Knižnípauza

Na knihu jsem neustále četla kladné recenze, tak jsem se do ní pustila...Bohužel ale asi vyjdu z řady.
Kniha mě vůbec nebavila, některé dialogy postav mi přišli dosti mimo a hlavní hrdinka mi občas lezla na nervy.
Navíc teda oslovení "maličká" mi přijde dosti nechutné. V knize se objevuje často.
Plus vidím jen v prostředí a tématu.

Nažluto je kniha napsaná velmi čtivě a skoro po celý čas se ocitáme v myšlenkách hlavní hrdinky. Sledujeme její rozhodnutí, chování a boj se svědomím. Ono totiž hlavní hrdinka.. No..
To je prostě velmi, velmi nesympatická osoba. Tady autorka bravůrně popsala sobeckost, žárlivost a podlost. Při čtení jsem neustále kroutila hlavou a byla na postavu místy až vysazená.
Tohle se opravdu autorce náramně povedlo!
Kniha nám zde také ukazuje fungování knižního průmyslu v Americe, vlivu sociálních sítí na člověka a téma rasismu v tomto kulturním odvětví.
Také mi to ale nedá, a musím přiznat, že za půlkou se děj trochu opakuje a začne se zbytečně natahovat. Já bych klidně snesla o pár stránek méně.
Konec byl už trochu divočina a zůstává otevřený. A to je za mě opravdu škoda.

Jednoduché, milé, lehce žhavé a dost předvídatelné čtení.
I přes to jsou ale postavy a jejich příběh dost propracovaný.
Bree je milá, sympatická a občas nerozvážná hlavní hrdinka. Archer je zase tajemný, pěkný, svalnatý kluk co nemůže mluvit a tak nějak vás díky tomu zaujme víc. Jejich sbližování se mi líbilo moc.
Příběh plyne a plyne a nebýt zbytečně dramatického konce, který byl za mě dost přitažený za vlasy, dala bych i vyšší hodnocení.
I tak, je za mě Archerův hlas příjemná oddechovka.

Kniha má spoustu pozitivních ohlasů, bohužel já mám po přečtení spíše smíšené pocity.
Příběh je nám vyprávěn z pohledu Matta. Sledujeme jeho proplouvání životem. Pak ve škole narazí na nováčka Erika a čtenáři je hned jasné, že tohle bude láska.
Jenže to seznámení proběhlo tak rychle, že mi to zrovna tady přišlo na škodu. No a po rychlém seznámení a oťukávání přišla autorkou vymyšlená nemoc, která pro mě neměla ani hlavu ani patu.
Navíc příběh je zasazen do amerického prostředí. A já si říkám proč? Vážně proč? Vždyť těch knih je tolik, v českém prostředí to mohlo být o tolik zajímavější. Protože tady to prostředí stejně nějak necítíte, nedokážete se tam přenést.
Škoda.
Musím ale pochválit jak autorka píše barvitě a s citem. I přes všechny mé výtky je tento příběh jemný a citlivý a věřím, že spoustě čtenářům sedne o něco víc.

První díl byl úžasný, a já popravdě moc nepředpokládala, že nasazenou laťku další díl překoná. No....překonal a pomyslnou laťku povznesl ještě o mnoho výš.
Tady fungovalo opravdu všechno. Chemie, humor, prostředí....
No prostě všechno.
Obě hlavní postavy vás budou bavit a jejich konfrontace si budete nad míru užívat. Politické pozadí, které autorka postavila na skutečném základě, je další třešnička na dortu!
Toto by prostě mělo být zfilmované! :)
Je to opravdu něco mezi Pýchou a předsudkem a Bridgertonovými, a ještě něco navíc! Tahle série je prostě super a nechápu, že jsem ji nečetla uz dávno. Stala se mojí novou láskou a doporučuji jí všude, kde můžu.

V tomto díle je Celeana v depresích, prožívá velký vnitřní boj a její cesta za smířením a vnitřním klidem je zajímavá a dobře vyobrazená. Zároveň se konečně trochu víc začínáme dozvídat o moci, kterou Celeana vládne a víc a víc se začíná odkrývat tajemství její minulosti. Také konečně objevujeme více z magického světa série.
Střídání pohledů v knize je zajímavé, ale někdy mě příliš rozptylovalo, a ne vždy mě ostatní pohledy Manon, Doriana a Chaola bavily a spíše mě rušily od hlavní linky
- chápu, ale jejich důležitost v příběhu. Ovšem Abraxos..
Konečně se na scéně objevuje i Rowan alias Jeřáb ( ano české nutkání překládat v knihách jména je příšerná vlastnost a nikdy ji nepochopím!!), a jo....chápu všechen ten humbuk okolo něho. Ale jsem zvědavá jakým směrem se jejich vztah bude dál ubírat.
Závěr knihy byl, jak je u autorky zvykem, dramatický a svižný. Klasicky mě závěr zase navnadil na další díl. :)

Tahle série mě hodně zaujala a přiznávám se, že jsem si knihu chtěla přečíst hlavně ze zvědavosti. Příběh protkaný erotikou, z mafiánského prostředí a je inspirovaný Petrem Panem a Hook je tady vlastně hlavní hrdina? No dejte to sem!
No... nicméně, co tak ke knize dodat.
Pokud chcete oddech, či knihu na dovolenou a nemáte od tohoto žánru přehnaně velká očekávání, tak je kniha pro vás ideální. Nečekejte něco nového, či převratného v tomto žánru.
Inspirace Petrem Panem byla zajímavá, příběh byl hodně čtivý a chemie mezi hrdiny byla od první stránky super.
Na druhou stranu postava Wendy byla někdy až do nebe naivní a hloupá, taková Ufňukaná Uršula. Postava Hooka byla temná, sexy a brutálně toxická. Jakože opravdu, v reálu kdyby s vámi takhle někdo mluvil, tak se otočíte na podpadku a utíkate pryč. Nutno podotknout, že toto je problém většiny mužských hrdinů v erotických románech.
Pokud se dokážete, přenést přes všechna negativa příběhu, může vás kniha překvapit a čtení si vlastně i docela užijete.

Začátek knihy mě doslova vtáhnul do děje a já jen valila oči. Styl jakým je kniha napsaná je jednoduchý a takový syrový.
Autorka vše popisuje beze studu a občas jen kroutíte hlavou.
Do půlky to šlo, ale pak se začal děj dost opakovat což mě bohužel začalo nudit.
Navíc mi hodně vadilo to, jak se autorka doslova chvástá tím, že je prostitutka.
Pokud vás téma drog zajímá, myslím si že tato kniha stojí za přečtení.

Tohle bylo fakt krásný!
Bála jsem se, že postavy na mě budou až moc pubertální a naivní, ale ono to prostě všechno v knize sedělo krásně dohromady.
Střídání minulosti s přítomností moc nemusím, ale tady to opravdu hodně utváří celou tíhu a hloubku příběhu, kdy se postupně dostáváme do hlavy hlavní hrdinky Cilky. Čtenář se tak s Cilkou opravdu dobře propojí a hezky se do všeho vžije.
Moc se mi líbilo, že autorka se nijak nesnaží hrát na americkou střední (snad chápete co tím myslim) jména hlavních hrdinů byla taky krásně vybraná, nic přehnaně originálního, prostě normální krásná jména.
Styl psaní taky naprosto super, lehce se to četlo, příběh krásně utíkal a vážnost celého příběhu na mě dopadala postupně a člověk po dočtení ještě hodně dlouho přemýšlí nad celou knihou.
Opravdu doporučuji ! :)

Jedno velké WOW!
Příběh, styl psaní, prostředí i postavy. Vše super.
Velmi se mi pak líbilo to, jak se z mladé, bohaté a naivní holky stala silná žena, která pro svou sestru byla schopná udělat cokoliv.
Čtení mě velmi bavilo. :)

Druhý díl superhrdinské trilogie se nadále zabývá tématikou dobra a zla. A musím říct že perfektně. Člověk najednou neví komu fandit, chápe pohnutky obou stran a je velice zvědavý kam se děj posune. I když prvních cca 100 stran příběhu moc dobře neplynulo, druhý díl mě i přes to nezklamal. Ba naopak. Většinou se setkávám s tím, že je druhý díl trilogií takzvaně "výplňkový" a né moc záživný.
Protivníci dokázali tuhle mojí teorii krásně svrhnout. Postavy zde rostou společně s počtem přečtených stran. Ať už Nova, nebo Adrian. Čtenář se pomocí jejich úvah krásně vžije do problematiky a je to prostě paráda. Neobjevuje se zde sice moc akce, jde tu opravdu spíše o rozvoj problémů dobra a zla, obhajobu svých činů, a o to zůstat sám sebou.
Naproti nedostatku akce si přijdou dle mého na své milovníci romantických linek. Co si budeme, ta pomalá romantická linka je zde prostě krásná.

Tenhle příběh je plný lásky, smutku a vyrovnání se se ztrátou blízké osoby.
Musím říct, že spisovatelka se tu snaží hrát hodně na emoce, v některých pasážích se jí to daří a u jiných vůbec.
Hlavní hrdinka mi občas svým chováním dost lezla na nervy (zvlášťe její chování k nejlepší kamarádce ).
Příběh tak nějak plyne a několik odstavců jsem i přeskočila kvůli nezáživnému ději.
Dle mého názoru je dost znát, že kniha je autorčina prvotina.
Jsem opravdu moc ráda, kam se Taylor Jenkins Reid posunula a její Daisy Jones & The Six je skvělá kniha. :)
Já se určitě pustím i do jejich dalších knih.

Na autorku jsem slyšela samou chválu, takže jsem očekávala dobrý čtecí zážitek. No nicméně úplně paf jsem knihy tedy moc nebyla.
Nebylo to špatné to ne, ale přišlo mi to takové... nerozvinuté a ploché. Konkrétně vztah mezi Kazi a Jasem, úplně jste cítili tu chemii a bažili jste po nějakým zadostiučinění a ono prostě nepřišlo. Ne že by scény byly komplet všechny špatné, ale pro mě skončily až příliš brzo.
Začátek knihy kdy spolu ti dva putují spojeny pouty, si užije každá romantická dušička.
Fantasy svět super vykreslený a příběh Kazi samotné byl výborný.
Kniha byla dobrá, četla se vlastně i hezky, ale něco málo by za mě šlo vylepšit. :)

Pokud čtěte knihy s tématikou 2sv.v. tak vám tuto YA knihu mohu jen doporučit. Sice je to mladší čtenáře ale určitě stojí za přečtení. Příběh vás totiž i tak vezme za srdce a Maxovi s Lili fandíte až dokonce.
Dlouho mi kniha zůstane v srdci a v budoucnu se k ní jistě vrátím.

Velmi krásný, silný, citlivý příběh o dívce, která si prošla peklem a pořád se přes to všechno snaží žít.
Sarkasmus, šikana, vtipné i smutné scény, to vše tady najdete.
Nechtěla jsem knihu vůbec odložit.
Ava je moje hrdinka ️ a já vám tuhle knihu moc doporučuji!

Tak nějak netuším, jak tuhle knihu ohodnotit.
Každopádně jsem si jistá tím, že bych knihu o dost zkrátila. Příběh se zbytečně natahoval a v půlce knihy jsem začala nezáživné popisování okolí přeskakovat.
Hlavní hrdinové mi přišli dosti nevyzrálí a naivní(především hlavní hrdinka). Nějak jsem nedokázala pochopit její chování během a po válce.
Měli štěstí není špatná kniha, ale osobně vím o lepších příbězích z 2sv.v., které mě zasáhli více.

Poslední díl knižní série Hadrový panák.
Čekala jsem akcí nabitou knihu jako to bylo u prvního a druhého dílu. Bohužel se žádná akce nedostavila a v půlce knihy jsem se začala dost nudit.
Navíc jsem se při čtení cítila dost zmatená, čtu ještě triller nebo grotesku? Kde je ten vibe z prvního dílu?
A chování Baxterové? Opět katastrofa :(
Tahle kniha byla pro mě spíše zklamání.... :(

Tak nějak vlastně ani nevím, proč jsem tuhle knihu četla. :D
Popravdě tohle bylo už od začátku jedno velké utrpení.
Postava Tru mi neskutečně lezla na nervy a dost mi vadilo její chování.
Bouřlivák Jake se choval velmi nedospěle, byl majetnický a neustále měl potřebu se přesvědčovat zda je mu Tru věrná. Neustále!
Za mě tedy tahle kniha ne :)

Duo autorek, které napsali knihu Pět kroků od sebe se pustili do dalšího společného projektu.
Kniha celou tu dobu ale vůbec nedosahuje kvalitě předchozí společné knihy.
Příběh který se zbytečně natahuje a je plný klišé mě po půlce už přestal bavit.
Tak nějak čekáte na ten zvrat ke kterému to směřuje.. Dostaví se kapitolu před koncem :D
Tam to spisovatelky hází jak kdyby jim měl dojít papír..
Za mě je tato kniha spíše zklamání.

Tak... No..
Já tady se svým hodnocením půjdu asi hodně proti proudu. :(
Historky z Tinderu jsem vzala po vánocích, jelikož jsem chtěla něco nenuceného a vtipného. Dost lidí knihu chválí tak jsem si řekla proč ne.
Bohužel mi ale kniha vůbec nesedla.
Prvně musím napsat, že jsem si celou dobu myslela, že nám autorka v knize předloží vtipné konverzace z Tinderu. Více méně se tu ale jen řeší její milostný život, trapasy a nedomyšlené jednání. Při čtení mě napadla mnohokrát otázka za jakou dobu tohle autorka vlastně stihla prožít?
V některých částech knihy mi to pak přišlo zbytečně na sílu a dost se to opakovalo.
Škoda.