JustVea
![Hraj o svůj osud Hraj o svůj osud](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518322/nocni-partie-hraj-o-svuj-osud-uOx-518322.jpg?v=1687278585)
Tak tohle bylo úžasné. Knihu jsem si pořídila zejména proto, že jsem od této autorky četla knihy Polib mě a Polib mě znovu. Líbil se mi její styl psaní a celkově to, jak dovedla vykreslit příběh. Ovšem tato kniha byla jízda. Spousta tajemství a nebezpečí. Dva světy a navíc dvě strany. A v tom všem jediná dívka, která se musí rozhodnout, zda bude hrát, nebo ne. A pokud ano, na které bude hrát straně?
Tento příběh jsem si neskutečně užila a už se nemůžu dočkat druhého dílu.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Případ záhadného psaní Případ záhadného psaní](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532287/pripad-zahadneho-psani-65ce25af628aa.jpg?v=1708008879)
Původně jsem se do této série pustila bez většího zájmu. Slyšela jsem na to jen samou chválu a říkala jsem si, jestli je to oprávněné, nebo ne. A tak jsem zkusila první díl. Záhy šel druhý a najednou jsem dočetla šestý. Musím přiznat, že to není ani zdaleka nějaká neuvěřitelná kniha. Ovšem jako oddechovka je to dokonalé. Perfektní kniha, u které člověk může přemýšlet a přitom nemusí. Je to psáno lehce a také je to jednoduché nahlédnutí do doby, kdy žena nebyla příliš slyšet. Je to opravdu příjemné čtení.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Neonoví bohové Neonoví bohové](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495460/neonovi-bohove-mrs-495460.jpg?v=1654514651)
Příběh Persefony a Háda zná snad každý. Ovšem tohle je zcela nové pojetí jejich příběhu. Prostředí Olympu je zajímavé, zobrazení bohů je jiné, než bychom čekali a přesto nijak šílené. Je to o bozích a přitom bez magie. Je to nové a přitom o starých známých.
Musím přiznat, že když jsem knihu objevila, koupila jsem ji jen pro lásku k řecké mytologii. Nakonec jsem byla velmi překvapená, že je to tak odlišné tomu, co jsem čekala, a přitom tak zajímavé, že jsem knihu nemohla odložit.
Příběh jsem si užila se vším všudy. Byly by tu věci, které bych mohla vytknout, ale na druhou stranu to celé bylo tak strhující, že to jsem schopná snadno odpustit.
Knihu vřele doporučuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Molly Molly](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485132/molly-wdc-485132.jpg?v=1642028285)
Tato kniha se mi do rukou dostala naprostou náhodou. Řekla bych, že bych si ji běžně vůbec nevšimla, nebo bych si ji nekoupila. A přesto se ocitla u mě doma. Obvykle čtu knihy, kde je slušná holka a zaplete se s nebezpečnými muži. Ovšem tady to bylo přesně naopak. Nezřízená Molly a uhlazený Viktor. Ze začátku jsem se toho bála, ale bylo to skvělé. Užila jsem si každou stránku. Jejich složitý vztah, nedůvěru a zvraty.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Osudové pouto Osudové pouto](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520824/osudove-pouto-vlci-zverokruhu-Nef-520824.jpg?v=1691904611)
Po prvním díle jsem dlouho otálela s tímto druhým. Bála jsem se, jak bude příběh pokračovat. Ze začátku jsem se bála, že to opravdu nebude úplně dobré. Přišlo mi to zbytečně utahané, ale nakonec se věci změnily. Přesto bych uvítala delší druhou část. Minimálně více rozepsanou do podrobností. Zejména, co se týče fungování smeček a začlenění v nové.
Přesto jsem si druhý díl užila podstatně více, než ten první. A už vyhlížím příležitost, kdy si pořídím třetí.
![Zmámeni Zmámeni](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543511/zmameni.jpg?v=1724515130)
Tuhle sérii naprosto miluju. První díl byl skvělý, druhý naprosto dokonalý. Třetí díl je pro mě oříšek. Užila jsem si každou stránku, ale bylo pro mě těžší sblížit se s hlavními postavami. Přesto jsem přesvědčená, že je tato kniha skvělá. Jen bych řekla, že je pro mě v této sérii opravdu na třetím místě.
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
![Zjizveni Zjizveni](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525605/zjizveni-65454c3bc0ba2.jpg?v=1699040316)
Po prvním díle jsem si říkala, jaký asi bude ten další. Zamiluju si ho stejně, nebo mě zklame? A teď už mám svou odpověď. Tato kniha mě stejně jako první díl nenechala klidnou. Rozcupovala mě na miliony kousků a ztrácela jsem při jejím čtení dech. Ačkoliv nejsem velký fanda Lvího krále, této knize jsem naprosto propadla. Už se nemůžu dočkat, co na mě čeká v dalším díle.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Šílenství v nás Šílenství v nás](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543708/silenstvi-v-nas.jpg?v=1724702416)
Věděla jsem, že příběh začal na Wattpadu. Většinou jsem k těmto věcem velmi skeptická. Ale tohle jsem prostě potřebovala mít. Raven mi přirostla k srdci. Miluju sledovat vývoj psychického rozpoložení postav a ačkoliv to nebylo dokonalé, bylo to skvělé. Nutně jsem potřebovala vědět, co se bude dít dál. Možná bych snesla propracovanější konec, možná více vykreslený vztah s Kirou, zejména ke konci knihy. Ale to nemění můj názor, že je to bomba.
Knihu jsem si neskutečně užívala. A pro Boha.. nutně potřebuju Toraka. A taky musím vypíchnout skvělého Lea a babču Grace.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Murtagh Murtagh](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532458/murtagh-65dd9a92297ac.jpg?v=1709021842)
O této knize jsem hodně slyšela. Stejně tak o Eragonovi. Netušila jsem, do čeho se pouštím. Slyšela jsem jen kladné ohlasy na Murtagha a tak jsem si řekla, že to zkusím. Ačkoliv ze začátku to pro mě bylo velmi matoucí a neznámé, během chvilky jsem se do knihy skutečně začetla. Hlavní hrdina a jeho drak mi byli sympatičtí a to ještě umocnilo touhu dozvědět se, co bude dál. Knihy s hlavním hrdinou, jakožto psancem, jsou mi blízké. Ráda sleduji, jak se probíjí životem, když je proti nim celý svět. A tady tomu nebylo jinak. Kniha mě tolik nadchla, že se pouštím do doplnění znalostí ohledně Eragona.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Madly Madly](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475892/madly-OFu-475892.png?v=1692625641)
Volné pokračování série, které nám odkrývá příběh lásky June a Masona. Ta chemie mezi nimi byla neuvěřitelně krásná. Jejich tajemství a těžkosti života, které se pečlivě snažili skrývat, je začínají dohánět a oni si musí vybrat, jak budou žít. Ačkoliv byla tato kniha velmi příjemná, nejsem si ještě úplně jistá, zda chci dočíst poslední knihu této série. Tím ovšem nechci říct, že bych tuto knihu nedoporučila.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pád temnoty Pád temnoty](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523730/pad-temnoty-651d29e7263a9.jpg?v=1696410087)
Jsme u čtvrtého dílu. A pane bože, co se to tady děje.
Sotva člověk začne číst a je to jeden výbuch za druhým. Bum. Bum. A najednou jsme v průšvihu, který se zdá zcela neřešitelný. A když už si myslíme, že vidíme cestu ven, všechno se zhroutí.
Tohle byla neskutečná jízda. Nutně potřebuju pátý díl. Potřebuju vědět, jak tohle celé dopadne. Jak dopadne Arila. Kde skončí Harari a Dola. Jak nakonec skončí Aldonol.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Stíny Citadely Stíny Citadely](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503210/stiny-citadely-42m-503210.jpg?v=1664820509)
Po druhém díle jsem se se zlomeným srdcem pustila do třetího. Arila ušla dlouhou cestu a nepochybně ji ještě dlouhá cesta čekala. Tentokrát jsme se spolu s ní a Hararim vydali do města Rooaka. Ačkoliv jsem si knihu užila, nepředčila druhý díl. Ovšem to je v mém případě nemožné. Objevujeme nový svět, nové síly. Je to nádhera, která se postupně blíží ke svému konci. Jsem zvědavá, kam tohle všechno nakonec povede.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Poslední hvězda Poslední hvězda](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481868/posledni-hvezda-Cyt-481868.jpg?v=1633420788)
Jsme u druhého dílu. Shrnula bych to asi jediným slovem: Boží.
Tento díl byl naprosto úžasný. Zamilovala jsem se do světa Aldonolu. Propadla jsem Laraemovi. Byla jsem dojatá, napjatá a nakonec naprosto zničená. Tato kniha byla jedna velká jízda. Začala jsem číst a najednou byl konec. Tohle bylo něco neuvěřitelného. A ačkoliv miluju celou sérii, tohle je ten díl, který miluju ze všech nejvíce.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Stříbrné město Stříbrné město](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466901/stribrne-mesto-AwS-466901.jpg?v=1617614215)
Knihu jsem si koupila jen proto, že jsem autora znala ještě předtím, než vydal knihu. Netušila jsem, co od toho očekávat. A když jsem začala číst, byla jsem tak strašně zmatená. Vůbec jsem netušila do čeho jdu, nechápala jsem, co jsem vlastně začala číst. Nic mi nedávalo smysl, ale na druhou stranu jsem potřebovala vědět víc. Postupně mě Arila začala příšerně štvát tím, jak byla naivní. Honila se za vidinou něčeho, co ji ve skutečnosti nikdy nemohlo udělat šťastnou. Jakmile jsem se dostala ke konci knihy, byla jsem si naprosto jistá, že nutně potřebuji další díl.
Svět, postavy a všechno kolem. Bylo to skvělé. Neotřelé.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jezdec Jezdec](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496919/jezdec-e6L-496919.png?v=1667330880)
Druhý díl byl velmi pomalý a utahaný. Přesto se to četlo dobře. Jen bylo mnohem těžší najít chuť pokračovat. Zejména první polovina byla velmi nezáživná. Potom se to zlepšilo. Ovšem musím uznat, že třetímu dílu neodolám. Ačkoliv jsem si říkala, že to nemá smysl, potřebuju vědět, jak to celé dopadne.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Pěšec Pěšec](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491691/pesec-EBJ-491691.png?v=1658164610)
Po této knize jsem pokukovala delší dobu. A nakonec jsem se rozhodla si ji pořídit. Měla jsem však jisté obavy a tak jsem opravdu pořídila jen první díl. Už během první poloviny mi bylo jasné, že jsem udělala chybu.
Řekla bych, že podobné příběhy jsem četla už mockrát. A přesto jsem potřebovala i druhý díl. Bohužel jsem si přečetla velmi rozporuplné recenze a tak jsem opravdu počkala, dokud knihu nedočtu.
Nakonec jsem si knihu neskutečně užila a už jsem vyhlížela díl druhý. Je to překvapivě čtivé. Neřekla bych, že jsou postavy tak dokonale prokreslené, ale jako oddechovka naprosto dostačující.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jiskřivý idol Jiskřivý idol](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516621/jiskrivy-idol-ZQg-516621.jpg?v=1687197523)
U tohoto druhého dílu jsem velmi váhala. Bála jsem se, jak autorka zpracuje další příběh řecké mytologie a zasadí ho do nového prostředí. A nakonec jsem byla velmi mile překvapena. Psyché mi možná byla sympatičtější než Persefona, ačkoliv je těžké tyto dvě ženy srovnávat. Chvíli jsem se také obávala, aby se příběh nezvrhl a nezkopíroval první díl. Ovšem to se nestalo. Samozřejmě zde najdeme pár podobností, ale řekla bych, že to není tak fatální. Příběh byl poutavý a kniha uběhla rychleji, než jsem čekala.
Druhý díl této série jsem si skutečně užila.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Bouře a běs Bouře a běs](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548268/boure-a-bes.png?v=1729731294)
Tuto knihu jsem si koupila, aniž bych věděla proč. Slyšela jsem, že je skvělá, strašně se mi líbila obálka a sestra mě lákala na jiné knihy této autorky. Tak jsem si řekla, proč ne.
A bože můj, bylo to úžasný. Hltala jsem každou stránku a neuvěřitelně mě rozčilovalo, když jsem onemocněla a neměla sílu pokračovat ve čtení. Ale konečně jsem dočetla první díl této série a... vyrazilo mi to dech. Když se zdálo, že všechno jde správným směrem, zbývalo ještě příliš mnoho stran, aby to všechno mohlo dopadnout dobře. A já nyní nutně potřebuju další díl. Nutně potřebuju vědět, jak to celé bude pokračovat. Jak to dopadne.
Děj postupoval pomaleji, ale neměla jsem pocit, že by se nic nedělo. Líbil se mi postup příběhu, který nám pomalu odkrývá nové skutečnosti a tím vytváří napětí. A ačkoliv jsem si Trin velmi oblíbila, ze Zayna jsem padla do kolen. Kdo by nechtěl jednoho Zayna doma, že?
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Polibek Polibek](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544016/polibek.jpg?v=1724934171)
Stejně jako minulý díl, jsem tuto knihu přečetla během dvou dnů. Pro mě je tato kniha oddechovkou, od které nečekám žádné velké zázraky a přesto si ji vždy naprosto užiju. Ačkoliv o této knize říkám, že je to přepis stránek pro dospělé, nemohu tvrdit, že se v ní neskrývá mnohem více. po dočtení pátého dílu jsem si uvědomila, jak hluboký je skutečný příběh, když trošku přivřete oči. Nutně potřebuji další díl, abych zase věděla o kousek více.
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
![Warren Trinásty a trinásťročná kliatba Warren Trinásty a trinásťročná kliatba](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459093/warren-trinasty-a-trinastrocna-klia-Os3-459093.jpg?v=1606049298)
Třetí díl příběhu mladého ředitele hotelu Warrena XIII.. Byl to opět úžasný a poutavý příběh, který jsme si s dětmi četli v družině. Je mi líto, že naše společné dobrodružství s tímto chlapcem končí a tak budeme muset hledat nové příběhy.