Kudík Kudík komentáře u knih

Francouzské hedvábí Francouzské hedvábí Sandra Brown

(SPOILER) Hezká kniha, ale tentokrát mi úplně nesedla. Hlavní hrdinka, Claire Louise Laurentová, mi přišla jako nejlepší postava, i když neustále mlžila a lhala. Chápala jsem proč a tím směrem také vedlo od začátku mé podezření. Pachatel byl docela překvapením. No a hlavní hrdina R. Cassidy mi tentokrát moc sympatický nebyl. Poté co postupně testoval a obviňoval všechny hlavní podezřelé... to rozlouskl. Navíc jeho přístup k situaci, když to s jednou ženou nevyjde, zkusím dvě jiné. Naopak se mi moc líbilo jeho chování k Mary Catherine. Možná kdyby byla kniha kratší...

19.12.2020 3 z 5

Tajemná Tajemná Catherine Coulter

Moje první kniha od této autorky a přiznám se, že pod uvedenou anotací jsem čekala něco naprosto jiného. Na první třetinu knihy, plnou nenávisti a násilí hlavně vůči Lindsay/Eden, jsem nebyla připravená. Navíc to první "setkání" s Taylorem ve Francii.... Ale i tak mě oba dva hlavní hrdinové "okouzlili". Vždy mě pobaví, když se znají teprve pár hodin, ale hned poznají, že ona nebo on je ten pravý, to bylo asi něco málo z romance. SPOILER: Ty pokusy o vraždu (resp. jejich přežití) mi přišly trošku moc.

14.12.2020 4 z 5

Moje nejoblíbenější jednorázovka Moje nejoblíbenější jednorázovka Christina Lauren

Tak nevím jak se k této knize postavit, protože předchozí díla i série mi, od tohoto dua autorek, přišly o chloupek lepší. Tato kniha mi přišla jako dobře čtivá, ale až s zbytečně moc nafouklým dramatem, kde vlastně o tolik nešlo a hlavní hrdinka (v mém vydání pod jménem Melinda/Mel) nic zásadního neprovedla. Reid to až moc hrotil. Jinak celá partička mě bavila. Koho by neuchvátila partička takových intošů, kteří jsou buď zavření v laborkách nebo učebnách, ve volném čase se schází a jsou tak často pod parou a paří hry či se chovají jako puberťáci, a to vše završí hledáním protějšků přes online seznamku.

12.12.2020 4 z 5

Anděl pro Emily Anděl pro Emily Jude Deveraux (p)

Hezká pohádka, ale bylo toho nějak moc. Emily měla být údajně jedna z nejlaskavějších a nejhezčích duší, ale přišla mi až moc prchlivá. Navíc být zasnoubená, a ..... to asi ty nejkrásnější duše nedělají. :) Ale Michael, to byla paráda. Pokud připustím, že šimrání na nose je varování, tak se mi od toho mého "Michaela" dostalo jednou v životě silného mrazení na zádech. Andělé a duchové jsou sice fajn, ale možná toho zde bylo příliš. Autorka má lepší díla.

11.12.2020 3 z 5

Jak si zamilovat Vánoce Jak si zamilovat Vánoce Karen Schaler

Potřebovala jsem něco, co mě dostane do vánoční nálady. Mise splněna. Celá kniha působí jako takové pohlazení. Žádný složitý děj ani zápletka, spíše naopak, od začátku tušíte (víte), jak to dopadne, ale vůbec to nevadí. :) Osobně bych chtěla strávit jedny svátky ve Vánoční vísce.
Mini SPOILER: Emmie mi přišla roztomilá, ale až s obsesí na vše vánoční. Tolik stromků a věnců.... :) No a Grant se postupně projevoval, i když snaha se nedala upřít. A spisovatel Sam? S ním musí být vánoce po celý rok.

03.12.2020 4 z 5

Sexy profesor Sexy profesor Vi Keeland

(SPOILER) Příjemné čtení na pochmurný večer. Rachel mě přímo bavila. Její zamazané halenky a pozdní příchody, poté penízky a andělé. Úplně na začátku knihy jsem netušila, co v její čtvrtině bylo již naprosto zřejmé, ale zápletka se mi líbila. Sice v poslední době mám smůlu, že narážím na knihy, kde děti prochází traumaty, která by je neměla potkávat, ale poté jsem vždy ráda, za alespoň rádoby "happy end". No a Cain/Abel byl pro mě rozporuplná postava. Vydával signály evidentně jiné, než se následně choval. A divím se, že při jeho popisu neměl učebnu/posluchárnu narvanou k prasknutí. :) Trošku mi čtení kazil překlad, a to nejen leckdy zvolená výraziva, ale i záměna postav, z jejichž pohledu je to aktuálně psáno, např. u Caina… zasmála jsem se.. apod.

27.11.2020 4 z 5

Stopy ve tmě Stopy ve tmě Nora Roberts

(SPOILER) Noční stín: Docela síla, co si prožila ať už dospívající Althea nebo malá Liz. Přišlo mi, že s těmi bídáky mělo být víc naloženo. U They mi přišel jen trošku přehnaný popis její atraktivity. Pak je tu ještě Colt... kovboj, farmář, právník, letec a momentálně něco jako soukromé očko na volné noze. Jak se tohle dá všechno stihnout, fakt nechápu. :) Celkově to byl zajímavý příběh, a pobavil mě samotný závěr knihy s konstatováním, že T. plete. :)
Noční dým: Zde je hl. hrdinkou Natalie (Boydova ml. sestra a výkonná ředitelka rodinné spol.) a Ryan (aktuálně inspektor u hasičů/býv. hasič). Jejich příběh mi přišel nejvíc reálný. Přišlo mi úsměvné, jak se Thea i Natalie dostavily na svá "místa činu" ve večerních róbách. :)

26.11.2020 4 z 5

Temné noci Temné noci Nora Roberts

(SPOILER) Noční směna: Příběh moc pěkný, jen hlavní hrdinka Cilla mi chvílemi přišla až arogantně protivná. Její chování a reakce mi nepřišly jako způsobené komplexem méněcennosti, ani telefonickým obtěžováním. Naopak Boyd byl takový kříženec Sherlocka s kovbojem, ale sympaťák každým coulem. :) Zápletka byla lehce uvěřitelná a celkově na 4* to má.
Noční přízrak: Mladší sestra Cilly, a to Deborah byla jiný "materiál", přišla mi mnohem sympatičtější, jen trošku sebedestruktivní. Chodit sama pěšky po nechvalných čtvrtích je dost nezodpovědné. No a Gage/Nemesis byl zase křížencem Batmana se Zorrem s mixem Sue (z Fantastic Four). Tu vlastnost Sue bych autorce odpustila a docela mi to přišlo úsměvné, ale těch několik dějových chyb už ne. Např. Frank volá z bytu Deborah, že našel... co našel. No a o stránku dál chce Gage volat na pohotovost a linka je "najednou" mrtvá, i když se správně už Frank neměl dovolat? Tady to vidím na 3*.

23.11.2020 3 z 5

Klid před bouří Klid před bouří Linda S. Howington

Pěkné čtení až na ten první realisticky popsaný útok medvědem. Autorka umí různé nehody a dramatické situace popsat tak, že mi to přijde až moc "pozitivní". Osobně nejsem žádná princezna, ale ani zálesák a vidět takto "méďu" v akci, tak si min. krupnu do textilu. Jinak hlavní hrdinové super. Angie byla trošku drsňačka a její reakci na svatební dort jsem moc nepobrala, ale Dare, to byl celkem můj šálek kávy, jen jí nesmí vařit on. :) Do poslední chvíle jsem čekala jak autorka naloží s koňmi. A zase je zde obálka, kde hrdinové neodpovídají popisu, a ten medvěd je spíše grizzly než baribal. Komu se tato kniha líbila a nečetl "Nebezpečně blízko", tak doporučuji. Osobně mi přijde ještě o chlup lepší.

21.11.2020 4 z 5

Příběh srdce Příběh srdce Kathryn Taylor

(SPOILER) Moje první kniha od této autorky a dostala jsem přesně, co jsem čekala, co prozrazovala anotace, a i naznačil název. Zvládnuto za jeden klidný večer, kdy jsem si užila příjemnou dávku romantiky a min. dramatu, i když ztráta Isabel a soviček zamrzí. Z hlavních hrdinů ústřední dvojice a trojice se mi nejvíc zamlouvala Cara. Jinak celkově zápletka ohledně Charlieho mi byla jasná dříve, než to objasnila autorka, ať už náznaky či jen informací o jeho věku. Celkově hodnotím 4,5*, ale za Whiskyho zaokrouhluji nahoru.

20.11.2020 5 z 5

Poměr s Charlottou Poměr s Charlottou Amanda Quick (p)

Typická historická romance s detektivní zápletkou, přesně tak, jak to autorka umí, i když se drží svého zavedeného vzorce. Ona (v tomto případě Charlotta) je sympatická inteligentní hrdinka s osudem, který za sebe i svojí sestru vezme doslova od první stránky, pevně do svých rukou. Zajímavá je volba jejího povolání. A hlavní hrdina Baxter St. Ives měl také své klady, až na tu chemii. :) Hlavní záporák se sice občas nechoval moc logicky a zápletka bratr/sestra byla celkem jasná, ale i tak to bylo příjemné čtení.

18.11.2020 4 z 5

Na co slova nestačí Na co slova nestačí Brigid Kemmerer

Tak to zase bylo....., bezmála stejně dobré jako první díl. Sice jsem měla trochu problém s pár jízlivostmi u Emmy, protože takhle se nejka přece nechová, ale Rev vše zdatně zachránil. A to doslova. U Emmy byla velkým plusem Texy. Z poděkování autorky až mrazí, že se setkala a vyslechla si příběhy o týrání dětí, kyberšikaně, sexismu atd. Naopak se mi líbila propagace Jiu-jitsu, a to v průběhu celé knihy, jako pomůcky na vyrovnání se s traumatem a jak se dá snadno zvrhnout v muchlování. :)

16.11.2020 5 z 5

Chvějivé štěstí Chvějivé štěstí Jayne Ann Krentz

Autorku mám velmi ráda, ale u této knihy jsem měla problém se začíst. Přišlo mi to, jako by mi stále něco unikalo v ději..., třeba jako když omylem začnete číst sérii druhým dílem. I tak hlavní postavy byly fajn. Líbilo se mi, že rezervovaná Mattie se dokázala s Hughem vytočit až k "hádce". A bylo zde i pár vtipných momentů, např. když se seznámila s Evangelinou nebo Silkem, ale na víc jak 60/100 to nevidím.

14.11.2020 3 z 5

Tři osudy Tři osudy Nora Roberts

(SPOILER) Čtení u kterého prostě předem víte, jak to dopadne, ale je bezvadné, že autorka základ čerpá z historické události, která se udála 7. května 1915, a to torpédováním zaoceánského parníku Lusitanie.
Příběh je o hledání tří stříbrných sudiček/Moir, které „předou nit osudu“, a to Klóthó, Lachésis a Atropos. První nit přede, druhá odměřuje a poslední stříhá. Jsou zde i tři sourozenci Sullivanovi, a to Malachi, Gideon a Rebecca, kteří se právě díky sudičkám a jejich nitím seznámí s Tiou Marshovou, Cleo Toliverovou a Jackem Burdettem. A všichni jsou spojeni s rozhodnutími, která padla již před více než 90 lety na parníku. Z hrdinů se mi nejvíce zamlouvala Tia, která mi přišla nejvtipnější i nejakčnější ve všech ohledech, a to vč. návštěvy salónu krásy, pití vody z kohoutku či rvačky. :) Sice je to klišé a autorka má i lepší díla, ale já se bavila.

11.11.2020 4 z 5

Kluk odvedle Kluk odvedle Kasie West

Opět bezva Westovka. Sice pro náctileté, ale občas člověk na tu dobu rád zavzpomíná. Charlie jako dospívající dívka, která má neuvěřitelné tři bratry. Při jejich kouscích jsem se bavila, nejvíc asi když je seznamovala s Evanem. :) Ale jsou tu i její vedlejší starosti, a to noční můry, soused Braden, a pak to "holčičí chování". Příjemně pročtené odpoledne.

08.11.2020 5 z 5

Graysonův slib Graysonův slib Mia Sheridan

(SPOILER) Pěkná romantická pohádka, která je od této autorky moje první. Kira se mi strašně líbila. A to jak její optimismus a životní přístup, který ani v dospělosti neztrácel kouzlo dětinskosti, ale i moudra, která z ní díky životním zkušenostem vypadávala.... "Pokud to dovolíš, bolest v tobě udělá víc místa pro lásku." No a Grayson..., kdyby neměl tak otřesné biologické rodiče, tak těžko říct, kdo by z něj vyrostl, ale tohle si nikdo nezaslouží, ať už označení, že je jejich chybou, anebo tak šílenou výchovu. Velké díky za Charlotte a Waltera, a také za kouzelné stvoření v podobě Sugie Sug (po Sporťákovi ❤️ alespoň na zaplnění bolestivého místa).

08.11.2020 5 z 5

Zaváté stopy Zaváté stopy Nora Roberts

Začátek mi přišel trošku zdlouhavý, ne že by plán na renovaci staré farmy po babičce nebyl zajímavý, ale přeci jen to po pár stránkách bylo trošku moc. Další překvapující věcí bylo, že se dětská hvězda Cilla stala tak výborným kutilem. :) Její babičky mi bylo upřímně líto, sláva vykoupená tím, že jí vlastní matka ládovala od 4let prášky, 3x jí přejmenovali a ještě přežije svého syna. Stejně líto mi bylo i "starého" Hennessyho. Kdo byl vyobrazen fakt skvěle byl Ford a jeho psík Spock. Autora dopisů jsem uhádla relativně snadno, ale i tak to byla celkem zajímavá zápletka.

03.11.2020 4 z 5

Placená společnice Placená společnice Amanda Quick (p)

Autorka sice část svých historických románů jede jak přes kopírák, ale přiznám se, že mi to vůbec neva. Hrdinky jsou standardně inteligentní a i přes problémy, které je provází, jsou na svojí dobu nadmíru statečné, přesně jako Elenora. No a Arthur Lancaster, hrabě ze St. Merrynu, byl jako typický autorčin hrdina, a to muž se silným charisma a pevnou tělesnou konstitucí, jehož slovo platí. Líbil se mi skrytý humor při jejich rozhovorech, a také jak zde autorka naložila s "krasavci". :) Jen ten doslovný překlad názvu je trošku zavádějící.

01.11.2020 4 z 5

Oprávněná vražda Oprávněná vražda Jude Deveraux (p)

(SPOILER) Na další díl jsem se po setkání s "vyšetřovacím" triem Sara, Jack a Kate celkem těšila, ale nějak to na ten 1. prostě nemá. Trošku ubylo dobírání a popichování, které se mi líbilo nejvíce. Navíc některé postavy a situace dost drhly, např. detektiv Chester Dakon (alias Chet), jak vplul do děje a následně konec, anebo postavy jako Everett Gage nebo Zelly. Autorka zde z mužů dělá trošku plačky. :) Dále zde Sara nedostala tolik prostoru a z minulosti odhaluje zase jen střípky, a jak tak dedukuji, není to vůbec hezká minulost. Ale za ten závěr dávám * navíc.

31.10.2020 4 z 5

Královnina pečeť Královnina pečeť Amanda Quick (p)

Autorka si na takové hlavní hrdinky potrpí, standardně jsou to knihomolky, autorky publikací nebo vědkyně. A musím říct, že se mi líbí, když je hrdinka inteligentně ztřeštěná, a až tak nezapadá do obvyklého společenského standardu. Imogen byla přesně taková, a k tomu i sympaticky nemotorná, plus v kombinaci s Matthiasem Marshallem (hrabětem z Colchesteru) a jeho "slabými nervy" docházelo k zajímavým i vtipným situacím. Některé jejich rozhovory, či taneční "zápasy" byly velmi úsměvné. Detektivní zápletka byla celkem jednoduchá, hlavně totožnost pachatelů.

29.10.2020 4 z 5