Knihomolkapaja4 Knihomolkapaja4 komentáře u knih

☰ menu

Dvůr hurikánů Dvůr hurikánů Victor Dixen

Tento díl mě moc bavil. Bylo tu hodně akce, napětí, nečekaných zvratů. Trochu mi to připomínalo sérii Selekce, ale ve vampýřím podání. :-D Druhá scéna v jeskyni mě chvílemi nudila, ale četla jsem dál, protože mě zajímalo, jak se odtamtud dostanou ven nebo kdo je zachrání. Kniha je velmi čtivá a vypadá to na další díl...zjistila jsem, že tato série má ve FJ 5 dílů! :-o

30.09.2024 5 z 5


Dvůr zázraků Dvůr zázraků Victor Dixen

V ději je jedna akce za druhou, spousta napětí. No a možná se začíná projevovat Johany nová schopnost z Králova doušku. Jaká? To si už musíte sami přečíst. Druhý díl je za mě mnohem lepší než první.
U totožnosti Dámy Zázraků mi spadla brada. V půlce mi děj přišel už trochu natahovaný, část děje bych klidně smazala nebo zkrátila. Ale uvidíme, co se bude dál dít.

30.09.2024 5 z 5


Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Tak tohle byla jízda! Kniha se četla jedním dechem a do posledních kapitol jsem vraha neuhodla, konec byl pro mě nečekaný. Kniha je od začátku do konce čtivá, že se od ní nemůžete odtrhnout. Je tu plno neobjasněných záhad, vražd, napětí, akce. Jen se přiznám, že jsem se na začátku trochu ztrácela v postavách a rodinách, kdo ke komu patří.
Líbí se mi, jak se autorka inspiruje Kyticí, je to originální a za mě velmi povedené. Jméno Dr. Zubatá si budu dlouho pamatovat. :-D

Těším se na další knihy!

30.09.2024


Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Kytici miluju a toto je úplně něco nového. Kniha se četla sama, rychle mě vtáhla do děje a já chtěla číst dál a dál. Nějaké tušení v průběhu děje jsem měla, ale konec jsem vůbec nečekala. I když viníka jsem ke konci správně podezřívala. České autory moc nevyhledávám, ale poslední dobou jich začínám číst čím dál více a nestačím se divit, jak skvěle píšou. Od autorky jsem ještě četla Dceřinu kletbu a ta byla taky skvělá! Rozhodně doporučuji přečíst si její knihy. :-)

30.09.2024 5 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Kniha jako celek je opravdu skvělá, čte se to samo. Doplněné fotky z Tomova života a z natáčení jsou takovým bonusem. Moc mě bavily jeho historky z natáčení, opravdu jsem se u toho nasmála.

Hvězdičku ubírám za pravopis, hrubky, stylistiku, některé věty se opakovaly...nebo se opakoval sám Tom? Těžko říct. Každopádně jsem ráda, že jsem měla knihu za pár korun z druhé ruky a nebyla úplně nová. Utracené peníze za špatný překlad atd. by mě hodně mrzely.

30.09.2024 4 z 5


Tichá podnájemnice Tichá podnájemnice Michallon Clémence

Fíha, to bylo strašně napínavé! Nedokázala jsem se od knihy odtrhnout. Krátké kapitoly utíkaly rychle, příběh je vyprávěn z více úhlů pohledů hlavních postav: Aidan Thomas, jeho dcery Cecilie, Rachel nebo May? (které jméno je její vlastní? ) a Emily - že by nová oběť? To si musíte přečíst...

Taky bylo zajímavé číst jednotlivé kapitoly o předchozích obětích, jak se potkaly nebo co spolu zažili, ale...už nebylo napsáno, jak zemřely, čím Aidana naštvaly, že je zabil...

Celkově kniha nechává čtenáře napnutého až do konce, další, co mi vadilo, tak jsem pořád čekala na nějaký zlom, kdy Rachel uteče z domu, kdy ji někdo pozná, kdy udělá Aidan konečně chybu...zlom nastal, ale až ke konci knihy... a konec za mě takový trochu očekávaný, jen byl trochu utnutý..kolik let si teda odsedí za její týrání, schovávání?

15.09.2024 3 z 5


Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

(SPOILER) Pro mě to byla příjemná oddechovka s romantickou linkou. Děj krásně plyne, i když je konec dost předvídatelný, vůbec mi to nevadilo. Moc jsem si autorky knihy oblíbila.
Akorát mě překvapil částečně otevřený konec, kam se tedy nakonec poděl voják Paul, když nebyl zazděný v tom sklepě? Fakt by mě to zajímalo. :-D

14.06.2024 4 z 5


Někdo nový Někdo nový Laura Kneidl

Jsem ráda, že jsem před přečtením knihy nečetla recenze, o to víc jsem byla na konci knihy překvapená. Vůbec jsem to nečekala.

Kniha jako taková se mi moc líbila a bavila mě, nedokázala jsem se odtrhnout od čtení. Jsem ráda, že Mikeyina snobská rodina se tam tak často neukazovala, taky by mě štvali. :-D

Autorka se zaměřila na hodně aktuální téma a za mě se toho zhostila bravurně. Doporučuji.

07.06.2024 5 z 5


Ticho ve tmě Ticho ve tmě Darcy Coates

Celou sérii hodnotím velmi kladně, byla jsem z ní opravdu nadšená. Od 2.dílu mě to víc bavilo, konečně se toho dělo víc, to jsem pak hltala každou stránku. Při čtení této série mi Vyzáblí hodně připomínali znetvořené lidi ze seriálu Last of us a přesně takhle jsem si je při čtení knihy představovala. Doufám, že nejsem jediná. :-D
Konec byl docela očekávaný a jsem ráda, že série nemá více dílů, nemuselo by to být tak zdařile napsáno a toho se vždycky bojím,když sáhnu po nějaké sérii knih.

07.06.2024 5 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Mám přečtenou většinu knih od Darcy a tohle bylo přeci jen trochu něco jiného než strašidelné domy. Za mě to bylo skvělé a napínavé čtení! Nemohla jsem se od knihy odtrhnout a záporáka jsem neuhodla, o to víc mě kniha bavila. A podle mě k hororu to má daleko, za mě je to spíše směska krimi a thrilleru. :-)

07.06.2024 5 z 5


Nezkrotná říše Nezkrotná říše Stacey Marie Brown

Za mě neodložitelná kniha! Skvělé, poutavé čtení, neustálé akce. Moc mě to bavilo. Jen mi chvílemi přišlo, že si Brexley všichni předávají jak horký brambor. Miluju Mrňousku a Opie, jsou to skvělé postavy.

03.06.2024 5 z 5


Mrtvá říše Mrtvá říše Stacey Marie Brown

Tento díl byl opět velmi čtivý, nedokázala jsem se odtrhnout. Začala se tu častěji objevovat Mrňouska a Opie, moc jsem se nasmála, ty jejich oblečky bych chtěla vidět i naživo! Bylo tu celkem dost žhavých scén, řekla jsem si no konečně, ale zároveň autorka to tímhle nemusela tak natahovat podle mě. Kostnice byla krásně popsaná jako kdybych se tam ocitla taky. No a poslední kapitola mohla být více rozepsaná...snad další díl nezklame. Těším se!

03.06.2024 5 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Děj mě naprosto pohltil, plynul tak svižně, nenuceně, že jsem chtěla vědět, co se bude dít dál. Kniha se mi moc líbila, bavila mě až jsem začínala mít pocit (pořád mám), jako bych byla na samotném místě v Kodani, i v té kavárně. Za mě příjemné, oddechové čtení s romantickou linkou.

02.06.2024 5 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Uff, to bylo slušný psycho. :-D Za mě velmi povedená kniha. Ještě než nastal v knize zlom, kdy se začíná vše postupně vysvětlovat, byl okamžik, kdy jsem se pozastavila nad něčím a řekla si, aha to bude určitě jinak než se zdá. A měla jsem pravdu. No a ten konec byl nečekaný.

Nejvíc mě dostala věta od matky, neřeknu koho, ať nic neprozradím...měla jsem za to, že za "zkažené" dětství může otec totiž. :-)

02.06.2024


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Za mě příjemná, vtipná oddechovka, takové ze života a zrovna od tohoto autora mám knihy moc ráda. :-D Zfilmovaná verze byla za mě super.

02.06.2024 5 z 5


Limea Limea Lin Rina

Krásný příběh s tak trochu očekávaným koncem. Upřímně jsem čekala od knihy víc, když je to fantasy, tak jsem z toho byla trochu zklamaná. Obálka knihy byla opravdu lákavá, anotace také, jen jsem čekala víc magie, kouzel, kouzelných tvorů, aby to mělo nějakou "šťávu".

02.06.2024 3 z 5