JancaMia komentáře u knih
Vzpomínky Martinova otce na začátky chlapeckého boybandu po česku a jak to kluci tehdy prožívaly.
Radek Banga a jeho nelehká cesta životem ve vší syrovosti bez příkras . Kniha psaná zbytečně jednoduše rozuměj primitivně (možná záměr kvůli menšině ze které Radek pochází) . Zároveň je Radkova cesta i velmi motivující (když se chce, jde všechno) . Půjčeno z knihovny.
Kronika dvou rodů kardiologů- chirurgů. Čte se lehce , má přesah do budoucnosti. Sledujeme staronové lásky, rodové linie, povahy a v neposlední řadě také fungování nemocnic , tím chci říct že čím větší funkce tím méně jde o vědu a snahu pomoci pacientovi ale jedná se bohužel o politiku . V rodině mám pár příslušníků z nemocničního prostředí (neurologa, ortodontistku a zdravotní sestru) tudíž jsem brala jako povinnost si knihu přečíst, byla mi i doporučena manželkou neurologa jako velice kvalitní čtení. Půjčeno z knihovny.
Skvělá knížka pro mladší ročníky, nicméně Kristýně moc fandím za to co dělá.
O nevěře a lidských povahách. Opět bravurně napsáno. Půjčeno z knihovny.
Krásná publikace o módě v ČSA od začátku až do dnešních dnů . FlyRosta společně se svou manželkou napsal a nafotil úžasnou publikaci která v našem rybníčku nemá obdoby. Půjčeno z knihovny.
Vzpomínky kriminalisty na "devadesátkové" kauzy + novější a co u nich prožil. Půjčeno z knihovny.
Na knihu jsem se dlouho těšila, začala poměrně zajímavě chvíli jsem měla pocit že čtu (Lednickou, Poncarovou nebo Dvořákovou) , nicméně tento pocit zmizel u čtvrté kapitoly a pak už mi přišla kniha zvrácená a nechutná. Půjčeno z knihovny,
Krásně zpracovaná fakta divokých devadesátek, kdy si kdejací vagabundi mysleli že mohou úplně všechno. Krásně zpracované těším se na další díl. Půjčeno z knihovny.
Zpověď Henryho Ostera a vzpomínky na jeho život v Lodžském ghettu a na život v Osvětimi . Půjčeno z knihovny.
Životní cesta Rudolfa Vrby. Kniha je členěna na čtyři části , zabývá se Rudolfovým životem před Osvětimí , v Osvětimi a co se vše odehrálo po Osvětimi . V knize vzpomínají ex-manželky, přátelé .. vzpomínají i na to co se Rudolfovi honilo hlavou, i když Osvětim fyzicky dávno opustil , duše a mysl zůstala a stále si nesl svoje démony, kteří mu ničili život jako mnoha dalším přeživším ...
Nicméně doporučuji před toutou knihou přečíst Vrbovu knihu "Utekl jsem z Osvětimi" ( je nově zfilmována , poměrně autenticky) ale i "Co Dante neviděl" ...
Půjčeno z knihovny.
Zpověď člověka na ulici, v dnešní době by se každý mněl zamyslet protože takhle může dopadnout každý z nás a opravdu k tomu stačí maličko ... čtivé, poučné
Krásná knížka o vztazích :) a jedné "bláznivé" třicítce která pokouší osud ... a taky to podle toho dopadne ..
Italské recepty česky žíjící v itálií ,na kuchařce je originální že každý recept je ve dvou variantách pro zdatného kuchtíka ale i méně zdatného kuchtíka, recepty jsou proložený zábavnými zážitky s tím daným receptem. Půjčeno z knihovny.
Čekala jsem od knihy něco jiného, ze začátku vtipné, průběžně ufňukané a v neposlední řadě přeskakování od jednono problému k druhému. Půjčeno z knihovny.
Autorčiny knihy mám ráda už odmala . Tahle mě však citově zasáhla, co všechno se může stát když jeden rodič odjede pracovně mimo Čr a druhý to zkrátka nezvládne a rezignuje ve všem, v důsledku to odnesou děti . Půjčeno z knihovny.
Moje první knížka od Štiftera (nedá mi to a musím ho srovnávat s Lednickou a Poncarovou, Mornštajnovou, píše ve stejném duchu) . Určitě stojí za přečtení nicméně wau efekt se nekonal. Ale pěkné čtení o chudých lidech za první a druhé republiky včetně jejich osudů to zase je. Půjčeno z knihovny.
Komiksová kniha stereotypu dnešních dní, místy trefné, místy trapné, jsem rozpolcená čekala jsem víc. Půjčeno z knihovny.
Příběh děvčete (dnes již dospělé ženy) které se trápilo svou váhou ..pořád měla dojem že je tlustá až z toho málem umřela. Následná hospitalizace na psychiatrií a potom problémy s měsíčky a braní hormonů, které vyústilo v několik operací (kýly,prsou) . Autorka konfrontuje minulost s realitou dnešních dní, popisuje svoje nepřenosné zážitky, hodně citlivě napsané. Půjčeno z knihovny.