LenkaStr LenkaStr komentáře u knih

Láska a kerosin Láska a kerosin Winter Renshaw

(SPOILER) Souhlasím s dooky, že tohle byl nevyužitý potenciál. Příběh jen tak plyne, v podstatě se nic moc neděje, chemie mezi hrdiny spíš není, než je, a teprve nějakých třicet stránek před koncem přijde náznak nějakého zvratu/odhalení, které ale poměrně rychle prošumí k neplánovanému táboráku a od něj k sluncem zalitému epilogu. Ale četlo se to dobře, to zase jo.

18.01.2025 2.5 z 5

Bodyguardka Bodyguardka Katherine Center

Téma ochránce x klient mám ráda a nápad, že tím ochráncem bude žena, mi přišel neotřelý. Akorát že to bylo plat prtný, protože mi to jako celek dvakrát nesedlo. Hanna byla zvláštní, ještě zvláštnější byly některé její reakce, a jako profi bodyguardka mi místy přišla docela lehkomyslná, což snižovalo její uvěřitelnost. Chemie mezi ústřední dvojicí nulová, vedlejší postavy na pěst... Jako nebylo to vysloveně špatný, ale můj šálek to rozhodně nebyl.

15.01.2025 2 z 5

Turbulence Turbulence Whitney G. (p)

S tímhle jsem trochu zápasila z mnoha, uznávám subjektivních, důvodů. Jednak úvodní kapitoly mě moc neoslovily, Jake v nich působí jako arogantní **kot, což málokoho přitahuje, mě to rovnou málem odehnalo. On byl upřímně toxickej as hell téměř po celou dobu, a to že jsem předpokládala, že to bude mít vysvětlení, pomáhalo jen trochu. Pokud jde o Gillian, tak u té mě iritovalo, jak snadno se nechávala znovu a znovu vmanipulovat zpátky do tak toxického nevztahu. Skákání v čase taky moc nepomáhalo, protože místo aby ty flashbacky postupně vnášely trochu světla, spíš vyvolávaly další otázky. Jo a na prology, které ve skutečnosti patří někam doprostřed děje, tak na ty jsem vyloženě alergická. Když to takhle sesumíruju, vlastně to měl být děs a přitom kupodivu ne, jako celek to fungovalo a i když mám jiné preference, za přečtení určitě stojí.

14.01.2025 3 z 5

Neprofesionál Neprofesionál J. D. Hawkins

Oddychovka v podstatě o ničem. Neurazí, nenadchne.

11.01.2025 2 z 5

Překvapivý následník Překvapivý následník Jax Calder

Chápu to srovnávání s Červená, bílá a královsky modrá, ale za mě až na ten prvek zakázané lásky z plusmínus shodných důvodů to bylo nebe a dudy a u mě teda s přehledem vede tahle. Je napsaná s lehkostí, vtipně a s akorátní dávkou emocí. A jasně, je to nereálné, ale když se k tomu postavíte jako k pohádce, tak si to prostě nemůžete neužít.

09.01.2025 5 z 5

Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá Casey McQuiston

Nebýt to z poloviny zaplevelené politikou, mohla to být fajn oddechovka, ale ta exkurze do amerických prezidentských voleb mě totálně ubíjela. Styl vyprávění tomu taky moc nepomohl, er forma v kombinaci s přítomným časem, mi připadala podivná, navíc popisy byly často tak zmatečné, že jsem si musela daný úsek přečíst třikrát, než jsem se zorientovala, která bije, a kdo co říká. A jako třešnička na dortu, brutálně dlouhé kapitoly. Suma sumárum, v polovině jsem to vzdala a pustila si radši film. Taky to nebyl kdovíjaký diamant, přesto to byla jedna z výjimek, kdy za mě adaptace byla lepší než předloha.

09.01.2025 1 z 5

Lesklá Lesklá Raven Kennedy

Jsem ráda, že jsem to po slabém prvním díle nevzdala, protože, Ježíšku!, tahle série je díl od dílu lepší. Mohla bych se samozřejmě rozepsat o svých dojmech, ale podle mě je už přede mnou skvěle vystihly JaAnička a Tynka27, takže proč to tu opakovat. Za sebe bych tedy vyzdvihla jen: Jupí, Auren posbírala dostatek mozkových buněk, aby je začala používat, takže jsem si ji konečně mohla oblíbit. To, jak skoncovala se Zlatoušem bylo drsné, ale neřekla bych, že kruté, spíš ještě milosrdné. Královna Malina mě opět iritovala a bohužel očividně bude iritovat i dál, ačkoli si nedovedu představit, jak by mohla zamíchat dalším dějem, když o své jediné dvě mozkové buňky přišla spolu se svým hřebcem. Nejspíš se sveze po něčím hřbetě, jako to dělala dosud. No nic, uvidím, jestli zvládnu další díl v originále, nebo budu muset trpět, dokud nevyjde překlad, protože ten clifhangár zase? Jo, autorka ví, jak na nás!

29.12.2024 5 z 5

Jak si zamilovat Vánoce Jak si zamilovat Vánoce Karen Schaler

Kýč jak bič, ale to k vánoční tématice nejspíš patří, takže vlastně cajk. A rozhodně tak o milion procent lepší než Vánoce každý den. Pro letošek od autorky stačilo.

24.12.2024 3 z 5

Vánoce každý den Vánoce každý den Karen Schaler

Prý „Román inspirovaný...“ Přitom, přinejmenším tři čtvrtiny knihy nejsou nic jiného než Vánoční koleda kompletně obšlehnutá, jen přenesená do současnosti. Za mě to byl upřímně dost opruz a deprese. A ten zbytek taky nic moc. Kdybych radši četla anotace, místo abych se spolehla na doporučení, nejspíš bych po knize vůbec nesáhla. A obálka ve mně taky vyvolala úplně jiné očekávání.

22.12.2024 1 z 5

Obránce mimo hru Obránce mimo hru Leah Brunner

Romantika? No, já vám nevim, ale já si nevybavuju jedinou scénu, která by se dala označit za romantickou, nebo ve které bych aspoň cítila nějakou chemii mezi těmi dvěma. Místy jsem se zasmála, ale to je tak všechno.

12.12.2024 1 z 5

Kandidát na přítele Kandidát na přítele Alexis Hall

Tak tohle mi fakt sedlo. Hodně vtipné, místy dojemné a Luc je hláškovač podle mého gusta. Doufám, že u nás vyjde i pokračování, protože bez něj je ten konec dost jalovej.

18.11.2024 5 z 5

Lamač Lamač Indy Sky

Jak tady tak pročítám komentáře, tak mám pocit, že jsem četla úplně jinou knihu. Příběh sám o sobě je docela banální, ale to je v pořádku, tím spíš je vlastně uvěřitelný. Dost na rozpacích jsem ovšem ze stylu psaní a z použitého výraziva, které mě nutilo přemýšlet, jestli tohle napsala dospělá ženská nebo teenka z wattpadu. A co už vůbec nechápu je nesoulad mezi zasazením do očividně českého prostředí a jmény postav. Prostě… Proč!? Samozřejmě jsem si vědoma, že se jedná o prvotinu a věřím, že se autorka časem vypíše, řekla bych, že potenciál má.

14.11.2024 1 z 5

Rozpletení uzlu Rozpletení uzlu Meghan Quinn

Tak tohle mi moc nesedlo, hlavně ta Válka Roseových, která se táhla tak do poloviny, mě neskutečně iritovala. Když se konečně začali chovat jako dospělí, docela se to zlepšilo, ale ani přes pár silných momentů to ve mně žádný velký dojem nezanechalo.

09.11.2024 2 z 5

Zlomená princezna Zlomená princezna L. J. Shen

Shen má očividně úchylku na toxické bad boye a mafii, protože to dle anotací narve úplně všude. Totéž nejspíš platí o nesnesitelných vedlejších postavách a že tyhle teda stály za to. To, jak snadno je hrdinka akceptovala zpět ve svém životě po tom, co všechno na ní napáchali, mě dost zklamalo. Tohle byla moje čtvrtá kniha od autorky a další si radši odpustím.

06.11.2024 2 z 5

Ne že bychom to nečekali Ne že bychom to nečekali Meghan Quinn

Bylo to takové celkově milé a setkání se starými známými potěšilo, ale za mě tomu chyběl ten humor z předchozích dílů.

03.11.2024 3 z 5

Zas tak moc souzeni si nejsme Zas tak moc souzeni si nejsme Meghan Quinn

Většinu času jsem měla pocit, že tohle byla úplně jiná Kelsey, než ta nad věcí ségra z prvního dílu a hlavně nejmíň tak první třetinu knihy mi připadala tak moc toxická, že jsem nechápala, proč by ji měl proboha J.P. chtít. Ale i tak jsem se při jejich slovních přestřelkách nasmála. Jarmil Prdel zůstane v mé mysli už navždy. Pokud jde o romantickou stránku, tak ta mi přišla slabší. Ale i tak stojí za přečtení.

01.11.2024 3 z 5

Zas tak moc ho nežeru Zas tak moc ho nežeru Meghan Quinn

Vtipné, svižné, vážně jsem se bavila. A to někdy stačí. Doporučuju.

28.10.2024 4 z 5

Třpytivá Třpytivá Raven Kennedy

Po přečtení Pozlacené jsem si říkala, že stačilo, tohle není můj šálek čehokoli, ale nakonec mi to nedalo a podlehla jsem tlaku internetu. A musím souhlasit, že Třpytivá je mnohem, mnohem lepší a hlavně bez otravného popisovaní kdejakého stromu či šišky asi tak o milion procent čtivější. Co mě otravovalo, byly zdržovací kapitoly královny Maliny, ačkoli chápu jejich důvod. Každopádně náznak, že v některém z dalších dílů budou mít nejspíš svoji pointu, mě moc nepotěšil, oběť nebo ne, Midasova právoplatná choť mě těžce nebaví, jakkoli trochu empatie ze mě vydolovala. Na chvilku. Pokud jde o Auren, tak ta mě svojí tupou oddaností Midasovi iritovala natolik, že když se k ní ten tři tečky zachoval tak, jak se zachoval, lítost ze mě nevykřesala. Ale to nejspíš svědčí o tom, jak dobře to je napsané. A jelikož kniha končí snad ještě větším clifhangárem než první díl, tak je jasné, že než vyjde ten další, nejspíš mi praskne cévka. Každopádně s čistým svědomím doporučuju.

26.10.2024 3 z 5

Strážce Strážce Nika Peas (p)

Těšila jsem se na téma bodyguard vs. klientka, ale jsem spíš na rozpacích. Hrdinka si sama vyžádá ochranku, aby jí pak jak ta zpovykaná kráva dělala naschvály? Ach jo. A ty zdrobněliny? Děs! Ale pokud se nad tohle povznesete, dostanete pořád slušnou romantiku, která je ale za mě ze série nejslabší.

25.10.2024 2 z 5

Znám tě? Znám tě? Nika Peas (p)

Tohle byl docela úlet. Ale když se povznesete nad všechny krkolomnosti a nelogičnosti, je to čtivá, romantická oddechovka.

24.10.2024 3 z 5