KatyM. KatyM. komentáře u knih

Když Když Morris Gleitzman

Další velmi silní díl série, Felix dospívá a stává se partyzánem. Doporučuji a již se těším na další díl.

23.09.2024 5 z 5

Promlčení Promlčení Jiří Březina

Autor opět nezklamal, kniha má spád, vyprávěna dvěma časovými liniemi. Konec překvapivý.

02.08.2024 4 z 5

Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

8. díl a stále jsem nadšená. U této autorky je to vždy sázka na jistotu a knihu doporučuji.

02.08.2024 5 z 5

Vnučka Vnučka Bernhard Schlink

Kniha o vztahu starého muže, který se dozví o své nevlastní dceři a vnučce, které vyhledá, budování vztahu s vnučkou, která je negativně ovlivněná rodinou. Kniha je plná témat k zamyšlení.

02.08.2024 4 z 5

Andělin popel Andělin popel Frank McCourt

Kniha vypráví příběh malého chlapce, který žije v 30. letech v chudém irském Limeriku, popisuje jeho dospívání a velký sen dostat se do Ameriky. Doporučuji.

02.08.2024 5 z 5

Modré stíny Modré stíny Michal Sýkora

Vynikající česká detektivka, zajímavá zápletka, univerzitní prostředí. Doporučuji.

Potom Potom Morris Gleitzman

V tomto díle již Felix dospěl a pochopil hrůzu, která se kolem děje. Přesto se svou kamarádkou Zeldou najdou lidskost a lásku v Genii. Konec opět nečekaný a silný.

Kdysi Kdysi Morris Gleitzman

Velmi citlivě zpracovaná kniha, kterou hodnotím velmi pozitivně. Příběh holocaustu vyprávěn očima desetiletého židovského chlapce Felixe, který vůbec nechápe co se kolem děje. Od knihy se nejde odtrhnout, doporučuji.

Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Kniha je hodně čtivá, originální. Vypráví příběh jedné rodiny, která má temné tajemství. Při rodinné oslavě kostlivec vyleze ze skříně a již nic není jako dříve. Dokonalý psychologický thiller. Doporučuji.

Léčebna Léčebna Helen Fields

Další úžasná kniha autorky. Originální, napínavý příběh z Léčebny, kde jsou umístění ti nejtěžší psychicky narušení zločinci . Bravurně popsáno klaustrofobické prostředí, odloučení i strach z ohrožení "hosty" Léčebny. Doporučuji.

Hvězdy na cestě Hvězdy na cestě Karin Krajčo Babinská

Příběh o starých křivdách. Děj ubíhá svižně, vyprávěn z různých pohledů hlavních postav. Příjemné umístění děje na Krétu.

Jizva Jizva Danuta Chlupová

Kniha je psaná ve dvou časových linkách v současnosti a za druhé světové války, přibližuje smutné události v Životicích. Doporučuji.

14.06.2024 4 z 5

Ela v zemi trollů Ela v zemi trollů Michaela Fišarová

Čteno se synem, naprosto skvělá kniha, která popisuje příběh holčičky, která s rodiči se dostává na Island, kde i přes jazykovou bariéru najde nové kamarády a zažije spoustu dobrodružství. Nádherně popisovaná země, hned by člověk vyrazil.

Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

I z druhé knihy autorky jsem nadšená. Kniha je rozdělená do tří části, střídá se minulost se současnosti. Postavy jsou pěkně propracovány, děj má spád. Příběh byl překvapivý až do poslední stránky. Již se těším na další knihu od autorky.

Všude samí lháři Všude samí lháři Shari Lapena

Další sázka na jistotu. Kniha napínavá, plná zvratů, dějová linka, která překvapí. Doporučuji.

Kouzelná třída o Vánocích Kouzelná třída o Vánocích Zuzana Pospíšilová

Další díl synovy oblíbené autorky a edice.

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Další skvělý thiller od autorky. Od první stránky jsem se nemohla odtrhnout a musela číst. Konec překvapivý. Doporučuji.

31.05.2024 5 z 5

Jako stín Jako stín Helen Fields

Kniha je jiná než předešlé knihy ze série Dokonalá, které mám moc ráda. Nicméně stejně čtivá, jako série Dokonalá a objevují se zde i osoby z Dokonalé a to lékařka Aisha a komisařka Overbacková. Již se těším na další díl Léčebnu.

20.05.2024 5 z 5

Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Kniha nebyla špatná, první část knihy uvěřitelná, ale ten konec? Kniha ale byla čtivá, zkusím od autorky další knihu.

20.05.2024 4 z 5

Z popela Z popela Aly Martinez

Další úžasná kniha mé oblíbené autorky. Doporučuji.

14.05.2024 5 z 5