jitka7326 komentáře u knih
Vše co mám ráda. Střídání časových rovin. přítelství, historie, korálky, výšivky, šaty, královská rodina. Na konci knihy se mi líbil doslov v podobě rozhovoru se skutečnou vyšívačkou.
Přečteno za jeden večer. Celou pubertu jsem poslouchala Nirvanu.Možná jsem čekala o téhle kapele víc informací ..
Zářný příklad , že když člověk něco chce a jde si zatím,splní se mu sen
Humorná knížka o strastech a slastech rozvedené single ženy.
Nebýt Čtenářské výzvy tak o té knížce nevím, sci -fi není můj šálek kávy. Milá knížka,která potěší malé i velké čtenáře.
Střet starého a nového světa.Baronka a mladý hochštapler.Začátek byl trochu náročnější na pochopení vzhledem k barončinu onikání a prolínání několika jazyků.
Neměla.jsem očekávání a knížka milé překvapila.milý bonus byly popisy přírody, hlavně ptáků
Zajímavý příběh který ale jen klouže po povrchu.
Císařský bastard. Čtivé, děsivé, dle historických událostí jež byly popsány kronikářem Václavem Břežanem.
Tak to byla síla. V jedné chvíli jsem knížku musela.odložit a přestat číst. Cácoře jsem držela palce ať se vymaní z područí své rodiny.Konec nečekaný..
Čtivá kniha o vztazích a životě, co i přinutí k zamyšlení.
Nejsem cílová skupina ale přesto mě knížka bavila.je to taková pohádka pro dospělé, s očekávaným koncem.
Polovinu knihy jsem probrečela. Silný příběh, hlavně příběhy spoluvězeňkyň
Na knihu jsem narazila až díky Čtenářské výzvě.Vůbec mě nebavila, dočetla jsem ji se sebezapřením. Spousta postav, složitá jména.Oblíbila jsem s Marii, přes všechny tragické události se dokáza la nějk přenést.
Drsný příběh ze severu vyprávěný dvěma ženskými postavami v různých časových obdobích .Vic mě bavila Unni.Krásné popisy přírody a střídání ročních období.
Na 3. díl jsem se moc těšila. Malé zklamání u pomalého začátku a chvíli mi trvalo než jsem si ujasnila kdo je kdo. 396 stran plných bídy, hladu, špíny a komplikovaných mezilidských vtahů. Konec mi přišel moc otevřený, je tam ještě dost otazníků ale asi to byl autorův záměr
Příběh mladého lékárníka, který nastoupil do lékárny ve Štramberku. Pomalu se sžívá místními lidmi a bojuje se svými "démony." Rozhodně tuto knížku nepovažuji za historickou detektivku.
Přečteno na jeden zátah jeden večer. Po přečtení autorčiny první knížky jsem se těšila na další knihy a tahle mě nezklamala. I když ta první se mi o chloupek líbila víc.
S hlavní hrdinkou jsem sympatizovala jen na začátku, byla si velmi vědomá, že se líbí a je jiná a dokázala toho využívat. Své okolí ovládala dokonale a celý život žila ve strachu, že se její minulost provalí a udělala vše proto, aby tajemství zůstalo uchováno. Líbilo by se mi pokračování v podobě vyprávění Světlanky č.1, její dcery.
Příběh o nevěře vyprávěný očima manželky a milenky. Hynek byl sebetředný idiot.
Přečteno v rámci ČV 2023 - Kniha od Jane Austen nebo Stephena Kinga,kdy by výběr jasný. Pozvolný začátek, konec strhující i když očekávatelný.