los komentáře u knih
nedočetl jsem, prolistoval, sem tam pročetl, ale nastavovaná kaše je horší než "uhoř" (univerzální hnědá omáčka ředěná)
poutavě napsaný a promyšleně komponovaný příběh, začetl jsem se tak, že jsem si ani nestačil sednout
...a výzvu jsem přijal... nejsem sráč!!!
...a věřte mi, opravdu jsem se při čtení neubránil spontánnímu smíchu
očekával jsem fundovaný komentář, který tato edice nabízí, tentokrát jsem se zklamal
sebesvět, neudržitelnost, nechuť dospět, magie já, strach z odpovědnosti i průměrnosti, vlastně i rezignace, bolest, myšky, poslední kapitola
přečetl jsem několikrát, v každé životní fázi ke mně kniha promlouvala úplně jinak
doporučuju číst v originále a nahlas a hlavně s autorovou Filozofií básnické skladby
od první stránky četbyhodná česká variace Vianovy Pěny dní, občas říznutá Lautréamontem
ovšem katastrofální redakční zpracování, chyby doslova na každé straně
Stichova edice je nepřekonatelná
s přihlédnutím k době vzniku je to úžasně zábavné čtení
Vrchlického Mýty jsou výborné, rád se k němu vracím
zrcadlové vydání legendy a Pelánův překlad = výtečné zpracování
skutečně originální téma: jak se má náctiletý popasovat se skutečností, že je homosexuální pedofil se sadistickými sklony? jak se má vypořádat se smrtí otce a alkoholismem matky?
výborně napsané
rýpnu si jen ohledně interpunkce: pokud se nejedná o záměr, o čemž pochybuji, pak žeňte korektora sviňským krokem pro PČP
chtělo by to nesmlouvavého redaktora, který vyškrtá tak 2/3 textu, pak jako oddechovka možná
bohužel jsem si už na str. 50 říkal, zda má smysl pouštět se do dalších 250