Kackac77 Online Kackac77 komentáře u knih

Jak se vaří netopýři Jak se vaří netopýři Marie Rejfová

Super oddechové čtení, Josefina nezklamala. Užila jsem si čtení moc.

12.07.2024 5 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Moc krásné čtení. Knížku mám doma už delší dobu a ani nevím, proč jsem s ní tak dlouho váhala, asi jsem se bála, že je to těžké čtení. No, úplně jednoduché to není. Osudy lidí jsou smutné. Někdy si říkám, že co všechno dokážou lidi zvládnout, je až neuvěřitelné. Ale i tolik štěstí a takové lidské opravdovosti je tam. Taky se mi moc líbilo, že jsem se dozvěděla kus historie. Můj tatínek byl taky havíř, i když samozřejmě v úplně jiné době, ale muselo to být šílené povolání. Postavy nejsou černobílé. Některé jsem mi byly sympatičtější. Mám ráda knížky, kdy vidím, že každý člověk mám své důvody, proč nějaký je, proč se nějak chová. I když mi některá postava v knížce nebyla sympatická, můžu ji chápat. Je to jedna z knih, které ve mě něco zanechaly, dotkly se emocí...a to mám ráda. Nechávám v sobě doznít než otevřu druhý díl.

07.07.2024 5 z 5

Průvodce zenovým tarotem Průvodce zenovým tarotem Ranka Tučková

Tuto knížku mám na nočním stolku už hodně let, pomáhá mi při výkladu mých oblíbených Osho karet. V podstatě na výklady karet nevěřím, nesedí mi to, ale tento Oshův tarot, nevím, proč, opravdu mi dává odpovědi.

03.07.2024 5 z 5

Základy astrologie Základy astrologie Bernd A. Mertz

Nejsou to úplné základy jak napovídá název. Už jsou tam i složitější věci, aspekty, tranzity, atd...Ale je to srozumitelně vysvětleno. Dohledávám si v tom, vracím se, porovnávám s jinou literaturou.

03.07.2024 4 z 5

Pohled do tajů astrologie Pohled do tajů astrologie Josef Grumlík

Velmi dobře a srozumitelně popsané základy astrologie. Přečetla jsem jednou, ale listuji opakovaně...

02.07.2024 4 z 5

Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá Casey McQuiston

Taková letní oddychovka. Bylo to čtivé, místy vtipné, romantické a jak jinak než končící happy endem. Ale vlastně to byla děsná ptákovina (doslova :-))) ) Jako žádná chytrá literatura a ani nic, co by se člověka někde dotklo, a třeba něco kvůli tomu pochopil. Zrovna teď mi ta knížka ale děsně bodla a zapadla do nálady i když jindy bych ji asi zkritizovala a zdupala. Takže pro ty co mají rádi romanťáky a nevadí jim homosexuální vztah je to super čtení, ti co chtějí něco sofistikovanějšího ať sáhnou po něčem jiném.

01.07.2024 3 z 5

Čaroprávnost Čaroprávnost Terry Pratchett

Další moje knížka od Terryho Pratchetta. Zeměplocha mě baví čím dál víc. Postavy jsou skvěle vymyšlené. Je to svižné, zábavné, ...prostě super. Občas si říkám, jak ho taková blbost mohla napadnout?! Líbí se mi způsob, jakým Terry Pratchett myslí. Babi Zlopočasná - super postava....

27.06.2024 5 z 5

Základy astrologie Základy astrologie Cass Jackson

Informace v této knize jsou opravdu pouze základní, jak už napovídá název. Je to opravdu takové první seznámení s astrologií. Je graficky hezky udělaná. Mně osobně knížka asi moc nedala, ty informace, které v ní jsou, už znám. Charakteristika jednotlivých znamení, planet a domů je opravdu velmi stručná.

27.06.2024 4 z 5

Kondenzovaný humor Kondenzovaný humor Jiří Suchý

Na tuto knížku jsem narazila náhodou v regále s doporučenými knihami v knihovně a jsem opravdu ráda, že jsem po ní šáhla. Humor pana Suchého mě vlastně vždycky nějak míjel. Až tato knížka, která je vlastně takovým výběrem autorova díla, mě k němu přivedla. A bavila jsem se. Pro mě to není takový ten humor, při kterém se válím smíchy, ale spíš jsem se při čtení usmívala a připadal mi občas takový "skrytý" a chytrý. I když některé hlášky mě vlastně i rozchechtaly. Super čtení.

18.06.2024 5 z 5

Hory zpívají Hory zpívají Nguyễn Phan Quế Mai

Ze začátku mě knížka trošku nudila, ztrácela jsem se v těch vietnamských jménech. Ale pak najednou ty jména dosedla, začala jsem se orientovat líp v příběhu, a ten mě vtáhl a už nepustil. Krásný a dojemný příběh. Zároveň jsem se dozvěděla spoustu věcí o vietnamské historii a bylo to opravdu zajímavé. Někdy, když čtu knížky, příběhy v nich, si říkám, co všechno dokáže zvládnou člověk?! Co dokáže vydržet, přežít, ustát?! Mně to pomáhá si uvědomit, jak je ten život proměnlivý a jak je důležité vědět, že vždycky může být hůř, ale zároveň i ty nejhorší situace se můžou obrátit k dobrému.
Knížku vřele doporučuji.

18.06.2024 5 z 5

Kundaliní jóga jako cesta duše Kundaliní jóga jako cesta duše Satya Singh

Kniha je přehledná, hezky popsáno, jak pracovat postupně s jednotlivým obratli. Akorát mi připadají i ty přípravné cviky poměrně těžké, aby se provedly správně, musí mít člověk už dost odcvičeno. Např. kobylka na 26 dechů, to už musí být člověk slušný "jogín" aby to dal. Jinak ale zajímavá kniha, určitě zkusím podle ní cvičit..

05.06.2024 4 z 5

Vnučka Vnučka Bernhard Schlink

(SPOILER) Audiokniha
Kniha je rozdělená na tři části. První popisuje život Birgit a Kašpara, prolíná se přítomnost s minulostí, jak se seznámili, jak jí Kašpar pomohl k útěku z NDR, a pak přítomnost, Birgitin alkoholismus, a pak po smrti Birgit, čte Kašpar její zápisky a dozví se, že měla dceru, kterou odložila. V druhé části začne Kašpar pátrat, hledá Birgitinu dceru a nakonec ji najde. Je to už dospělá žena, vdaná, a má dceru Sigrun. Kašpar se chce se Sigrun vídat a vymyslí si, že rodina zdění peníze po zemřelé biologické matce, za podmínky, že s ním bude vnučka v kontaktu. Rodiče Sigrun jsou radikální pravicoví nacionalisti a vedou k tomu i dceru. Kašpar se jí nenásilně snaží ukázat jiný život. Přivede Sigrun ke hře na klavír, kterou si ona velmi zamiluje.
Knížka se mi moc líbila. Postava Kašpara se mi líbila asi nejvíc. Způsob jakým byl schopen nechat Sigruns udělat si vlastní názor, nesnažit se ji za každou cenu poučit, vysvětlit.., ale jenom nabídnout jinou možnost, zdroj jiných informací. Některé rozhovory s Kašpara se Sigrun jsem si říkala, že tohle bych nedokázala, zůstat klidná, když Sigrun líčí Kašparovi, že holocaust je vymyšlený, a obdivuje například nějakou ženu, která vedla koncentrační tábor a byla velmi známá pro svoji krutost. Jak je Sigrun ovlivněná rodiči a otáčí si pravdu podle svého nebo naopak nemá informace a jenom papouškuje něco, co někde slyší. A Kašpar zůstává klidný a jenom opatrně namítá, vysvětluje, nabízí... A připomnělo mi to i leccos z dnešní doby, například když Sigrun říká Kašparovi, jak cizinci berou Němcům práci a jsou to samí kriminálníci, apod... a on se jí ptá, kolik znáš cizinců, co toto dělají? Kde jsou v tvém okolí? ... a říká jí, někdy musíme věřit tomu co se dozvídáme, např. bychom měli věřit lékaři, když nám něco doporučí, protože on má vzdělání, které my nemáme, ale některé informace je potřeba si ověřovat, udělat si vlastní názor... a vede tím Sigrun k tomu, aby přemýšlela sama o neonacismu...udělala si vlastní závěry..
Knížka se mě dotkla, a moc, moc se mi líbila.
Ještě bych doplnila, že je skvěle namluvená.

31.05.2024 5 z 5

Gentleman v Moskvě Gentleman v Moskvě Amor Towles

Moc krásné čtení. Někdy dost zdlouhavé, ale přes ty dlouhé popisy to vůbec nebylo nudné. Naopak. Hrabě je úžasně napsaná postava.
Děj se začíná odehrávat po revoluci v Rusku, po pádu cara. Šlechtici, kteří neutekli, jsou souzeni. Hrabě Roskov se naopak vrací do Ruska z Paříže, aby pomohl odejít rodině, je souzen a odsouzen k domácímu vězení v hotelu Metropol, kde stráví 30 let. Do života mu přichází různé věci, ale on se dokáže přizpůsobit každé situaci a najít v ní to dobré s elegancí a vznešeností šlechtice. Jeho myšlenky, životní postoje, úvahy, tolik věcí mě zaujalo, že si knížku urcitě ještě někdy přečtu.

09.05.2024 5 z 5

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Audiokniha
Knížku jsem poslechla během jednoho dne, prostě jsem musela vědět, jak to dopadne. Napínavé, zároveň se to dobře čte, má to spád.
Asi to trošku bylo předvídatelné, ne že bych uhádla konec, ale spíš směr, jakým se to ubírá. Hezky vymyšlená zápletka. No ale na 5 hvězdiček tomu něco chybělo.

29.04.2024 4 z 5

Pohádka Pohádka Stephen King

Audiokniha
Moje první knížka od Kinga. Píše skvěle!!! Bylo to velmi dlouhé a prví třetinu se v podstatě nic neděje, přesto jsem se anj chvilku nenudila. Určitě si chci přečíst od něj něco dalšího, akorát na ty horory moc nejsem.

26.04.2024 5 z 5

Lehké fantastično Lehké fantastično Terry Pratchett

Druhá knížka od Pratchetta, opět skvělá. Říkám si, že to musel být super člověk ten Terry. Ten smysl pro humor, dělá si srandu z života, na skvělou fantazii. Těším se na další knížku.

21.04.2024 5 z 5

Tři Tři Valérie Perrin

Audiokniha
Skvělá knížka, i když se nečetla ( v mém případě neposlouchala) lehce. Příběh začíná u tří dětí, kamarádů - Niny, Etiéna a Adriena. Kolem těchto tří se všechno točí. Je to napínavé, zajímavé, se spoustou odboček k dalším postavám. Někdy zdlouhavé. Spoustu rozuzlení mě překvapilo. V románu je tolik vět a myšlenek, které jsem si při poslechu chtěla zapsat... asi si tu knížku musím koupit i v papírové podobě, a to dělám opravdu výjimečně!!!

20.04.2024 5 z 5

Stráže! Stráže! Stráže! Stráže! Terry Pratchett

Moje první knížka od Terryho, už ho mám v merku dlouho, vlastně první, co jsem přečetla byl jeho životopis, kde mě Terry Pratchett zaujal. Čtení jsem si fakt užila. Mám ráda tento druh humoru, absurdní zápletky, atd... Navíc skvělé postavy. Kapitán Elánius, Karotka, a další. Určitě se pustím do další knížky, protože takto se zasmát u čtení se mi často nestává.

02.04.2024 5 z 5

Feng-šuej - Harmonické bydlení s rostlinami Feng-šuej - Harmonické bydlení s rostlinami Gunther Sator

Ne, že bych se nějak moc zajímala o tématiku knihy, ale náhodou jsem na ni narazila v knihobotu a stala 47 Kč, no nekupte to :). Kytky miluji a mám jich plný dům a tak mě v knížce zaujalo docela dost informací. Kam je postavit, aby ovlivňovaly energii v místnosti a proč se jim třeba někde nedaří. Nepronikla jsem do toho úplně, ale těch pár informací, které mě oslovily, jsem si v praxi ověřila. Zajímavá knížka.

27.03.2024 4 z 5

Nevědění Nevědění Milan Kundera

Toto je moje, myslím, třetí kniha od Kundery. Tato byla taková víc filosofická...dějově se tam toho nestane. Mně se ale moc líbí Kunderovy úvahy, líbí se mi jak pracuje s jazykem. Kolikrát se při čtení chytnu, jak si říkám: ty jo, to mě nenapadlo to vidět takto...

24.03.2024 4 z 5