Kristulda Kristulda komentáře u knih

Loutkové divadlo Loutkové divadlo M. W. Craven

moc povedené

29.10.2020 5 z 5

Hluboká modř moře Hluboká modř moře Marie Lamballe (p)

Kniha byla moc krásná, moc mě bavila ta linka z 2.světové války, ta současná tam mi nepřišly hlavní hrdinové moc sympatičtí. Ale to nevadí, protože ta druhá linka mě úplně pohltila a vtáhla do děje.

02.07.2020 5 z 5

Levandulová zahrada Levandulová zahrada Lucinda Riley

Naprosto nádherná kniha, nemám slov, vyrazila mi dech. To čtu převážně thrillery. Ale tato kniha mě dostala, strašně mě mrzí, že neměla více stran a nemůžu dál žít tímto příběhem. Prostě wau

22.06.2020 5 z 5

Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Většinou čtu thrillery, ale tohle bylo krásné čtení, uplně mě to vtáhlo, nádherná kniha, sice konec byl nejaký rychlý, napadla me myšlenka pokračovaní ale to je možná hloupost. Mrzí mě že měla jen tolik 544 stran a tak brzy to skončilo..

16.03.2020 5 z 5

Kdo jinému jámu kopá Kdo jinému jámu kopá Marie Rejfová

Knihu mi načetla kamarádka a díky jejímu přednesu byla kniha o to víc zajímavá.
Nebudem si lhát, je to jednodušší detektivka, ale pěkná, bavilo mě to zápletka i vztahy hlavních postav.

27.02.2025 4 z 5

Klub divných dětí Klub divných dětí Petra Soukupová

Byla to první kniha autorky,nevěděla jsem co mám očekávat, ale mile mě to překvapilo. Skvěle byly popsány myšlenkové pochody děti, už sháním druhý díl, protože tohle mě neskutečně bavilo.

18.02.2025 5 z 5

Doktore, fofrem, jde o život! Doktore, fofrem, jde o život! Patrick Taylor

Byl to dárek k Vánocům a bylo to příjemné čtení. Četlo se to dobře a postavy se mi libily. Určitě si časem přečtu další díly, možná zkusím i toho Heriotta.

05.01.2025 4 z 5

Sedm metrů čtverečních Sedm metrů čtverečních Jussi Adler-Olsen

Jak už tu někdo psal, je to důstojné zakončení celé série, případ, který se prolíná všemi knihami a skvěle to do sebe vše zapadlo. Bylo to napínavé a čtivé, miluji oddělení Q, je to jedna z mých nejoblíbenějších sérií.

02.11.2024 5 z 5

MaminkOFF: Malovaly jsme si mateřství MaminkOFF: Malovaly jsme si mateřství Kateřina Chalupníková

Tahle knížka si zaslouží plný počet hvězdiček. Asi bych na ní jen tak nenarazila nebýt kamarádky, která hodila na svůj fb odkaz na její recenzi, která mě opravdu zaujala.
Jedna z nejlepších knih, kterou jsem za delší dobu četla a musím přiznat, že po přečtení mi tekly slzy.
Kniha je skvěle napsaná, bavil mě styl psaní i to jak byla jednotlivá postava popisována od útlého věku po dospělost. Byla tam láska, byl tam smutek i štěstí i závažná témata.
Bylo to čtyřech maminkách a jejich životě. Závěr tomu sedl jak zadek na hrnec slušně řečeno.
Nejčastější aktivitou v životě je hodnotit a kritizovat druhé lidi jejich život, jejich vzhled, jejich chování a v mateřství jsou ženy tento věcem vystaveny dvojnásobně. O tomhle tato kniha je a autorka to dokázala popsat absolutně perfektně. Těším se na další knihy a tahle je u mě na poličce mezi top knihami.

26.09.2024 5 z 5

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Měla jsem problém se začíst, ale to díky čtecí krizi a vadilo mi, že si nemůžu vzpomenout co bylo v prvním díle myslím vztahy vyšetřovatelů, vůbec si to nepamatuju.
Celkově to, ale bylo napínavý a dobře promyšlený a napsaný.

24.08.2024 4 z 5

Kdyby ze světa zmizely kočky Kdyby ze světa zmizely kočky Genki Kawamura

Zajímavá kniha a myslím, že měla tolik stránek kolik mít měla, víc pro to co autor chtěl touto knihou říct, nepotřebovala.

20.04.2024 4 z 5

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Jo je to návykové, ale stálo to za to. Pár dní jsem chodila spát v půl druhé ráno . Už ať vyjde další díl.

14.02.2024 5 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

První setkání s autorem. Některé odstavce jsem přeskočila, hlavní hrdinové mi byli sympatičtí. Příběh byl zajímavý, ale přijde mi, že tam něco chybí, nebylo to úplně dotažené do konce. Určitě si, ale přečtu další díl.

23.01.2024 4 z 5

Shledání Shledání Anne Jacobs

Přiznávám se, že tuto sérii mám moc ráda, první díl byl trochu slabší, ale ostatní už byly krásné. Jsem ráda, že kniha se zabývá všemi ať už jsou to páni nebo služebnictvo, přátelé, nepřátelé, můžeme nakouknout do všech rodin a osudů.
Vůbec by mi nevadilo další díl, o některých co se neozvali z války nevíme, co bude s továrnou atd.

28.12.2023 5 z 5

Hrobník a dívka Hrobník a dívka Oliver Pötzsch

Tak téhle díl mě bavil o dost víc než první, bylo to čtivé, příjemné čtení, hlavní postavy mi přirostly k srdci a téma velmi zajímavé. Můžu říct, že takto si představuju detektivku čtivou, napínavou a moooc se těším na další díl.

18.11.2023 5 z 5

Smrt číhá na jarmarku Smrt číhá na jarmarku Anders de la Motte

Tak asi budu jedna z mála,ale přišlo mi to jako průměrná detektivka, oceňuji nápad se starožitnostmi a zápletka byla zajímavá, ale ...

08.08.2023 4 z 5

Ozvěny run Ozvěny run Christina Courtenay

(Čtenářská výzva) Kniha splnila mé očekávání, obě dějové linky se mi líbily. Neotřelý námět ze světa Vikingů a archeologie. Opravdu jsem si ji užila, super tleskám. Jen malá výtka v současné dějové lince nemusel být takový až ukvapený závěr.

14.07.2023 5 z 5

Vražda bez soucitu Vražda bez soucitu Catherine Shepherd

Kniha se četla velmi dobře, hlavní hrdinové jsou sympatičtí, jen v tomhle díle byla Juliina naivita až neuvěřitelná. Ale série se mi celkově moc líbí a těším se na další díl.

02.03.2023 4 z 5

Introvertka v hlučném světě Introvertka v hlučném světě Deborah Tung

Koupila jsem jí dceři k 15. narozeninám, krom jiného a dá se říct, že kniha byla mezi top dárky. Mě se dostala do rukou až teď, musím říct, že je to moc dobrá kniha, v mnohých situacích jsem se našla. Určitě si pořídíme s dcerou další její knihy.

21.01.2023 5 z 5

Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Občas si přečtu takovou to oddechovou četbu, líbí se mi poznávat nová místa. Představa, že jsem na takovém kurzu a bydlím v útulném domku je nádherná. Tak alespoň díky této knize jsem měla tu možnost to prožít. A teď si jdu přečíst zas nějaký mrazivý thriller.

07.01.2023 4 z 5