Jaehyun Jaehyun komentáře u knih

Misery Misery Stephen King

Většinou se do takových knížek moc nepoustím ale na doporučení jsem se tedy nakonec rozhodla to zkusit...
Knížka jako celkově byla zajímavá i když v ní bylo hodně zbytečných a zdlouhavých věcí, které bych klidně vynechala..
Např.: části z knihy Misery, zbytečně je tam popisovaný skoro každý den který tam strávil, a tu část co psal ručně jsem musela vynechat, protože se to nedalo přečíst..
Navíc ten konec mi přišel trochu.. nerealistický.. nevím přesně jak to napsat.. ale i když byl skvěle napsaný, dost mě zklamal..
V rámci nějakého hlubšího poznání jsem se podívala i na film Misery nesmí zemřít, a tady už bych mohla být trochu pozitivnější..
Postavy vypadali přesně tak jak jsem si je představovala a konec? Také naprosto super.. asi doporučuji oboje, knihu i film, podle toho co komu líp sedí, já osobně bych se asi ke knize podruhé nevrátila, ale opravdu je to jen kvůli těm zbytečnostem, co tam jsou..

16.12.2015 4 z 5

Padlí andělé / Leviatan Padlí andělé / Leviatan Thomas Sniegoski

Knížku jsem poprvé četla někde 11 let zpátky, možná víc a dala jsem ji stejné hodnocení, jaké jsem se ji rozhodla dát teď. Jediný rozdíl je v tom, že tenkrát jsem ji dočetla do konce a teď jsem skončila někde na 150 straně. Nesedl mi styl psaní a nebavilo mě to a nesedl mi ten mluvící pes. Ten mě odradil tehdy ze všeho nejvíc.

Terezka a bublinková víla Terezka a bublinková víla Helena Brožíková

Moje nejoblíbenější knížka s nádhernými ilustracemi. Když jsem byla malá, mamka mi ji musela číst pořád, hlavně ve vaně a se stanem z ručníku. Ty básničky si pamatuju doteď. Snad se mi ji někdy podaří sehnat domů. Doporučuji!

24.01.2025 5 z 5

Dívka, která upíjela měsíc Dívka, která upíjela měsíc Kelly Barnhill

Zlobryně a sirotci se mi líbilo víc, tady jsem nějak nepochopila o co mělo jít a špatně se mi to četlo. Nic se tam neděje, nikdo si nic nepamatuje a hlavní hrdinkou není Luna jak slibuje obsah ale Xan.

24.01.2025 2 z 5

Přesýpací hodiny Přesýpací hodiny Claudia Gray (p)

Toto byl slušný brain rott a musela jsem si dát na nějakou dobu od téhle série pauzu. Pořád si ji ale plánuji přečíst až do konce.

Řekni vlkům, že jsem doma Řekni vlkům, že jsem doma Carol Rifka Brunt

Tohle je asi jedna z těch knížek, které si budu muset přečíst znovu, abych se rozhodla, jestli se mi líbila nebo ne. Četla jsem pár let zpátky a pamatuju si, že se mi nelíbil vztah June s jejím strýcem a pak s jeho přítelem. Na druhou stranu tam bylo něco co se mi líbilo a usadilo se mi v hlavně, jen to nějak nedokážu popsat. Možná ta ponurá atmosféra. Uvidím, až si knížku přečtu znovu, jaký na ni budu mít názor.

24.01.2025 3 z 5

Dny Dny Sui Išida (p)

Tak tohle bylo příjemné překvapení!
Anime Tokyo ghoul mám ráda i když manga se mi moc nelíbí kvůli tomu, jak je nakreslená. Proto jsem se trochu bála, jak se mi bude líbit psaná verze a neměla jsem moc velká očekávání.
Ze začátku jsem myslela, že knížku ani nedočtu, protože hned u první povídky bylo dost překlepů, vynechaných slov atd. (což se pak nese celou knihu, ale v té první jich bylo myslím nejvíc), nějak jsem to ale přešla a dost mě to chytlo a bavilo mě to. Takhle mají vypadat krátké povídky!
Kdyby byl takto napsaný celý Tokyo ghoul, vůbec by mi to nevadilo (kdyby se ovšem někdo předem pořádně podíval na korekturu).

19.01.2025 4 z 5

Čarodějova nevěsta 2 Čarodějova nevěsta 2 Kore Yamazaki

Druhý díl se mi líbil mnohem víc a začala jsem do toho koukat i na anime: The ancient magus' bride s anglickým dabingem (což normálně nedělám a pouštím si originál s titulky, ale tady je ten dabing top) a má to úplně super vibes, takže pokud se vám líbí manga, doporučuji i anime.

16.01.2025 4 z 5

Čarodějova nevěsta 1 Čarodějova nevěsta 1 Kore Yamazaki

Začátek mi přišel takový divný, ale pak to začalo být zajímavé a hodně se mi líbí kresba.

16.01.2025 3 z 5

Zimní pohádky Zimní pohádky Dawn Casey

Musím říct, že jsem celkem v rozpacích a nejsem si jistá, jak bych měla knížku hodnotit. Nejsem už cílová skupina a proto se snažím dětské knížky nehodnotit méně než třemi hvězdičkami. Nicméně jsem také zastáncem toho, že dětské knihy by měli být čitelné a měli by aspoň trochu zaujmout i dospělé čtenáře, kteří je pak ve většině případů čtou svým dětem.
Nadvětšina povídek mi přišla celkem plytká a o ničem. Líbily se mi pouze dvě a to Dvanáct měsíčků a pak čínská povídka Králičí dárek.
Co bych pochválila jsou ilustrace, které jsou opravdu moc povedené a celkový vzhled knihy.

16.01.2025 3 z 5

Bylo nebylo jedno zlomené srdce Bylo nebylo jedno zlomené srdce Stephanie Garber

Zatím dám hodnocení 3,5 hvězdiček, protože si myslím, že bych ho po druhém přečtení mohla zvednout, stejně jako jsem to udělala u Caravalu.

Jako první musím pochválit obálku s ořízkou a mapu, ty jsou prostě top a doufám, že další díly je budou mít taky. Příběh jako takový mě bavil, dobře se mi četl (až na některé ty vzkazy, ale za to mohl font), jen mi tam prostě na první dobrou něco chybělo. Líbila se mi postava Jackse, který je studený jak psí čumák, protože nemá srdce a nemůže se zamilovat, a kvůli kterému si nejspíš přečtu i další díly až vyjdou.
Evangeline je zas taková snová duše, co má ráda hezké šaty a věří na lásku na první pohled a šťastně až navěky. Možná až moc, protože je až moc naivní a lehce každému naletí.
Nesedli mi tam jen ti upíři, to bylo trochu divný a nesedlo mi to do toho světa.

Co bych tu ráda zmínila je to, že pokud jste nečetli Caraval a chystáte se na něj, tak si ho přečtěte jako první. Ony ty série na sebe sice nenavazují, ale najdete tam k němu pár spoilerů a objeví se tam některé z postav. Já osobně četla jen první dva díly Caravalu, protože u nás ten poslední nevyšel a právě k tomu poslednímu je tam, podle mě, docela velký spoiler.

16.01.2025 3.5 z 5

Supro: Hrdinové na dluh Supro: Hrdinové na dluh Štěpánka Jislová

Jak už tu někdo zmínil, nijak to nezačíná a nijak to nekončí. Hrozně to skákalo z jednoho místa na druhé, chyběla mi tam návaznost. Pokud čekáte nějaké akční souboje, tak se nedočkáte. Kresba ušla ale to je tak všechno.

10.01.2025 1.5 z 5

Sláva Dýňové královně: Ukradené Vánoce Tima Burtona Sláva Dýňové královně: Ukradené Vánoce Tima Burtona Shea Ernshaw

Kdybych knížku nedostala jako dárek, tak bych ji asi ani nedočetla do konce. Miluju práci Tima Burtona, ale tohle bylo hrozný. Bylo to nudný a plochý a autorka totálně pohřbila filmovou Sally. Ta její obsese Jackem... cituji: Na okamžik jsem si jistá, že by nás měli oba pochovat přímo tady, uprostřed hřbitova. Sňatek a pohřeb ve stejný den. Bruh...chill.
Navíc vážně nepotřebuju několikrát na každý stránce číst o tom, že je to hadrová panenka, šustí v ní listí a praskají ji švy. Jakože no shit honey, my víme.
Btw neví někdo, co měla znamenat ta 7 kapitola? Jsem si nejdřív myslela, že je to nějaká časová smyčka, ale nedávalo mi to smysl, tak že by chyba?

05.01.2025 2 z 5

On On Elle Kennedy

Tak já asi opět půjdu proti většině, protože se mi tahle knížka prostě nelíbila. Nemá to nic společného s tím, že je to gay romance, kvůli tomu jsem si ji i vybrala, ale přišlo mi to jako stažené z wattpadu a i tam jsem četla lepší gay příběhy a hlavně lepší intimní scény!
Moc jsem se těšila, protože tu jsou samé dobré recenze i hodnocení a myslela jsem, že to bude 5 hvězdičková záležitost. Už v polovině mi však bylo jasné, že jsem se spletla a pak už šlo hodnocení jen dolů.
Nelíbí se mi v knihách sprosté výrazy a tady jich bylo víc, něž jsem byla ochotná skousnout. Jasně, jsou to hokejisti.... ale i tak by to šlo trochu omezit. Intimních scén mohlo být míň, už jsem je pak ke konci musela přeskakovat, protože mě to nebavilo. Hlavně vím, že by to šlo popsat mnohem líp a tak, aby čtenář cítil, že se ti kluci mají opravdu rádi. Dějově to bylo o ničem, prostě sex driven story, nic víc. Co se pozitiv týče, tak žádné nemám.
Celkově jsem z téhle knížky dost zklamaná a jsem ráda, že jsem si ji mohla půjčit v knihovně, místo abych si ji koupila, jak jsem původně plánovala. Po druhém díle určitě nesáhnu.

19.11.2024 1 z 5

Kletba vítězů Kletba vítězů Marie Rutkoski

Tak tohle byla extrémní nuda! Knížku jsem sehnala v knihovně za 10 kč a myslela jsem, že to bude nějaké fantasy. No, tak nebylo. Asi by mi to ani tak nevadilo, kdyby se to dalo aspoň číst. V knížce bylo dost překlepů, děj byl utahaný a nezáživný. Kastrel měla být chytrá a strategická, což nebyla. Otrokářství fungovalo tak, že si otroci můžou dělat co chtějí a chodit kam chtějí, stačí aby ukázali prsten svého pána. Tady mě hned napadlo... co kdyby ho ukradli? Jak se to zjistí? Asi nijak, vzhledem k tomu, že to stejně nikdo nekontroluje. Všechny postavy jsou takové nečitelné a nijaké, bylo mi fuk, když se s nimi něco stalo. Nebavilo mě, když se tam probírali válečné a politické strategie a často se mi stávalo, že jsem jen klouzala očima po textu a pak zjistila, že stejně nevím, co čtu. Do dalších dílů se rozhodně pouštět nebudu a za sebe nedoporučuju.

17.11.2024 1 z 5

Holka, která zachránila Vánoce Holka, která zachránila Vánoce Matt Haig

Skvělá vánoční knížka i když první díl se mi líbil o kus víc, byl takový víc dojemnější. Až vyjde třetí kniha, taky si ji ráda přečtu.

10.11.2024 4.5 z 5

Nekonečná síla Nekonečná síla Kojoharu Gotóge

Pořád super, ale vykřičená čtvrť mě bavila víc. Tyhle poslední dva díly mi přijdou takové chaotické.

09.11.2024 4 z 5

Křiváci Křiváci Maureen Johnson

Tohle byla strašná nuda a utrpení to dočíst. Čekala jsem detektivku a té se mi nedostalo. Prvních 100 stran se sáhodlouze popisuje první den Stevie, její příjezd, ubytování a prohlídka školy. Na 200 straně už se něco málo začne řešit, ale nikam se to neposouvá a na nic nedostanete odpověď. Přišlo mi to celé dost slabé a byla jsem zklamaná, protože ten nápad zněl super.

Taky jsem si myslela, že je postavám někde 13 let, vzhledem k jejich chování a pak jsem se dozvěděla, že jim je 16-17 což teda...ou, tak blbé konverzace a nesympatické postavy jsem dlouho nečetla.
Za další, chtělo by to aspoň mapku školy. Vím, že se mapy dělají převážně jen ve fantasy knihách, ale tady by to jednu fakt chtělo. Aspoň nějaký nákres budov, kolik jich je, jak jsou od sebe by očko daleko atd.
A ta romantická linka tam být fakt nemusela....

01.11.2024 2 z 5

Kluk jménem Vánoce Kluk jménem Vánoce Matt Haig

Pěkná Vánoční knížka, líbila se mi. Před lety jsem viděla i film. Doporučuji!

24.10.2024 5 z 5

Tokijský ghúl 5 Tokijský ghúl 5 Sui Išida (p)

Nebaví mě to, další díly už číst nebudu, ale anime je super!

21.10.2024 3 z 5