JancaMia komentáře u knih
Půjčeno z knihovny, některé pasáže jsem vyloženě probrečela. Silná smutná kniha jedné přeživší .
Autorka v knize popisuje situace které mi jsou osobně velice známé aneb sebeironický pohled do života uhoněné matky. Chvílemi se u knihy nekontrolovatelně tlemíte, potom problikne hlavou "jako u nás doma".
Půjčeno z knihovny. Knihu jsem si půjčila na základě knih "život na úvěr" , ve které jiný pamětník a kamarád Kaliny, vzpomíná na spolužití s Kalinou v jednom baráku. Smekám před houževnatostí a odvahou , kde přímo v pekle se staral o stovky dětí a sháněl oděvy ,obuv, jídlo, léky a další věci které děti potřebovaly .
Půjčeno z knihovny, tenounká smutná knížka o malých dětech, neuvěřitelná zrůdnost režimu na nevinných ... na krásných, citlivých, inteligentních dětech.
Jedna z autorčiných slabších, oceňuju že je snaha o trošku jiný děj než u předešlých , nicméně se stejně opakovala zažité klišé : cestování, jídlo, bohaté chytré děvče + jednak, druhak, ach jo ..
Velice povedené, od té doby co ji máme doma, vaříme prakticky stránku po stránce.
Jedna z nejzásadnějších českých kuchařek, klenot kuchařek.
nebavilo, tak nebudu hodnotit , děti snad zaujme víc ..
Půjčeno z knihovny, kuchařka je půvabná , ukazuje zásadní krkonošské recepty, jen je škoda že nejde více do hloubky jako krkonošská kuchařka od Marholda , nicméně na to že je to kuchařka spisovatelky která píše romány pro ženy a společenské psychologické romány, tak klobouk dolů.
Půjčeno z knihovny , kuchařka krásná a recepty promyšlené a lahodné .
Super kuchařka =) od všeho trochu a domácky jednoduše , pan kuchař je prostě třída
Kniha si nezadá s pořadem, příjemně se doplňují Bourdain byl gastro ďábel. Ale jeho vzpomínkové knihy jsou také bomba =)
Lenka Požárová a její geniální kuchařky na určité téma. V hlavní roli tentokrát špenát.
Nedokážu si představit tu Josefovu trýzeň, skvěle napsaný psychologický román.
Vše o ovoci a zelenině . Neodmyslitelný pomocník pro profíky i zanícené amatéry.
Krásná prvorepubliková kuchařka vyhlášeného hoteliéra Šroubka . V knize je znát česko-francouzský směr kuchyně. Na svou dobu velice nadčasové dílo.
Kniha má ještě několik pokračování - ovoce a zelenina, maso a zvěřina, ryby a mořské plody a všechny tytto enckylopedie vycházejí z původní bible šéfkuchaře Food kde je úplně vše a v těchto dalších jsou ty které suroviny brány více do hloubky .. pro ty kdo jsou profi kuchaři anebo mají kuchařinu jako koníček nepostradatelné příručky.
Ach jo, když pominu fakt že se jedná o pohádkovou knížku pro velký holky . Jednak se nemohu zbavit neustále se opakujících klišé a druhak kterak puťka domácí začala být tvrdá business lady. I když přiznávám konečně se po starší době objevil model postarší ženy a ne jako vždy předtím mladá okolotřicítka (průměrný věk hrdinky 20 - 32 let), ovšem právní modely naprosto mimo , ach jo ...