limetka2008 limetka2008 komentáře u knih

Deníky Poliny Žerebcovové Deníky Poliny Žerebcovové Polina Žerebcova

Děsivé svědectví, nedokázala jsem to dočíst.....

13.03.2017

Pršení je super, tati! Pršení je super, tati! Benjamin Brooks-Dutton

Je to trošku rozvláčné, ale je to také skvělá sonda do duše pozůstalého a stojí to za přečtení, i kdyby jen proto, aby se člověk trochu zamyslel a nevypouštěl k pozůstalým ty jalové věty, kterými si občas pomáháme, když nevíme, co říct a máme pocit, že něco bychom měli...

09.03.2017 4 z 5

Osm týdnů v blázinci Osm týdnů v blázinci Eva Lohmann

Průměrně dobrá knížka, dalo se to....

03.01.2017 3 z 5

Cesty Cesty Eva Zábranová

Knížečku lze přečíst tak říkajíc na jeden nádech, zajímavé pohledy na život, prolínání se sny je trochu matoucí. Jo a ilustrace by samy o sobě byly na pět hvězdiček, ty jsou skvělé!

01.12.2016 3 z 5

A Bůh pravil: Musíme si promluvit! A Bůh pravil: Musíme si promluvit! Hans Rath

Hřejivý a milý příběh pro věřící i nevěřící. Autor si s neobvyklou představou Boha pěkně pohrál, bavilo mne to.

07.11.2016 4 z 5

Philomena Philomena Martin Sixsmith

Tak o Philomeně to až tolik nebylo, o Anthonym ano. A neudělejte tu blbost jako já, že jsem napřed zkoukla fotky. Nechte si je na konec. A jinak je to strašně smutný příběh...

02.11.2016 4 z 5

Porodní bába z Benátek Porodní bába z Benátek Roberta Rich

Čtivý příběh pro toho, kdo má rád dobrodružnou literaturu. Žádná perla, ale ani propadák. Do druhého dílu nejdu.

02.11.2016 3 z 5

Dárek na rozloučenou Dárek na rozloučenou Teresa Driscoll

Mne to nebavilo, námět sice je zajímavý, ale děj se pořád ne a ne rozvinout, a ani konec to nezachránil.

25.10.2016 2 z 5

Až úplně dolů Až úplně dolů Jennifer Weiner

První půlka se dost táhla, když už podle názvu bylo jasné, kam hlavní hrdinka nezadržitelně sjíždí. Druhá část z léčebny měla větší spád. Poměrně dobře posané stupně vzniku závislosti i boje s ní. Nelituju času, věnovaného přečtení této knížky.

28.09.2016 3 z 5

Pavilon na Zlatém návrší Pavilon na Zlatém návrší Jan Cimický

Zábavné i poučné čtení, jak je u tohoto autora dobrým zvykem.

28.09.2016 3 z 5

Sladké odpuštění Sladké odpuštění Lori Nelson Spielman

Ále jo, dobré to bylo! Pravá odpočinková četba sice s předvídatelným hepíjendem, ale i s celkem pěknými myšlenkami o vině a odpuštění, a také o jejich následcích. Nebylo to plytké, jak jsem se původně trochu obávala.

15.09.2016 3 z 5

Kamarádky z mokré čtvrti Kamarádky z mokré čtvrti Ann Leary

Celkem průměrně dobrá kniha, která pravdivě líčí cesty, kterými člověk vcelku nenápadně zabředává do závislosti.

31.08.2016 3 z 5

Vlak naděje Vlak naděje Christina Baker Kline

Stará moudrá žena a mladá poněkud ztracená rebelka, hm, trochu klišé, nicméně byl to pěkný příběh, hvězda dolů za konec, kde autorka nějak jakoby náhle nevěděla, co s tím. Ale jo, doporučuji k přečtení, není to ztracený čas.

29.08.2016 4 z 5

Pravda o tobě Pravda o tobě Susan Lewis

Dalo se to - ani perla ani propadák, jasně že s happyendem, ale no tak život těch šťastných konců zas až tolik nepřináší, tak proč ne aspoň v knihách.

20.08.2016 3 z 5

Skandál! Skandál! Jilly Cooper

Pro mne tedy naprostá ztráta času. Je to velmi tlustá bichle o ničem, pořád jsem čekala, kdy se děj trochu rozeběhne, ale ona ta nuda pokračuje až do konce.

14.08.2016

Gilead Gilead Marilynne Robinson

Nevím, jaká je to kniha, tváří se sice jako plná hlubokých myšlenek, ale nedokázala jsem se do ní začíst, odkládám nedočtenou, nebavila mne.

27.06.2016

Když žena muže kárá Když žena muže kárá René Melichar

Celkem průměrná, nicméně zábavná knížka, chvíli se upřímně zasmějete, občas je ten humor trochu "na silu" křečovitý, je to prostě typická "oddechovka".

01.06.2016 3 z 5

Srnčí milování Srnčí milování Jan Vrba

Kniha nádherných povídek pro všechny romantiky a milovníky hlubokého lesního ticha.

26.05.2016 5 z 5

Karneval a Velký pátek Karneval a Velký pátek Gudrun Pausewang (p)

Skvělá knížka, která, ač přečtena v mém mladém dávnověku, ve mně zanechala trvalý dojem. Naprosto se v tom shoduji s Merlin70. Román o síle lidského ducha a nezlomené naději.

26.05.2016 5 z 5

Proklínám řeku času Proklínám řeku času Per Petterson

Tento styl mi úplně nesedí, trochu jsem se musela nutit knížku dočíst a moc dojmů ve mně nezanechala, byť řeší závažná témata.

08.03.2016 2 z 5