Jája92 Jája92 komentáře u knih

Barmské dědictví Barmské dědictví Geoffrey Archer

Kniha se čte dobře, líbilo se mi, že jsou v ději obsaženy úryvky z knihy Perryho. Byla jsem také zvědavá, jak dopadne vztah Sama a Julie.

11.05.2018 5 z 5

Závratný poločas Závratný poločas Helena Hodačová

Kniha mě příliš nenadchla.

09.05.2018 2 z 5

Město zmařených snů Město zmařených snů John Cheever

Velmi průměrná kniha , hodně příběhů nemělo pointu.

09.05.2018 3 z 5

Nenaplněné lásky Nenaplněné lásky Arčil Sulakauri

Po dlouhé době kniha, která ve mně vyvolala emoce. Některé příběhy byly vyloženě smutné a bylo mi z nich ouzko. Škoda jen , že všechny povídky nebyly tak dobře napsané jako ty první.

09.05.2018 4 z 5

Útěk z temného rovníku Útěk z temného rovníku Norman Lewis

Bohužel kniha mě vůbec nezaujala , nedokázala jsem se začíst a zhruba v polovině knihy jsem ji odložila.

09.05.2018 2 z 5

Dny narkózy Dny narkózy Stanislav Rudolf

Nečekala jsem, že spisovatel napsal i něco jiného než dívčí romány. Byla jsem proto zvědavá , jaká kniha bude. Zápletka byla v celku zajímavá , i když mi chvíli trvalo , než jsem si zvykla na to , že děj neustále přeskakuje ze současnosti do minulosti. U hl.hrdiny jsem po celou knihu nedokázala určit, jestli to je kladná nebo záporná postava. Ale jsem ráda, jak kniha dopadla.

09.05.2018 4 z 5

Našeptavač Našeptavač Jaroslav Velinský

Knížku jsem si vybrala zcela náhodně a rozhodně toho nelituji. Dílo se čte velmi dobře. Poutavě napsaná česká detektivka , o to více potěšila.

09.05.2018 5 z 5

Písky Sakkáry / Prostá pravda / Zrádný měsíc / Tři přání Písky Sakkáry / Prostá pravda / Zrádný měsíc / Tři přání Barbara Delinsky

Dobře zvolená kombinace autorů, nejvíce se mi líbily povídky Zrádný měsíc a Tři přání.

30.04.2018 5 z 5

Spálený toast a jiné filozofické úvahy o životě Spálený toast a jiné filozofické úvahy o životě Teri Hatcher

Bohužel , čekala jsem od této knihy více. Nemohla jsem se začíst.

20.04.2018 2 z 5

Maximum Bob Maximum Bob Elmore Leonard

Knihu jsem si půjčila v čekárně u lékaře a byla jsem mile překvapena, jak dobře je kniha napsaná. I když jsem čekala trochu jiný konec.

19.04.2018 5 z 5

Pět malých prasátek Pět malých prasátek Agatha Christie

Má první kniha od autorky a byla jsem jí mile překvapena. Zajímavý příběh, trochu jsem se obávala, že vyprávění pěti různých lidí bude zmatené , ale nestalo se tak. Vraha jsem neodhalila.

14.04.2018 5 z 5

Pošťák vždycky zvoní dvakrát / Pojistka smrti Pošťák vždycky zvoní dvakrát / Pojistka smrti James M. Cain

Výborně napsaná detektivka

14.04.2018 5 z 5

Šance jako hrom Šance jako hrom Miloslav Švandrlík

Téma mi příliš nesedlo, v knize se objevilo celkem pár vtipných momentů, ale nezaujala mě natolik, jak jsem očekávala.

30.03.2018 2 z 5

Krásná Uta Krásná Uta Daniil Granin (p)

Zajímavé vyprávění autora, který vás zavede do rozličných míst.

27.03.2018 3 z 5

Opeřený had Opeřený had Clive Cussler

Od knihy jsem toho příliš neočekávala, ale mile překvapila. Některé pasáže byly obtížnější na čtení, velké střídání postav, míst, občas jsem se v tom docela neorientovala, ale celkově kniha byla poutavá.

16.03.2018 4 z 5

Zatoulané hračkářství Zatoulané hračkářství Edmund Crispin

Byla bych ráda dala knize plný počet hodnocení, ale místy byl děj zmatený a nevěrohodný. Přesto celkově se kniha četla dobře, dala bych ji 80 %. Jinak knihu jsem nalezla v nádražní knihovničce, třeba zaujme někoho dalšího.

09.03.2018 4 z 5

Víra a láska Víra a láska Erich Segal

Vůbec bych nečekala, že kniha s tématem náboženství bude tak dobře napsaná. Líbilo se mi vyprávění Dannyho, Debory a Timothyho. Autor nenásilně vtáhl čtenáře do světa židů a katolíků. Vyvíjení osobností hlavních postav a krásný epilog.

01.03.2018 5 z 5

Blanche aneb Zapomnění Blanche aneb Zapomnění Louis Aragon

Kniha mě příliš neoslovila, co mně nejvíce vadilo, byl nedostatek přímé řeči. Chápu, že kniha je pojata jako vyprávění , ale měla jsem velký problém se do ní začíst.

28.02.2018 2 z 5

Jakub Nemrava Jakub Nemrava Jaroslav Matějka

Moc pěkně napsaná kniha , která mě pobavila. Vůbec jsem to od ní nečekala .

27.02.2018 5 z 5

Ráno, v poledne a večer Ráno, v poledne a večer Sidney Sheldon

Knihu jsem četla poprvé jako malá, když jsem ji objevila v rodinné knihovně a později znovu již jako dospělá čtenářka. Kniha se četla s napětím, dobře napsané.

24.02.2018 3 z 5