Jiparis komentáře u knih
Opičí láska mateřská versus láska zapovězená, co způsobuje větší bolest a trápení? Zajímavé pátrání s překvapivým koncem.
Zajímavá sonda do života smetánky, kde je na první pohled vše dokonalé, pod povrhem mnoho tajemství a nepěkných vztahů.
Pro mě zklamání. Více než příběhu se autor věnuje tomu, jak obtížné je vychovávat 3 dcery bez matky. Námět mi připadal trochu přitažený za vlasy.
Kdo je dobrý a kdo zlý člověk? Mnoho námětů k zamyšlení. Peníze ovlivňují spravedlnost a lze tomu učinit přítrž? Líbilo se mi, že postavy nejsou černobílé a neskrývají své slabosti.
Příběhy s dětmi se mi obecně nelíbí. Trochu rozvleklé pátrání, konec překvapivý.
Opravdu moc pěkné čtení, mnohovrstevnaté. Nechybí složité rodinné vztahy, opravdové přátelství, odvaha a vlastenectví. Líbil se mi vnitřní přerod hlavní hrdinky.
Spousta myšlenek k zamyšlení . Moc se mi líbil její přístup k víře, která pomáhá, ukazuje cestu a není rigidní. Jak odlišné od chování DUky!
Stručný, výstižný jazyk, krásná přirovnání a hlavně zajímavé náměty každé z povídek. Nejen , že se dobře čte, ale i po konci každého příběhu nutí k zamyšlení. Byla jsem velmi příjemně překvapena a objevila pro sebe M.Epsteina jako mistra krátké prózy.
Lékařská profese je atraktivní, ale také velmi psychicky náročná. Chyby se neodpouštějí. Je těžké se obhájit, pokud dojde k tragické události. Druhou linkou jsou pocity rodiče, který se cítí ohrožen. A když se tyto dvě skutečnosti spojí, je to výbušná směs.
Nesmírně obdivuji jazyk, hloubku a znalost tohoto období autorem. Objevila jsem mnohé souvislosti, které mi unikaly. Komplexní pohled na Shakespearovu dobu a oceňuji propojení reálií s s dílem .
Opět bezvadná detektivka, podle mě jedna z jejich nejlepších.
Nepostrádá nic, naopak ,propracované zápletky, napětí, které se stupňuje, zajímavé mezilidské vztahy, touhy, slabosti a vším prostupující touha po pomstě . A kdo je bez viny?
Pro mě pootevření dveří do tajemství židovské vytrvalosti, odvahy, strádání a bojů za nezávislost. Obdivuji autorovu znalost reálií (občas jsem se v nich ztrácela) a citlivé propojení s osobním životem protagonistů.
Kombinace únosu, duševní nemoci a tajné hry agentů FBI slibují napínavé čtení. Děj je hodně poutavý, ale zdál se mi až moc překombinovaný.
Příběh nebezpečné manipulace s myslí, tentokrát mladých, tvárných a zranitelných. Idea znesvěcení je hodně zvrácená a ten, který ji praktikuje je prostě cvok. Zaručeně napínavé, i když na mé gusto hodně krvavé.
Kdo přežil takové hrůzy a zachoval si zdravý rozum musí být neuvěřitelně silný. A pro nás ostatní obrovské memento něco takového už nikdy nedopustit! Musíme dávat velký pozor na ty, kteří nám na politické scéně zhnědli.
Jan Mikolášek musel být určitě zajímavý člověk. Neobyčejně nadaný, určitě ne černobílý se složitými vztahy. Jazyk knihy mi připadal hodně strohý , těším se na filmové zpracování až budu moci porovnávat.
Vesnička Three Pines, trochu tajemné místo, o kterém téměř nikdo neví, kde se nachází a prostředí malířů a alkoholiků. Více než pátrání po vrahovi se mi líbilo vykreslení jednotlivých povah, snaha změnit se a otázka odpuštění a omluvy.
Více než samotné vyšetřování bylo zajímavé sledovat, jak se mění Německo, vytrácí se právo, lidé si navzájem nevěří . Touha po moci a penězích, zabíjení bez mrknutí oka. Musela to být hrozná doba a třeba na to stále myslet i v současnosti, kdy se objevili noví "vůdci"- viz Madarsko, Polsko a USA.
Příběhy, kde obětí jsou děti obecně nemám ráda, ale musím připustit, že děj je velmi napínavý, vtáhne vás a nutí rychle dočíst.
Lehké, odpočinkové čtení pro covidové dny. Neúpřimnost ve vtazích, problémy s dospívajícími dětmi a nevěra, vše se stále dokola proplétá, někdy až zbytečně dlouho.