joanb

Komiks super, černo - bílý formát zajímavý, Bobby Fischer výjimečný. Jen, bohužel, vyprávění až moc zkratkovité... Spíš pro děti - malé šachisty.

(SPOILER) Vzpomínky Markétky s odstupem. Nejvíce se mi líbila kapitola Média, šikana, psycho, protože v dnešním křehkému světě otevírá dveře tématu duševního zdraví.
Citát: Říkat ne něčemu, co nemám ráda, co je mi nepříjemný a co je mi cizí, to je sranda. Ale říkat ne skvělejm věcem, skvělejm pracím a skvělejm lidem, který pro mě nejsou pravý, to je teprve maturita.

Bylo to vtipné, zajímavé, podněcující k přemýšlení, ale taky dost sprosté...
V 12/2023 je stále prasák týdne aktuální! Tohleto snížení prestiže lékařských fakult kvůli zvýšenému počtu studentek (žen) z úst profesora P.P. je žhavým kandidátem. Ojojoj!

Vhled do judaismu s malou mírou feminismu - aneb, když se chce, tak můžete být rabínka. Čekala jsem trochu humoru, ale i tak je tam spousta zajímavých informací. Nejvíc se mi líbil příběh spisovatelky.

Přečteno za chvilku. Místy vtipné, místy ne. Nejvíce jsem se zasmála u poslední povídky. Myslím, že by knížce slušelo listování .

Příběhy mi přišly podobné jako v předchozích knížkách a trochu rozvláčné. Chtěla jsem dát 3*, ale po poslední povídce, která se mi moc líbila a zároveň mi díky ní vyhrkly slzy, tak jsou to nakonec 4*. Těším se na další knížku.
I můj balón naděje, radosti a nadhledu zase lítá ve výšinách!

Pěkné pokračování Babičky drsňačky. Četli jsme společně s dětmi, které příběh bavil. Moc se mi líbilo poselství, že máme žít své sny hned dnes.

Přečteno jako příprava na listování. Líbil se mi příběh a konečné dospění a smíření hlavních postav. Jen občas mi některé infantilní kousky nesedly. Ale další knížku autorky si někdy přečtu...

Zajímavé čtení s odlišným pohledem na stejný příběh. Za mě první feministka Penelopé. Moc se mi líbilo přirovnání k vodě.

Místy vtipné, místy jsem se cítila trapně hlavně za ženský pohled ... Největším bizárem byla manipulace ke koupi auta s nutností osobního řidiče.
Pokud chce člověk vypnout hlavu a někdy se pousmát, tak dobrý.

3 lásky v jednom - Itálie, jídlo a moře. Knížka se četla svižně, příběh byl romantický. Líbil se mi nadhled ve vztahu s dcerou. Každá by chtěla najít svého Agostina :).
Hodnotím o jednu hvězdu méně, protože stačilo číst pouze jednou.

Uvěřitelné životní příběhy v šíleném režimu. Kdo byl odvážný? Ti, co emigrovali nebo ti, co zůstali?

Kniha se mi líbila, ráda jsem nahlédla do dánských zvyků. Pobavila jsem se u kapitol s vánočním haraburdím a se skořicovými narozeninami. Dávám o jednu hvězdičku méně, protože některé kapitoly byly těžkopádné.

Líbilo se mi téma stáří, mezigeneračního vztahu a mizejícího těla. Kniha byla zajímavá, ale ten otevřený konec se spoustou nevysvětlených proč nebyl to pravé ořechové. Je to možná jen chyba čtenářky, že se nedovtípila.

Užila jsem si Listování a hodinu se smála jako šílená. To seznamování je fakt fuška, ale s pozorovatelským talentem taky parádní sranda.

Krásná kniha o pokojovkách. 2 lásky v 1 - kytky a knihy... Spousta rad a nádherných fotek. Jen u těch breberek si stále nejsem jistá, která zrovna ohrožuje moje miláčky?

Četli jsme s dětmi nahlas. A pak si ještě chvilku před usnutím povídali. Byl to kouzelný společný čas nad kouzelnickým záporákem s dobráckým srdcem v reálném životě. Moc knížku doporučuji a zůstává v knihovně.

Kniha dlouho zůstane v hlavě, to téma bylo hrůzné. Tíseň jsem cítila během celého čtení. Co všechno můžou (ne)udělat dospělí? A jaký to má vliv na celý život?