LenkaMacak LenkaMacak komentáře u knih

Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

Kniha se mi líbila moc, skvělé bylo střídání kapitol z pohledu Clary a Morgan. I přes poměrně citlivé a smutné téma končila pozitivně.

18.12.2022 5 z 5

To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Tohle bylo strašně náročné čtení, částečně i proto v jakém rozpoložení se zrovna nacházím. To nejlepší v nás je nádherný a dojemný příběh páru, který neúspěšně bojuje s neplodností. Za mě nejlepší kniha od Colleen… 5/5 ⭐️

16.12.2022 5 z 5

Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Milá a čtivá kniha, postavy sympatické, ale nijak zvlášť za srdce mě nechytla. Patří k těm slabším od Colleen Hoover…

16.12.2022 3 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Přiznám se, že kniha mě úplně neuchvátila. Moc se mi líbila Milesova linka z minulosti, ale příběh Tate vlastně o ničem (krom sexu) a její postava mi rozhodně nepřirostla k srdci. Po knize Námi to končí docela zklamání.

05.12.2022 3 z 5

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

(SPOILER) Tato kniha byla jednoduše emocionální horská dráha. Ryle byl charismatický a jeho postavu jsem si okamžitě zamilovala. Lily opravdu miloval, ale zároveň v něm bylo tolik násilí a hněvu. Přála jsem si, ať se změní, i když bylo jasné, že tak to nefunguje. O to více jsem obdivovala Lily, za to, že našla sílu odejít. A ten epilog… moc se těším na druhý díl, hned se do něj pustím v originále.
Byla to moje první kniha od autorky, ale rozhodně ne poslední, dávám 5/5 a zítra mířím do knihkupectví.

20.11.2022 5 z 5

Richard Ramirez: Night Stalker Richard Ramirez: Night Stalker Philip Carlo

Kniha a otřesných činech Richarda Ramireze… co mi přišlo ještě hrozivější byly ty davy žen, které ho obdivovaly, nabízely se mu, snily o něm, obhajovali ho a to i přesto, že věděly čeho se dopustil. Toto se mi četlo velmi těžko.

19.11.2022 5 z 5

Vrah je v každém z nás Vrah je v každém z nás Lucie Bechynková

Velmi zajímavé čtení! Musím bohužel říct, že ta rozhovorová část mi vůbec nesedla, připadala mi rušivá.. nicméně příběhy psané panem Štočkem se mi líbily moc, celkově dojem knihy výrazně zlepšily.

11.11.2022 4 z 5

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Skvěle napsaný rozhovor, kniha je velice čtivá, pan Mareš je velmi sympatický nejen svými názory.

10.11.2022 5 z 5

Lekce chemie Lekce chemie Bonnie Garmus

Moc milý příběh, velmi dobře se četl. Ideální oddechovka.

06.11.2022 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Jednoduše nádherný příběh.

17.10.2022 5 z 5

Mezi dvěma světy Mezi dvěma světy Suleika Jaouad

Náročný, ale nádherně smutný příběh o boji s nemocí. Dlouho mě kniha tak hluboce nezasáhla.. až když člověk čte tento příběh, tak si uvědomí, co vlastně má, jak je strašně život křehký a nevyzpytatelný. Hrozně moc obdivuji Suleiku a její sílu se s nemocí porvat, její rodinu i úplně cizí lidi, kteří jí byli oporou.
Přeju jí, ať svůj boj zvládne i podruhé! ️

16.10.2022 5 z 5

Odpočítávač Odpočítávač Amy Suiter Clarke

Příjemná kniha, přečtena za jeden den. Bohužel zápletka je vcelku snadno uhodnutelná, takže mi jsem většinu knihy tušila, kdo je Elle a kdo vrah, ale k přesto se mi líbila.

14.10.2022 4 z 5

Tři Tři Valérie Perrin

Další úžasný příběh od Valerie Perrin. Kniha o přátelství, hledání sebe sama, ztrátě, ale i šťastných koncích..

12.10.2022 5 z 5

Smrt v ledu Smrt v ledu Amy McCulloch

Úžasná kniha, skvěle napsaná! Konec jsem trošku vytušila, ale vůbec mi to nevadilo. Moc se mi líbilo prostředí hor, bylo poznat, že autorka na Manáslu vylezla- velký obdiv!!

08.10.2022 5 z 5

Jeho poslední slova Jeho poslední slova Laura Dave

Na to, že je kniha prezentována, jako světový bestseller je velmi slabá. Četla se teda velmi dobře, ale to je to jediné, co se mi na ní líbilo, znova bych se k ní už nevrátila.

05.10.2022 2 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Skvělá a naprosto neodložitelná kniha. Příběh je temný, děsivý a po přečtení ve mě zůstal takový těžko uchopitelný pocit.. strachu.. děsu? Každopádně do Tribeče se rozhodně chystat nebudu.

02.10.2022 5 z 5

Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Začátek knihy byl skvělý, hlavní hrdina byl moc sympatický, pejsek úžasný a k tomu krásné prostředí Orlických hor. Moc mě bavilo střídání minulosti s přítomností a občasné mravenčení v zátylku. Myslím, že se k řopíkům jen tak nepřiblížím.
ALE konec mi přišel nedotažený, stále jsem čekala lepší, možná i logické vysvětlení… za něj odebírám hvězdičku.

30.09.2022 4 z 5

Na mě si nepřijdou Na mě si nepřijdou Vera Kurian

Zajímavý námět, kniha se četla velmi dobře. Zhruba do půlky mě bavila moc, pak nadšení odpadlo, konec byl slabší.

21.09.2022 3 z 5

Majonéza k snídani Majonéza k snídani Markéta Lukášková

Kniha se mi moc líbila, Markéta opět nezklamala. V porovnání s ostatními se mi tato líbila o něco méně, proto dávám jen 4*.

25.08.2022 4 z 5

Opravdové zločiny Opravdové zločiny Lucie Bechynková

Stručné, jasné, přehledné. Lucinku i podcast mám moc ráda, těším se na další díl!

22.08.2022 3 z 5