kolacky komentáře u knih
(SPOILER) Sebasttyen je takový zvláštní klon zaklínačů... umí to se zbraněmi, je nadmíru silný, umí se prát, nebojí se draků a jiných nestvůr, zázračně se hojí, jeho život je k nepřečkání dlouhý... Lásky se mu vyhýbají nebo o ně přijde. Je osamělý. Přátelé ho buď zradí, nebo je někdo zabije. Snaží se stát na straně těch dobrých, ale kdo vlastně jsou ti dobří? Neví si rady sám se sebou, protože je... Nezrozený. Přesto si jeho příběh přečtěte, protože je to nadmíru silný a neobvykle vymyšlený příběh.
Napínavé od začátku do konce. Bentz se sice chystá do penze, ale Montoya by si zasloužil nového chytrého parťáka, aby přišli na to, kdo chce na Cruze hodit vraždu...
Jsem nadšená! Komisař Adamsberg v nejlepší formě, stálo za to si počkat. No, ve formě... Postřelený, ale nezničitelný. Dvojí zápletka, obojí pátrání složité a náročné co do počtu policistů. V jednom případě zločinec známý, ve druhém záhadný. Ale Adamsbergův tým neměl chybu, obzvlášť když připočítám Johana, ten je miláček! Rozhodně doporučuju k pomalému, důkladnému přečtení.
Blandings a Jeeves v jedné knížce - ideální společnost pro letní odpoledne!
Hezky popsané události. Aneb jak čas a zkušenosti dokážou ohladit vzpurné a neústupné povahy až k rozumnému kompromisu, jak u Šporka, tak u Koniáše. Taky oceňuju, že jsme zažili oba kostely v Lysé nad Labem a nejen hospital v Kuksu, ale ještě taky zámek na protějším břehu.
Zvláštní postapo. Naivní a milé postavy nemají zdánlivě proti zbraním šanci, ale to by to nesmělo být v TOMTO San Francisku. Jako knihomol jsem si obzvlášť oblíbila Knihu a slečnu Migsdaleovou. A Hada. A Lily. A Mercedes. A Randalla. A Rózu Maloneyovou a její kostel. Dokonce Duffa. A, jaké překvapení, Dannyho a Jax...
Skvostně vypravená věcička! Každé strašidlo je obecně představené a pak následuje přehršel příběhů až "konkrétních", nechybí povedené ilustrace. Hezké nejen prázdninové počtení. Lze doporučit i kolem Dušiček...
Není to špatné, ale tak nějak nedotažené. Nebo nedobarvené. Prostě tomu něco chybí. Počtení na jedno odpoledne.
Jeden úchyl a tolik zbytečného neštěstí způsobil. Ještě že zachránili Jacka. Jsem zvědavá, jak to bude dál s Katie a Louisem...
(SPOILER) Druhý díl byl moc dobré pokračování opruzení. Vážné až tragické události jsou věrohodně vypracované a pravděpodobně podle dostupných skutečností... ale ten konec mě dostal. Kéž by to bylo bývalo možné...
Chybičky v anotaci - pan z Janovic nebyl Oldřich, ale Heřman, a jeho žena se nejmenovala Žofie, ale Hurta. A o pomoc nepožádal on, ale Petr Suda z Řenče.
Nu což. Jinak zase chytrý tah pana Vondrušky, když se vrátil v čase do mládí Jiřího Adama z Dobronína. Teď se dá vymýšlet a kombinovat, ó jé!
Vtipné a šmrncovní. Démon a vlkodlak, zapletení s čarodějnicí a zamilovaní do lidských děvčat a všemožné myslitelné patálie kolem. Líbilo se mi, že Viola nebyla křehká bytůstka a Anika se nedala zadupat okolnostmi. Snad jen s Matoušem to mohlo dopadnout líp. A mohlo zaznít i "Hej, mistře".
Dalo se to číst, ale tak trochu klopotně. Ten motiv tam byl znát. A vyšetřovatelé mi k srdci nepřirostli. Další díly si odpustím.
A ještě - jednak obdivuju lidi, kteří před snídaní uběhnou deset kilometrů, jednak se jim strašně divím...
"Jestli tě lidi ve tvém okolí nemají rádi takovou, jaká jsi, najdi si nové. Je jich na světě dost."
Tak trochu jiné než Adamsberg, ale dobře se to četlo. Jsem zvědavá na další příběh.
Miluju lidi, kteří milujou knihy! Nejen ty od Jane Austen. A k tomu pár párů, které se dřív či později najdou.
Výzva '24: 1. autorčina prvotina, 2. obsahuje mapu.
Kdo si sa.ra myslel, že je? Pán nad životy jiných? Strašně moc jsem držela palce Elle, protože to byla malá holčička a nic špatného si nezasloužila.
To se mi to krásně četlo! Lucy/Lucie se vzpamatuje z facky od osudu tak skvěle, že se k téhle knížce určitě vrátím. A ten konec s děvčaty, radostná slzička!
Taky nesmím zapomenout na Napoleona Bonaparta!
Vyšetřovací klub dělá, co může. Někdy pomůže tvrdá práce, někdy náhoda. Ale spolek je to pořád dobrý a Lindsayini policejní kolegové taky. Nebylo to nejhorší.