květáček Online květáček komentáře u knih

Hana Hana Alena Mornštajnová

Tak po takovéhle knížce se nedá začít číst jiná, alespoň né hned. Za mě jde o literární lahůdku, miluju knihy, které si užívám i když obsah je v podstatě smutný, ale v knize je naděje i láska. Paní Mornštajnová píše zatím, co dva roky jednu knihu a já budu úplně spokojená, pokud takový zvyk udrží ještě minimálně několik let. Budu se těšit na vše, co ještě napíše.

01.05.2017 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Skvěle napsáno, děkuji paní autorce za velmi zajímavou a dobrou četbu. Velmi se těším na novou knížku "Hana", která brzy vyjde. Určitě si ji přečtu a neb pracuji jako knihovnice, budu paní Mornštajnovou doporučovat i našim čtenářům.

23.01.2017 5 z 5

Největší z Pierotů Největší z Pierotů František Kožík

Pan Kožík je bezesporu vynikající spisovatel, jeho román Největší z pierotů je toho opravdovým důkazem. Přes počáteční pocity, zvyknout si na styl a trošku jiný jazyk, než se dnes používá (napsáno v r. 1939), mohu směle doporučit, protože si prostě rychle a rádi zvyknete :-) a čtenářský zážitek se dostaví.

08.07.2020 5 z 5

Lenka Lenka Anna Fodorova

Paní Lenku Reinerovou jsem vždycky měla tak nějak přirozeně ráda, i když psala pouze v němčině. Naštěstí pro nás čtenáře, měla skvělou překladatelku O. Walló.
Její dcera Anna zde výstižným a poutavým způsobem popsala vztahy dvou žen, matky a dcery... a že to byly životní Osudy s velkým O asi netřeba dodávat. Líbí se mi způsob, jak o své mamince vypráví. Kdo má paní Lenku rád, doporučuji tuto útlou knížku k přečtení.

04.10.2021 5 z 5

Okna do pokoje Okna do pokoje Eva Tvrdá

Nově (pro mě) objevená spisovatelka. Nemám slov, skoro .. poetika, vzpomínky a život sám, ale před mnoha a mnoha lety. Jsem tak unešena, že jsem si ji koupila a pak ji možná daruji naší knihovně, ale spíš ne :) Dokoupila jsem si i další knížky: Dědictví, Třešňovou alej a Pandořinu skříňku.

17.04.2021 5 z 5

Sto zázraků Sto zázraků Zuzana Růžičková

V podstatě souhlasím se vším, co napsala uživatelka Ronny, díky!
Kniha je sice beletrie, ale je podle skutečných událostí a je opravdu moc zajímavá, ale také velmi hořká a smutná. Také jsem poněkud tápala, když se pohybovala v oblasti hudby, nicméně to nic nemění na tom, že jsem vlastně byla ráda, že se roky (kapitoly), tak hodně střídají. Nezvládla bych vše číst tak, jak na sebe děj navazoval..
Zuzanu Růžičkovou jsem si oblíbila v době, o které se tu sice nezmiňuje, ale pro mě měla v tu dobu (1982-1988) zcela zásadní vliv. Pravidelně jsme s přáteli navštěvovali její koncerty u Sv. Jakuba v Praze.
Jsem velice ráda, že tato kniha u nás vyšla!!

06.08.2019 4 z 5

Prostě na mě zapomněli Prostě na mě zapomněli Jiří Holub

Pěkné čtení, zajímavý příběh .. doporučuji! Večerní lahůdka pro knihomoly. Souhlasím s komentářem od hedvabi, mohl být delší a navíc, kniha je opravdu vázaná a moc pěkně udělaná, díky :)

13.02.2016 5 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Obecně vzato, pocit takový nijaký. Emoce taky ne. Prostě kniha která začíná být ke čtení až na 160 stránce měla šanci jenom kvůli popularitě. Ještěže jsem na ní byla zvědavá. Téma je těžké, zápletky nedotažené. Kdyby tak do té stošedesáté stránky bylo bývalo něco osvětleno dopředu, třeba otec, rodina Jakuba apod.
Napsáno čtivě, ale mohla být o třetinu kratší, jenže to by neutáhla ani paní Mornštajnová. Například strašně mi vadilo, že hlavní postava zůstala celou knihu bezejmenná, což taky dokazuje určitou vlastní odtažitost od tématu...takovou tu skrytou mezi řádky..a proto bych ji celkově zhodnotila asi jen na 70% ze sta.

22.07.2023 3 z 5

Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Četla jsem na doporučení, bohužel musím konstatovat, že úplně nedočetla. Styl psaní se mi nelíbil. Za jedno, jazyk je na mě až příliš pohádkový a navíc (za druhé), tak moc kopíruje jiné knihy na stejné téma.
Je mi to líto, protože jsem byla celá natěsena, že si po dlouhé době přečtu dobrý kus.

10.09.2021 1 z 5

Osm hor Osm hor Paolo Cognetti

Děkuji Pett za nádherný komentář a plně se s ním ztotožňuji!

06.08.2018 5 z 5

Retro ČS Retro ČS Michal Petrov

Kniha je moc pěkně upravena se spoustu fotografií. Při čtení jsem si vybavovala chut' z obrázků :) Pěkný retro styl celé knihy. Koupila jsem si i pokračování.

07.02.2017 5 z 5

Čtvrtá knížka pohádek od dětí pro děti Čtvrtá knížka pohádek od dětí pro děti kolektiv autorů

Čtvrtá kniha pohádek byla pro mě První kniha pohádek od dětí a pro děti. Dostala se mi do ruky náhodou, každý večer před spaním jsem si ve svém již pokročilejším věku :)) s radostí jednu přečetla. Děti mají fantastické a neuvěřitelně skvělé nápady na "moderní pohádky", které vlastně tak trochu a krásně kopírují ty, co pamatuji ještě já. Zkuste a uvidíte! :-)

29.12.2019 5 z 5

Řekni vlkům, že jsem doma Řekni vlkům, že jsem doma Carol Rifka Brunt

Vynikající kousek, už dlouho jsem nečetla nic tak dobrého.

18.01.2016 5 z 5

Historie včel Historie včel Maja Lunde

Krátké kapitoly, různá časová období (1852, 2007, 2098). Styl i překlad chvalitebný, dobrá orientace v jednotlivých časových rovinách. Děj víceméně předvídatelný, cca v polovině knihy zbytečné protahování. Pěkná obálka, zajímavý námět. Hodnotím na 65%.

28.07.2018 3 z 5

Logopedické písničky Logopedické písničky Jana Havlíčková

Vynikající, milé a poučné. Děti knížku milují.

28.11.2018 5 z 5

Pod krvavými nebesy Pod krvavými nebesy Mark Sullivan (p)

Velmi dobré, trochu připomíná našeho Niedla. Přečteno jedním dechem, jak se tu říká...

18.10.2018 4 z 5

Moře potkalo oblohu Moře potkalo oblohu Eric Fan

Překrásné ilustrace, kraťoučký milý příběh. Kdo má rád, moře, velryby, lodě a také trochu steampunk :) tak se knížkou potěší, myslím také dospělé čtenáře a ne jen děti! :-)

21.05.2019 5 z 5

Příběhy Staré dámy Příběhy Staré dámy Tomáš Macek

Výborná kniha, velmi čtivá a místy i zábavná. Dá se číst jako román. Obsahuje příběhy slavných cyklistů a vznik nejslavnějšího závodu.

04.12.2018 5 z 5

Poutník časem chaosu Poutník časem chaosu Václav Cílek

Nejlepší Cílkova kniha, podle mého skromného názoru.

09.07.2018 5 z 5

Hana Podolská ve víru dějin Hana Podolská ve víru dějin Naďa Dubcová

Vyloženě nepovedené dílko. Jak vzhledem uvnitř knihy, tak zpracováním informací. Škoda :( ty dvě hvězdičky jsou s odřenýma ušima :)

03.01.2018 2 z 5