Katka2382

Kniha mě opravdu překvapila,ale velmi mile.
Četla se krásně a člověk se tu a tam i ze srdce zasmál.
Herra,Mad i Frišta mi budou chybět.Klidně bych brala pokračování.

Zajímavé vyprávění našeho klatovského rodáka.

Ze začátku mi nešlo se do knihy začíst,nějak jsem si nemohla zvyknout na pomalejší tempo vyprávění.
Ale pak se to zlomilo a příběh mě zcela pohltil.
Je to jedna z nejhezčích knížek co jsem letos četla. Chystám se i na další knihy autorky.

Je fajn,že autorka sepsala historii své rodiny,ale taky se mi to strašlivě táhlo a přišlo mi to i dost chaotické.
A také zbytečně dlouhé.

Tak tohle je hodně zajímava kniha a velmi dobře napsaná.
Je to příběh nejen lidské tragédie, ale především lidské šikovnosti,naděje a odhodlanosti.Z ničeho vybudovali dílny,továrny a obydlí.A jejich stopa je patrná i po sto letech.
Moc pěkně se to četlo.
Jen mimochodem,zajímalo by mě zda ti komunističtí agitátoři nebyli financováni ze strany SSSR.

Opravdu zajímavé čtení.Hlavně pro laika který tak nahlédne pod pilotní pokličku.

Není to špatná kniha,ale tak nějak jsem se na ni těšila víc.Asi jsem měla velké očekávání.
Přišla mi místy dost zmatečná a chaotická.

Krásný a smutný čtení.
Kolikrát stačí jen málo a život se ubírá úplně jiným směrem.

Za začátku dobrý,ale postupně kniha ztracela grády.Asi jak Pavlina dospívala.
Jinak Alena mi silně připomíná kolegyni z práce, taky furt se vším nespokojená a nesympatická.

Taková hodně zvláštní kniha,člověk si musí zvyknout na styl psaní.

Nádhera,autorka přes své mládí dokáže napsat zpověď zralé ženy na konci života.
Myslím,že mám dalšího oblibenýho českýho autora.

Moc pěkný a zajímavý rozhovor.Začátek mi moc nebral,ale pak od mozku už se četlo o hodně líp.

Tak tohle teda byla jízda.
Snad žadná jiná kniha ve čtenáři nevyvolá celou škálu emocí,budete mít slzy v očích,budete se usmívat,smát se,budete mít husí kůži a přejde vám mráz po zádech.
Doporučuji k přečtení vsema deseti.

Šmankote to bylo krásný.
Doufám,že pan Štifter napíše ještě hodně hodně knih,páč píše prostě úžasně.

Mě se kniha líbila a to moc.
Krásně čtivý příběh.Mám ráda takové "obyčejné" lidské příběhy.

No prvně je třeba říci,že knih zabívající se revolucí v Maďarsku opravdu moc není,beletrie skoro vůbec.
Příběh to byl pěkný a dobře se to četlo,jen ta fantasy linka mi tam moc nesedla.

Opět skvělá kniha.
Líbila se mi i politická linka,alespoň se spoustu čtenářů dozví jak to vlastně tenkrát bylo.
A jinak si taky myslím,že Jan Masaryk byl zavažděn.Komunisti neměli žádné zábrany.