Knižní střípky komentáře u knih
Díky za další skvělý příběh o skutečných lidech, jejichž osudy byly velmi těžké a ne vždy v jejich rukou. Eva píše skvěle, poutavě, citlivě. Má velký dar. A já si jdu pustit Ohnivé léto, kde jsou obě sestry spolu.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků
Bavilo mě to, jednička možná o fous více, ale ani tady k žádnému zklamání de facto nedošlo. Toto je přesně ten typ psychothrilleru, u kterého já se bavím, nebojím se, nevyvolává to ve mně žádné svíravé pocity, a s napětím vyčkávám, jak mě autorka zase dostane. A musím říci, že jeden zvrat jsem teda fakt nečekala, to mi spadla brada. Za mě skvělé odpočinkové čtení, nic, co by zde již v různých obměnách nebylo, na tom jsme se všichni shodli už u jedničky, ale stejně jsem zase spokojená. A doufám, že brzo u nás vyjde trojka.
3,5*
Má to výbornou atmosféru, o tom žádná, má to vlastně výborné úplně všechno, jsem si toho plně vědoma, vím to, ale zároveň musím napsat, že mě se to nijak nedotklo. Věděla jsem, že bych měla být nadšená, těšila jsem se, že budu, ale ve finále jsem spokojená, to ano, ale nic hlubšího to ve mně nezanechalo. Moc mě to mrzí, asi jsem byla nějak porouchaná. Každopádně až pan autor napíše něco dalšího, moc ráda si to přečtu, protože vím, že psát umí. A budu doufat, že už budu na jeho další počin správně naladěna.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.
Skvělé to bylo, krásně se to poslouchalo, bylo to laskavé a citlivé vyprávění a vzpomínání. Pobavilo, dojalo, pohladilo na duši.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků
I tato kniha pana Norburyho pohladí na duši, zklidní, donutí vás se v tom každodenním shonu na chvíli zastavit a nechat se unášet vlastně v podstatě úplně jednoduchými, ale zároveň hodně důležitými myšlenkami. Bylo mi s ní dobře a to je asi ta největší pochvala.
Číst další milý a laskavý příběh a u toho se kochat nádhernými ilustracemi bylo velice milé zastavení.
2,5*
Doporučuji tedy srazit očekávání na minimum, nečekat žádnou detektivku jako u předchozích dvou dílů a brát to jako takový krátký výlet do života naší staré známé pokojské. A pokud tuto sérii vůbec nečtete, vemte si radši jinou vánoční.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.
Ta kniha je pro každého, kdo si rád čte o zajímavých ženských osudech, protože ví, že i ženy byly, jsou a budou hybatelkami dějin. Bez nich by to prostě nešlo. A zrovna tady je to krásně ukázáno. Byla radost to číst, žádná suchopárná fakta, ale naopak spoustu poutavě napsaných příběhů. Kniha je nádherná na pohled a důležitá uvnitř. Kdybych ji už neměla doma, byla bych šťastná, kdybych ji našla pod vánočním stromečkem.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.
Moc hezké počteníčko to bylo, plné sympatických postav, krásného prostředí, vánoční atmosféry, rodinné soudržnosti, sesterské lásky. Sledovat Maditu, jak pomalu po krůčcích začíná opouštět svou ulitu, do které se schovala před okolním světem a uvědomuje si, že má i ona právo na štěstí a třeba i lásku, bylo velmi osvěžující čtení. Prakticky po celou dobu čtení jsem měla na tváři takový ten blboučký úsměv plný dojetí a radosti. Ano, toto byla moc hezká vánoční knížka.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.
Ta kniha je veskrze moderní, tak jsem ji opravdu vnímala, má v sobě spoustu popkulturních odkazů, které mě ze začátku hodně bavily, ale rovnou říkám, že pak už mi lehce začaly lézt na nervy, někdy je méně více, ale to je v podstatě má jediná drobná výtka. Jinak se to četlo naprosto výborně, pan autor píše čtivě, chytlavě, bavila jsem se. Líbilo se mi prostředí České Kanady a takové to něco, co se vznášelo ve vzduchu během čtení, kdy víte, že je něco špatně, ale nevíte, co to je... Jo, to se povedlo, další nový český autor přibyl na mém seznamu těch, jejichž další tvorbu budu s radostí sledovat.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.
Máte-li chuť spíše na klasický detektivní příběh, který je však okořeněný temnou a ponurou atmosférou, nemáte zájem o potoky krve a jiné drastické scény, chcete spíše pozvolnější, ale velice dobře propracovaný příběh se zajímavými postavami BOUŘE, LEDOBOREC i MLHA jsou skvělou volbou. Já tu sérii miluju víc a více.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.
Ta kniha má v sobě spoustu překvapení. Chvíli je temná, protože osudy obou žen nebyly jednoduché, potom je zase až pohádková, snová, magická. Je to už pár dní, co jsem ji dočetla, ale pořád na ni myslím. Několikrát mi vehnala slzy do očí. Je v ní spousta bolesti, ale také krásy, magie a velké lásky nejen ke knihám. Nádherná je, dejte si ji, nebudete litovat.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků
Je radost číst ty knihy, byť nepojednávají zrovna o příjemných věcech vzhledem k žánru, ale jsou to opravdu povedené kousky, v mnohém originální a jiné. Co říci závěrem? Snad jen to, co u předchozích – kdy vyjde další díl u nás?
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.
Kniha je nádherně ilustrovaná, všechny příběhy jsou laskavé a nesou v sobě poselství toho, proč je adventní čas tím nejkrásnějším a nejkouzelnějším obdobím v roce.
3,5*
Těším se na pokračování, které by mělo u nás vyjít v lednu, tentokrát už se přesuneme do válečných let, a i díky tomu si myslím, že nás čekají ještě velice zajímavé události. Jsem moc zvědavá, jak na válku budou reagovat tyto dvě naše hlavní hrdinky, jak se změní jejich životy a možná i ony samy. Ano, tato sonda do života vyšší vrstev v meziválečné Anglii mě bavila.
3,5*
Paní autorka nám nedá vydechnout, žene nás dopředu opravdu velice rychle, i když to za mě nebude úplně TOP thriller letošního roku, čtení jsem si užila a docela dost jsem se u něj i bavila. A ano, mohu doporučit je to jiné, je to originální, myslím si, že vás to bude bavit, jen si trošku snižte očekávání a bude to v poho.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.
Pokud se vám líbila jednička, věřím, že sáhnete i po druhém díle, který byl také moc fajn a já už se moc těším na tu malou zelenou vánoční jednohubku ZÁHADA SE JMELÍM.
3,5*
Sally Rooney mě nebaví, zjistila jsem však, že Caroline O'Donoghue mě teda jako baví. Pořád ještě jsem z toho překvapená, naštěstí mile. X-krát jsem měla sto chutí hlavní postavy roztrhnout jak hady (asi už jsem holt stará), za chvíli jsem je zase chtěla obejmout. I když se příběh odehrával v nelehké době a přinášel spoustu závažných témat, četlo se to tak nějak lehce a úplně na pohodu.
3,5*
Oba dva dosud přečtené díly byly velice povedené, čeho si na nich cením nejvíce, je právě ten náhled do života obyčejných lidí v nelehké době. A také toho, že paní autorka vytvořila postavy, které nebyly černobílé, u obou holek byla spousta situací, kdy bych je za jejich jednání roztrhla jak hada, ale na stranu druhou jsem je měla ráda. Nebyly dokonalé, právě o to více však byly uvěřitelné.
Když jsem tak přemýšlela nad tím, co mi kniha přinesla, tak to bylo v podstatě jednoznačné a linulo se to celým příběhem. Je to příběh o ztrátách a velké bolesti, ale také o nálezech, o nových začátcích. O obrovské síle a chuti žít, kterou v sobě člověk dokáže najít i v okamžiku, když si myslí, že už žádnou sílu nemá. A to vše dostanete zabalené v naprosto nádherných popisech místní přírody, se spoustou magických prvků, úplně mi to tančilo před očima. Nechtěla jsem, aby byl konec, což je asi to nejlepší doporučení pro vás.
2,5*
Musím říci, že dvojka byla za mě opravdu ukázkově vycpávkový díl. Dvakrát jsem knihu odložila a přečetla mezi tím jiné a to je z mého úhlu pohledu prostě špatně. Buď ke mně přišla v nesprávný čas (ale to si tentokrát opravdu nemyslím), nebo je prostě fakt slabší. Ona ani jednička pro mě nebyla něco extra, ale něco na ní mě přece jenom lákalo k přečtení druhého dílu. A teď už jenom přemýšlím nad tím, jestli budu číst trojku, momentálně nevím, sama jsem na to zvědavá...