joanb | Komentáře u knih | Databáze knih

joanb joanb komentáře u knih

Vzpomínky, co neuletí Vzpomínky, co neuletí Hana Andronikova

Krásné, propletené příběhy postav z různých povídek. Škoda, že autorka nenapíše další díla.

23.02.2025 4.5 z 5

Adam Dolník: Svět elitního vyjednavače Adam Dolník: Svět elitního vyjednavače Martin Moravec

Rozhovor byl pěkně vedený. Ráda bych se naučila to rezistenční vyjednávání...ale před tím ještě je třeba zapracovat na naslouchání .

20.02.2025 4.5 z 5

Dveře do zahrady Dveře do zahrady Lydie Romanská

Milé počteníčko pro ty, co mají rádi přírodu - jako já ;o). První dva příběhy mi připomněly babičku, která také vyhlížela kosa pomocníka a měla na zahradě pancéřové ořechy. Další mi připomněly mamču, která zachraňuje holuby a jiné zvířectvo. Asi jsem to po vás podědila...

18.02.2025 4.5 z 5

Noc na Karlštejně Noc na Karlštejně Jaroslav Vrchlický (p)

Přečteno v rychlosti a navrch vtipné vzpomínky na muzikál Noc na Karlštejně live na Karlštejně s tátou zůstanou!

07.02.2025 4 z 5

Hájemství: Příběh kluka z pohřebky Hájemství: Příběh kluka z pohřebky Daniel Krejčík

Tak tahle knížka byla megatop! Pět hvězdiček nestačí. Celá knížka - hlavně Daník -, byla vtipná, citlivá, chytrá, autentická a pravdivá. No prostě, srdce na dlani. Děkuji nejen autorovi, ale také rodičům - všem, co umí vytvořit hájemství.

15.01.2025 5 z 5

Dánská dívka Dánská dívka David Ebershoff

Tak zajímavý příběh napsaný podle skutečnosti. V té době to muselo být ukrutně těžké přiznat si a žít "jiný" život. Moc se mi příběh líbil nejen v knižní verzi, ale také jak byl zfilmovaný. Eddie Redmayne zahrál Einara Wegenera super citlivě. Doporučuji, zvlášť k uvědomění si, že svět je krásně barevný!

05.01.2025 5 z 5

Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Tak tomuhle se říká v dobrém i zlém, ve zdraví i nemoci ... Kdo by to nechtěl zažít?
Film i kniha = super romantika. Jen zrovna nejsem naladěná na slaďárny, tak proto jen 4*.

03.01.2025 4 z 5

Jatka č. 5 Jatka č. 5 Kurt Vonnegut Jr.

Velmi zvláštní protiválečná kniha, nemusí sednout každému. Je z ní jasné, že válka je nesmyslná. Ale fatalistické přijmutí osudu - tak to chodí - je uvedeno skoro na každé straně?!?

02.01.2025 5 z 5

Gottland Gottland Mariusz Szczygieł

Kniha byla zajímavá svým pohledem na Čechy. Líbila se mi kapitola o Baťovi a Golden Kids. Dozvěděla jsem se i spoustu informací o Stalinovu pomníku.
Před přečtením jsem byla na Listování, které bylo super a mělo spád.

02.01.2025 5 z 5

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Skvěle kladné otázky - zajímavé odpovědi.
"Pepo, ty ses pro ty vraždy narodil."
Audio knížka výborně načtená.

21.10.2024 4 z 5

My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Začátek knihy měl pro mě pomalejší tempo. Ale, když se na scéně objevil Vidar, tak mě to vtáhlo do děje. Byla tam spousta krásných životních pravd. Konec byl a zároveň nebyl překvapivý. Víme, co se stane, to je několikrát zopakováno, ale nevíme jak se to stane. Přes to je to knížka, která mě chytla za srdce. Děkuji.
"Tohle s námi smrt dělá, je jako telefonní rozhovor, teprve když to položíme, uvědomíme si, co všechno jsme měli říct. ale teď už se na druhém konci linky ozývá jen záznamník se spoustou vzpomínek, úlomky hlasu, který slábne."
"Smutek je jaké dravé zvíře, které nás odtáhne tak daleko do tmy, až získáme dojem, že už nikdy nenajdeme cestu zpět. Že už se nikdy nebudeme smát. Bolí to neuvěřitelně moc a my nevíme, jestli to někdy přejde nebo jestli si jen zvykneme."

14.10.2024 5 z 5

Dny v knihkupectví Morisaki Dny v knihkupectví Morisaki Satoši Jagisawa

Malé Tokijské knihkupectví a tolik lidských osudů.

29.08.2024 4 z 5

Co už nikdy nepřebolí Co už nikdy nepřebolí Lucy Score

Mooc sladké, ale za to svižné ;o).

27.08.2024 3 z 5

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Poklady si nosíme v srdci.

07.08.2024 5 z 5

Vila v Itálii Vila v Itálii Julie Caplin

Romantický útěk do Itálie je parádní oddychovka. Krásně popsaná místa, jídla, moře a sounáležitost rodiny.
Taková kniha může pomoct v těžších chvilkách *****.

21.06.2024 5 z 5

Kdyby dinosauři žili dnes Kdyby dinosauři žili dnes Dougal Dixon

Přečteno s dětmi kdysi společně. Teď jen letmé oživení vzpomínek. Pro ně fascinující a poučné, ale pro mě spíše absurdní.
"Fotky" jsou fakt divočina.

04.06.2024 1 z 5

Odvaha Odvaha Markéta Lukášková

Moc dobře napsaná kniha se dvěmi variantami příběhů. Více napínavá byla pro mě možnost ANO. A vtipné bylo zakončení příběhu s rozhodnutím NE.
Má to ale někdo "kliku" být tolikrát požádán o ruku :).

01.06.2024 5 z 5

Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Aaach, kniha byla ... Kdybych mohla, tak dám hvězdiček 10. Těším se na pokračování a další knihy autora!

"Složité otázky, jednoduché odpovědi. Co je lidské společenství?
Součet našich rozhodnutí."

07.05.2024 5 z 5

Bude to bolet, doktore? Bude to bolet, doktore? Adam Kay

Anglický humor. Místy disgusting.

29.04.2024 4 z 5

Než natáhnu brka Než natáhnu brka Antti Tuomainen

Absurdní detektivka. Skoro hodinku Listování jsem si užila.

"Smrt je v životě jediná jistá věc, až děsivě jediná věc, na kterou je možné se opravdu spolehnout."

16.04.2024 4 z 5