Prokletí ctnosti Justina aneb Prokletí ctnosti Donatien Alphonse François de Sade

Braková literatura pro úchyláky. Zakoupeno hned po revoluci společně s Justinou a Juliettou ze zvědavosti díky slavnému jménu markýz de Sade.

20.04.2012 1 z 5

Justina a Julietta Justina a Julietta Donatien Alphonse François de Sade

První kniha od markýze de Sade, kterou jsem po hladových letech hned po revoluci koupil. Brak. Četl jsem to jen ze zvědavosti díky jeho věhlasnému jménu.

20.04.2012 2 z 5

120 dnů Sodomy 120 dnů Sodomy Donatien Alphonse François de Sade

Ani se mi nechce věřit, že kniha patří k vysoce hodnoceným dílům. Je to přeplácané tolika úchylárnami, že to po chvíli přestane bavit. Měl jsem velký problém to dočíst až do konce, ale když už jsem za tuto knihu tenkrát vyplázl 450 kč, tak mě bylo líto mít to založené v knihovně nedočtené. Literatura vhodná spíše pro úchyláky nebo snad ke studiu. Markýz de Sade není moje parketa. Koupil jsem to ze zvědavosti a pak toho litoval. Po revoluci jsem vlastně kupoval kdejakou knihu, když byl po nich takový hlad. Ale fantasii měl Sade velice dobrou i když zvrácenou.

20.04.2012 3 z 5

Ničeho se neboj Ničeho se neboj Dean Koontz

Velice rozvláčné, zbytečně roztahané, ze začátku dobré, ale pak to pomalu přestává bavit. Není to špatné, ale na Intenzitu to nemá.

19.04.2012 3 z 5

Rady zkušeného ďábla Rady zkušeného ďábla C. S. Lewis (p)

Ačkoliv jsem zarytý ateista, knihu jsem si na doporučení přečetl. Dost náročné a nezáživné čtení, to už bych si raději přečetl Bibli. Duchovní litelatura není nic pro mne. Ještěže kniha byla dost tenká. Buď jsem divnej nebo co, ale většina věřících mě připadá směšná. Jak jsou si na 100% jistí, že Bůh existuje a z nevěřících dělají doslova hlupáky. Kde berou tu jistotu? Mají nějaký 100% důkaz? Prý spoustu, ale nebudou o tom mluvit. Ty bys to nepochopil, takže nakonec jako hlupák z toho vyjdu vždycky já. Oni zas nikdy nepochopí, že mají dokonale vymyté mozky. S věřícími o víře nemá cenu diskutovat. Vždy si najdou nějaký argument, že pravdu mají oni.

16.04.2012 odpad!

Svolení zabíjet Svolení zabíjet Vince Flynn

Vynikající inteligentní thriller z vysoké politiky a teroristického prostředí. Mitch Rapp je něco jako Jack Bauer z mého dosud nejlepšího seriálu 24 hodin. Nikdy bych nevěřil, že se mě takové téma bude tak líbit.

13.04.2012 5 z 5

Running Man Running Man Richard Bachman (p)

Na tehdejší dobu po skvělým filmu jsem knihu neustále odkládal a udělal jsem velkou chybu. Kniha je úplně jiná a 100x lepší než film. Dnes, když jsem si znovu pustil film, tak jsem nestačil žasnout co se mi na něm mohlo líbit. Z Bachmana se stal King.

09.04.2012 5 z 5

Nováček Nováček Robert Muchamore

Kdyby mě bylo -náct tak by to byla jedna z mých nejlepších knih. Těším se na další díly.

08.04.2012 5 z 5

Dračí hora Dračí hora Lincoln Child

Genetika, biologická hrozba, kybernetika, koně, přežití v poušti. Tento mišmaš v podání skvělých autorů skvěle funguje a velmi dobře se čte.

06.04.2012 5 z 5

Tchyně a uzený... Tchyně a uzený... Simona Monyová (p)

Nejprve jsem viděl film a do knihy se tedy moc nehrnul. Pak mi to nedalo a jelikož kniha bývá většinou lepší než film tak jsem se do ní pustil. Příběh jsem tedy znal, přesto se mě kniha velmi líbila. Vyjde to tak na stejno., skvělá kniha i film.

01.04.2012 5 z 5

Sám sobě psychologem Sám sobě psychologem Tomáš Novák

Kniha, kterou musíte mít po pravé ruce.

30.03.2012 5 z 5

Jitro kouzelníků Jitro kouzelníků Jacques Bergier

Knihy od Danikena se mi líbí mnohem víc. Místy poutavé čtení se střídá s nezáživností, kniha se v dnešní době musí číst s nadhledem.

26.03.2012

Mimozemšťané v dějinách Mimozemšťané v dějinách Jacques Bergier

Dnes už zastaralé, mnoho hypotéz a dohadů leckdy odvážnějších než od Danikena. Dosti přitažené za vlasy. Jako vědeckofantastická literatura ale dobré. Kniha se musí číst s nadhledem, přesto pár zajimavostí a nevysvětlitelných záhad si čtenář i v dnešní přetechnizované době v ní najde.

26.03.2012 3 z 5

Kolébka Kolébka Arthur Charles Clarke

Dobrá sci-fi z podmořského prostředí jak se na A.C.Clarka sluší. Žádná velká akce, žádné střílení, přesto se to velmi hezky čte, nenudí, prostě klasika.

21.03.2012 4 z 5

Po sezoně Po sezoně Jack Ketchum (p)

První polovina knihy nás seznamuje s prostředím a s lidmi, kde se sice nic neděje, ale zlo je cítit ve vzduchu a hezky se to čte a druhá polovina knihy, respektive třetí část, je neskutečný nářez. Vynikající téměř realistický horor bez nadpřirozena. Místo přiblblých zombíků nebo upírů, což děsně nesnáším, jsou zde vyšinutí lidé.

16.03.2012 5 z 5

Duch z Grand Banks Duch z Grand Banks Arthur Charles Clarke

Příběh se odehrává v roce 2012 což tehdy byl pro mne velmi vzdálený rok pro sci-fi jako stvořený a ejhle, už je tu. Technologie sice pokročila, ale stále to nějak není ono. Nebavilo mě to.

13.03.2012 1 z 5

Zločin jako profese Zločin jako profese Janek Kroupa

Pravdivá reportáž z českého podsvětí, lépe by se to četlo jako román. Tv zpracování jako Expozitura mně sedlo mnohem víc. Je dobře, že se o tom píše.

13.03.2012 4 z 5

Na ostří Na ostří David Morrell

Akční od samého začátku až do konce, jak už bývá u Morrella zvykem. Výborně napsané, jeho knihy se čtou jedním dechem a tuto jsem přečetl na jeden zátah. Venku hezky a já čučel doma a nemohl se odtrhnout od knihy dokud jsem ji nedočetl. Tentokrát se Morrell zbláznil do nožů.

10.03.2012 5 z 5