jitka7326 | Komentáře u knih | Databáze knih

jitka7326 jitka7326 komentáře u knih

Historie vlků Historie vlků Emily Fridlund

Za mě zklamání. Přeskakování v časových rovinách mi nevadilo, ale byl to pro mě takový neuchopitelný příběh s nedotaženým koncem. Líbila se mi obálka knihy .

16.07.2024 2 z 5

První den zbytku života První den zbytku života Maud Ankaoua

Nebyl to můj šálek kávy. Některé pasáže jsem přeskakovala

26.05.2024 1 z 5

Týden blázna Týden blázna Jaroslava Černá

Zajímavá zápletka s koncem z červené knihovny.

12.05.2024 3 z 5

Aristokrat Aristokrat Antonín Mazáč

Zajímavá zápletka, postavy mi nepřišly až tak sympatické, závěr mi přišel trochu přitažený za vlasy.

04.04.2024 3 z 5

Pakáž Pakáž Monika Helfer

Zajímavý příběh autorčiných předků. Vyprávění přeskakuje z období 1.světové války až po současnost.

11.03.2024 3 z 5

Slavnosti sněženek Slavnosti sněženek Bohumil Hrabal

Přečteno v rámci ČV 2024. Přiznám se , že se mi líbil víc film. Nicméně Hrabalova poetika a figurky z Kerska mají něco do sebe.

01.03.2024 3 z 5

Pouť k branám Orientu Pouť k branám Orientu Nicolette Havlová

Cestopis zajímavý, ale popsaný takovou nezáživnou formou.

13.02.2024 3 z 5

Lovci švábů Lovci švábů Matěj Dadák

Mně se to líbilo i když dystopie není úplně můj oblíbený žánr. K žádné postavě jsem si nevytvořila vztah,všichni byli nějak vyšinutí. Chlapi jsou zde vylíčeni jako bojovníci, macha a ženy jako pouhé loutky odsouzené ke krátkému životu.

10.02.2024 4 z 5

Ibka Ibka Petra Braunová

První polovina,ta z dětství mě asi bavila víc. U knížky jsem se zasmála a a i si pobrečela.

25.01.2024 5 z 5

Katova smrt Katova smrt Laura Noll

Ačkoliv je v knize několik nepřesností, je čtivá. Panwitz je zde vylíčen jako naprostý lidumil, který bojuje hlavně se svými nadřízenými a sám se sebou. Milostná zápletka s Miladou mi přišla lehce mimo, ale budiž.

22.01.2024 5 z 5

Vzpomínky na Ukrajinu Vzpomínky na Ukrajinu Chrystyna Lucyk-Berger

6 příběhů o nelehké době. Oceňuji doslov autorky.

28.12.2023 5 z 5

Teorie býka Teorie býka Magdalena Maxová

Knihu jsem objevila náhodou a recenze mě přiměly ji přečíst. Příběh byl čtivý, Eleně jsem fandila ale vadily mi ty růžové brýle které ji naštěstí spadly.

25.12.2023 3 z 5

Z deníku dočaskářky – Ten pes je chuligán! Z deníku dočaskářky – Ten pes je chuligán! Olga Minaříková

Veselá knížka o životě dočaskáře doplněná fotkami a ilustracemi. Pobaví, neurazí, ale není to literární skvost.

30.11.2023 5 z 5

Madame du Barry Madame du Barry Jacques de Saint Victor

Po zkouknutí filmu o madam du Barry s Johny Deppem jsem si chtěla oprášit některé situace a knížka.mi ještě něco doplnila.Zajimavé čtení .

17.11.2023 5 z 5

Slúžka Slúžka Hana Lasicová

Zklamání. Viděla jsem nejdřív film a pak jsem četla knížku. Zajímavý příběh ale napsaný zvláštním jazykem. Přeskakováni v čase bylo únavné.

30.10.2023 2 z 5

Mluviti stříbro Mluviti stříbro Antonín Bajaja

Zkraje se to četlo těžko. Příběh místního JZD a lidí ze pracujících. Mnoho postav, valašské nářečí, postupně jsem se prokousala tím vším.

13.06.2023

Madony z Leningradu Madony z Leningradu Debra Dean

Zajímavý příběh jež neutkví v hlavě.

25.11.2022

Paměti porodní báby a další příběhy nejen z Kopanic Paměti porodní báby a další příběhy nejen z Kopanic Petr Vašina

Skvělá knížka prečtená dva večery. Nejsou to úplně paměti porodní báby, jen plná vzpomínek autora na dětství a mládí a také na jeho širokou rodinu. na závěr něco málo z historie regionu.

10.10.2022 4 z 5

Jak se žilo v Opavě před velkou válkou a v době první republiky Jak se žilo v Opavě před velkou válkou a v době první republiky Marie Gawrecká

Vřele doporučuji všem zejména Opavákům. Skvěle popsána každodennost a vztahy nižší třídy v Opavě mezi dvěma válkami.

19.07.2022 5 z 5

V kolektivu oblíbená V kolektivu oblíbená Pavel Taussig

Příjemná knížka o neveselé době. Hana mi byla sympatická. Zajimavybyl i autorův životopis v závěru knihy

16.07.2022 5 z 5