Jíťa307 Jíťa307 komentáře u knih

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Poslechnuto jako audio. Prostředí Hollywoodu a celého toho nablýskaného, ale vcelku falešného světa mi bylo nakonec příjemné. Evelynin životní příběh mě pohltil a uvědomila jsem si, že se vždy vdala z nějakého důvodu a bylo to vždy ve správný čas. Občas jsem měla chuť shlédnout některý film a pak jsem si uvědomila, že se jedná o fiktivní postavu, tudíž i o fiktivní filmy. Řadím mezi nenáročné oddechovky.

Pro oči nevidím Pro oči nevidím Marie Horová

Poslech jsem nerada přerušovala, protože mě děj vtáhl a já chtěla co nejdříve znát konec. Je to velmi příjemná detektivka se zajímavou zápletkou. Mile mě překvapilo, že se jedná o českou autorku a už nyní se těším na další díly. Knihu všem doporučuji.

Zadní pokoj Zadní pokoj Jørn Lier Horst

Poslechnuto jako audio, opět jsem se přesvědčila, že spisovatel Horst patří mezi nejlepší norské spisovatele kriminálních příběhů. Příběh Wistinga a dcery Line mě vždy uchvátí. Děj měl spád a zaujalo mě prolínání 2 případů. Jedinou výtku mám k politickému nádechu na začátku, ale celkově knihu všem doporučuji.

Smrt v oblacích Smrt v oblacích Agatha Christie

Audioknihu jsem poslechla jedním dechem. Napínavá detektivka s pikantní zápletkou. Při poslechu jsem několikrát měnila typ na vraha. Je příjemná svou délkou a rozhodně vřele doporučuji.

Úplně jiný příběh Úplně jiný příběh Håkan Nesser

Poslouchala jsem audio, které bylo velmi příjemně odvyprávěné. Až na konci jsem pochopila název, Detektiv je obyčejný člověk, který má blízko k Bohu, nemá nadpřirozené ani jiné schopnosti, přestože řeší obyčejné existenční problémy, většinu nocí v klidu prospí.

Katharinina šifra Katharinina šifra Jørn Lier Horst

Poslouchala jsem jako audioknihu, Jedná se o příjemnou milou kriminálku bez jediné kapky krve. Napětí je dávkováno postupně po celou knihu, děj mi připadá dobře promyšlený, vystupují zde zajímavé postavy i popis krásné severské přírody.

14.09.2024 5 z 5

Kalmann Kalmann Joachim B. Schmidt

Poslouchala jsem jako audioknihu a vřele doporučuji. Není to typická kriminálka, příběh se pomalu rozvíjí a je ukončen důmyslnou vraždou. Hlavní hrdina má jednoduché myšlení, tím je kniha zajímavější. Žije si svůj spokojený život. Je zde krásně popsaná příroda na Islandu a soudržnost sousedů.

Muž bez psa Muž bez psa Håkan Nesser

Jedná se o psychologický román s detektivními prvky. Příběh pomalu a nepředvídatelně plyne, vyšetřovatel sympaťák bez vnitřních démonů, žádné masakry nebo mučení. A hlavně, což je pro mě důležité, je to vtipné! Místy jsem se při poslechu nahlas zasmála, což u mě není časté.

Letní záhady Letní záhady Agatha Christie

Audioknihu tvoří různé krátké povídky vhodné pro poslech za horkých letních nocí. Některé povídky však neobsahovali slečnu Marplovou či Hercula Poirota a to mě docela překvapilo.

Devítiocasá kočka Devítiocasá kočka Jeffrey Archer

Jedná se o sbírku povídek z vězeňského prostředí, které je podrobně popsáno a hlavně vztahy mezi vězni. Zajímavá audiokniha, ale už se k ní asi nikdy nevrátím.

Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

Další perlička v českých detektivkách. Je zpracován zajímavý příběh, ve kterém nebýt vraního oka, vše dopadlo úplně jinak. Autorka velmi poutavě detailně popisuje prostředí slepého ramene Dyje, mokřady. Při poslechu se mi líbilo, jak byl děj prokládán zvuky ptáků.

Emilka Emilka Ivana Fajnorová

Krásně zpracované téma – nelehký život Emilky, která mi už od začátku přirostla k srdci. Život jí hodně naložil, zažila mnoho smutných chvil. Místy mě ukápla i slzička. Autorka používá krásné obraty a z celého příběhu čiší venkovské prostředí. Jediné co se mi moc nelíbilo, byla častá přítomnost smrti.

Lucia Lucia Bernard Minier

Serii s Martinem Servazem mam opravdu ráda, proto jsem sáhla po této audioknize. Děj se odehrává ve Španělsku, kde vyšetřovatelka Lucia G. se vydá za pomoci studentů kriminologie z univerzity v Salamance po stopách seriového vraha. Pro mě byla kniha napínavá a originální.

Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Poslouchala jsem jako audioknihu, která mě velmi rychle pohltila natolik, že jsem od ní nemohla odejít. Stále jsem potřebovala vědět, co a hlavně proč se děje v neděli odpoledne. Je zde rozehrán příběh detektivním způsobem. Kniha je rozdělena do tří částí, kdy každá je věnovaná pohledu jedné osoby – maminky, tatínka a syna Tea, u kterého je popisováno období od dítěte do dospěláka. Autorka naznačuje, že s ním není něco v pořádku, takže dala prostor k různým hypotézám. Až závěrečné kapitoly přinesly rozuzlení. Jedná se o smutný, drsný román, který popisuje trápení a tragédii jedné rodiny.

Krysí ostrov a jiné povídky Krysí ostrov a jiné povídky Jo Nesbø

Jedná se o vážně skvělý soubor povídek, které byly přiměřeně dlouhé a u žádné se nedal předem vytušit děj. Každá povídka mě donutila zamyslet se o slyšeném a jak bych se asi sama zachovala v takové mezní situaci.

Vánoční zpověď Vánoční zpověď Martin Goffa

Příběh je veden formou rozhovoru psychologa a pachatele. Psychologie je zde velmi silným prvkem. Český autor rozebírá, jak může vzdělaný a slušný člověk s finančními problémy (díky hazardu) klesnout až na dno a jak je potom snadnou obětí úvěrových společností, které vykořisťují lidi. Poslech byl pro mě poutavý, občas depresivní, ale přesto kladně hodnotím.

Pozdravy záhrobí Pozdravy záhrobí Veronika Fiedlerová

K poslechu jsem přistupovala s určitými obavami. Nakonec jsem byla velmi mile překvapena, jak autorka dokázala spojit nadpřirozené schopnosti hlavní postavy Benedikta s kriminální zápletkou, kdy pomáhá vyšetřovat vraždy a pojistné podvody. Jedná se o 4 případy, které nakonec krásně do sebe zapadnou. Nečekejte od toho mrazivý thriller, po kterém nebudete moct zamhouřit v noci oči, spíš je to geniálně vystavěný román o duchách a jednom prima chlápkovi, co s nimi komunikuje.

Ozvěny záhrobí Ozvěny záhrobí Veronika Fiedlerová

Po poslechu prvního dílu jsem si ihned pustila druhý, který byl propracovanější, navazoval i po linii hlavních postav. V tomto díle má nadpřirozenou schopnost kromě Benedikta i několik dalších postav. Celá kniha velmi pěkně pracuje s emocemi a ten bombastický závěr!!! Jsem ráda, že tuto krásnou knihu napsala česká spisovatelka Veronika Fiedlerová.

Tajemství sanatoria Tajemství sanatoria Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Autorka vytvořila tajemnou atmosféru, která mě udržela v napětí a nemohla jsem od audia odejít. Velmi se mi líbilo, jak postupně vyplouvala na povrch různá tajemství, praktiky v sanatoriu a na tu dobu pokrokové názory doktorky Hannah Neumannové, která prožívala zakázanou lesbickou lásku. Příběh byl pěkný, závěr pro mě nečekaný. Určitě knihu doporučuji.

Alžběta a Nina Alžběta a Nina Jana Poncarová

Knížka se mi moc líbila a poslechla jsem si ji jedním dechem. Je zde zpracován zajímavý lidský příběh. Střídají se dějové linky - současnost a minulost, život vnučky Niny a babičky Alžběty. Příběh vypráví o tom, co je v životě důležité, o vůli lidí žít po svém a že není nikdy pozdě čas na změnu. Víc mě upoutal životní příběh Alžběty a její rozkrývání rodinných tajemství, která i když na sklonku života, přesto byla mnohem optimističtější než její depresivní vnučka, která stále hledá své místo. Velmi se mi líbila myšlenka návratu ke kořenům předků. Výborná dvouhlasá interpretace.