Jirinamac komentáře u knih
Pokud knížka měla být romantická, tak pro mne nebyla a na komedii to zase nebylo moc vtipné, snobské Pařížanky mě nebavily. Šest postarších kamarádek, které jsou chováním, že spíš zrovna procházejí pubertou a všichni Češi je obdivují. Ale dočetla jsem to.
Knížku mám jenom půjčenou, ale myslím, že jí budu chtít i vlastnit. Obsahuje spoustu rad, které využije začátečník, ale i zkušený zahrádkář.
P.S. už jí vlastním
Knížka je spíš taková kronika té doby, která je sepsaná podle informací z dochovalých dokumentů, archivů a hlavně pamětníků. O této vesnici jsem nikdy neslyšela a je smutné, že místní se tyto tragické události nesnažili ani později víc zviditelnit, vždyť ani lidé z blízkého okolí o těchto událostech neví. Paní Lednická dělá úžasnou práci, že této historii věnuje zaslouženou pozornost.
Střídá se červená knihovna s válečnou tématikou. Líbilo se mi prostředí pekárny i cesta do Paříže. Čtení jsem si užila, ale moc pravděpodobný příběh to není, spíš taková pohádka o lásce až do hrobu. Často je tady zmiňováno, že láska nezná náboženství a já jako ateista si myslím, že z náboženství pochází většina zla a bojů.
Knížka se čte moc dobře a těšila jsem se na každou další stránku, která vyšetřování posune zase dál. Osobní příběh mi vůbec nevadil, jen si myslím, že to bylo příliš vyhrocené. Předchozí knížku jsem nečetla, tak nevím, jaké probíhaly mezi nimi vztahy. Myslím, že by knížka mohla být označená jako serie č.2
Obsahuje dost užitečných rad v celkem malé knížce. Šikovný rádce pro začátečníky, ale i pro pokročilé pěstitele. I na balkoně se dají vypěstovat užitečné rostlinky. Dobré rady pro ekologické pěstování, jak zužitkovat v zahradě přírodní odpad z domácnosti.
Před časem jsem četla dvě knížky o těchto událostech, 1. byla knížka Přežila jsem a 2. Odpustila jsem, tak jsem věděla, že to nebude lehké čtení a taky nebylo. Od té události uběhlo skoro 30 let, ale takové děsy se dějí stále a nejen v Africe. Člověk si pak váží, že ráno vstane z teplé postele, v klidu se nasnídá a má před sebou celkem příjemný den bez problémů. Je to knížka, která zasáhne hodně citově. Leah měla ve své strastiplné a zoufalé cestě štěstí, že se dokázala vždycky obrátit lidi, kteří jí pomohli zachránit život její i jejího syna.
Příběh ženy, která si prošla utrpením lágrů, pochodem smrti a při osvobození Mauthausenu jí američtí vojáci vyhrabali z hromady mrtvol, kdy nedokázala ani zvednout ruku, aby naznačila, že žije. Ani její další život neprobíhal bez problémů a musela opustit komunistické Československo , kdy byly další problémy, které musela řešit. Zdánlivě si se vším dokázala poradit, ale stále jí pronásledovalo trauma z války. Vystudovala psychologii, aby dokázala pochopit a i sama pomáhat potřebným. Dlouho jsem tak dobrou knížku nečetla. Po přečtení jsem měla možnost i poslechu dobře namluvené audioknížky.
Od autorky je to má druhá knížka a opět pěkné čtení. Mám ráda historické romány s romantickým dějem, čekala jsem tedy trošku tvrdší hon na čarodějnice a větší magii, ale nevadí, děj pěkně ubíhá.
Tři povídky, kdy je život sourozenců ovlivněn traumatem z jejich dětství a dospívání. Ve vztahu mezi mladším a starším sourozencem bývá často vzájemná žárlivost, nenávist a naschvály a ten druhý si myslí, že rodiče jsou nespravedlivý. Příběhy jsou moc hezky napsané a hodně ze života ve spoustě rodinách.
Měla jsem půjčenou audioknížku, ale kdybych jí měla číst, tak jí asi odložím nedočtenou. Název knížky naláká, ale to je tak všechno.
Do poslední stránky se neví, jestli se dozvíme, co se s holčičkami dělo. Chybí mi tu vyšetřování nebo rozhovory s rodiči. Vždyť se snad museli někde scházet, to si nikdo ničeho nevšiml dříve?
Knížku jsem objevila v knihobudce. Jsou tam popsané už starší odrůdy ovocných stromů, je psaná přehledně, ale stručně.
Knížka je tenká, ale obsahuje další silný příběh ze života. Doporučuji i těm, kteří nechtějí číst jen kruté vyprávění, ale i tak je to drsné čtení. Potom, co prožili za války, tak museli odejít ze svých domovů před komunistickým režimem. Zajímavé je i propojení Vendulky s fotografem Janem Lukasem a jeho životem.
Knížka je vzhledově hezká, ale je to spíš jako fotokniha se stručnými poznámkami, jaké bylo počasí, ubytování, jestli bylo se snídaní nebo si autorka musela něco koupit sama, byla večer lahvinka ze supermarketu nebo teplý čaj. Předchozí knížka mě bavila mnohem víc i když neměla tak pěkné fotky.
Když jsem dočetla autorčinu knížku ''Ještě jsem to já", tak jsem si představovala, že je to hrozné pro rodinu, když odchází mozek a tělo funguje, ale po dočtení této knížky, tak tady sedím a přemýšlím, co je horší, když mozek funguje, ale tělo odchází. Knížka je spíš takový popis, jak nemoc postupuje. Trošku mi tam chyběla větší citovost, ale asi žili celý život jen vedle sebe, než spolu a proto mě tentokrát ten příběh až tak úplně nestrhnul.
Těžký život s manipulátorem a sobcem. Někdy si člověk neuvědomí, že přestane používat svůj mozek, ale žije pod vlivem někoho jiného. Začátek mi moc nebavil, ale knížka se čte rychle a je o čem přemýšlet.
Miluji čtení o staré Praze, ale tato mě vůbec nebavila. Využila jsem nabídky z MLP zdarma
Román se mi líbil a určitě budu číst autorčiny další knížky. Zajímavější je rozhodně minulost. Inès je mladá, dost naivní a lehkovážná dívka, která se sice snaží být nápomocná ve válce, ale je nespolehlivá a příliš důvěřivá, bohužel na to doplatí dost lidí kolem ní. Vždycky nemusí být hlavní postava kladný hrdina. Líbilo se mi, jak autorka popisuje přírodu, život na vinicích a vše kolem výroby šampaňského.