Lucciella_L komentáře u knih
Zatímco v prvním díle Roland putoval a bojoval sám se sebou, tady se nám to rozjíždí, ale stále zůstává spousta nezodpovězeného... Jsem zvědavá na odpovědi, protože nemám odvahu vůbec tipovat.
Druhý díl se rozjíždí ve třech rovinách - v první se Roland potkává s Eddiem, který je feťák a se kterým mě jeho scény bavily asi nejvíce.
V druhé rovině je Odetta a Detta, která je vlastně jednou osobou, ale trpí poruchou osobnosti, takže to bylo docela husté čtení.
Ve třetí rovině figuruje Jack, který je vrah a pořád tak nějak hledám "souznění" s ním.
Musím přiznat, že je to trošku zdlouhavé čtení, i když je druhý díl svižnější, než byl ten první.
Ale třetímu dílu dávám šanci ;)
Naprosto geniální příběh, který je založený na skutečných událostech, kterému není co vytknout.
Mladá reportérka Anastázie nezvládne rozchod s přítelem a přímo v přímém přenosu způsobí pěkný poprask.
Odjíždí ke své milované babičce do Olomouce, kde si chce léčit své bolístky, ale babička je žena činu. Zocelená minulostí a která nenechá nic náhodě.
Když se objeví novinář, který pátrá po historii odsunutých Němců, otevře se mnohem více než jedna pamět.
Neskutečně silné příběhy hlavních hrdinek Ady, Adelhaid, Adušky (a vlastně i Anastázie, která to všechno odkryje) musí způsobit husí kůži snad každému. Upozorňuji, že některé části jsou opravdu hodně drsné, ale taková už minulost je....
Suprová detektivka, která měla skvělou zápletku.
Thulinová s Hessem jsou přivolání k vyšetřování vraždy mladé ženy, u které byl nalezen panáček vyrobený z kaštanů.
Jenže se objeví další mrtvola.... a další... Co je ale spojuje? A jak s tím souvisí jedna politička?
Parádní příběh, který se čte skoro sám :). Ideální do tohoto podzimního období a tvoření z kaštanů. Jen doufám, že příští figurku nenajdete nad mou mrtvolou ;)
Pavel je svědkem brutální vraždy Sabiny - jenže tak trošku chybí tělo. Protože byl pod vlivem drog, je obtížné mu uvěřit. Ale Anna mu věří a tak se spolu pouští do pátrání, které je zavede někam, o čem neměli ani tušení.
Komplikované vyšetřování ještě více komplikuje Annin bývalý manžel, který svůj nechutný nos a konexe cpe všude možně. Takže se nám rozjíždí i linka, kde probíhá audit o tom, jak moc dobře plní lidé svoje pracovní povinnosti.
Bouře citů mezi Annou a Pavlem vše komplikuje - a nebo ne?
Hrozně mě štve, že dílů je mnohem víc, ale v češtině je toto zatím poslední.... No nic, budeme vyčkávat a doufat!
Knížka je uváděna jako horor, ale úplně jsem se nebála :) - místy byly drastické scény, ale jinak to bylo spíše takové "společenské" bání se.
Co na knížce oceňuji, byly vyšetřovací spisy, které knížce dávaly reálné rozměry.
Příběh ze Šumavy, kde se zjevuje mlha, ve které mizí lidé.... Psychoenergetická laboratoř při VŠCHT, která se zaměřuje na paranormální jevy a která se zkouší vše objasnit. A do toho všeho reálné zkušenosti - pohraniční stráže, pokusy o útěky "za kopečky", včetně Pohádky s I. Roubalem.
Věřím, že kniha si svoje čtenáře najde, ale já se mezi nimi nenajdu, ačkoliv kniha splňuje všechno, co mám ráda...
Zpověď, ke které by se určitě nedostalo tolik čtenářů, kdyby se do kin nedostal film se skvělým obsazením.
Dějově je knížka bohužel nezáživná a vývoj čtenáře nepřekvapí. A to ani v situaci, pokud netuší, o co (koho) jde.
Polovina knížka je o alkoholismu, druhá polovina o obstinenci.
Oceňuji ale u paní Duffkové obrovskou statečnost, neboť veřejně se přiznat k problému, který je společností tolerován a přehlížen, když stín dopadne i na její rodinu - to už opravdu chce kus odvahy.
Držím pěsti a pokud kniha pomůže alespoň jednomu člověku, pak splnila svůj účel.
Toto byla taková jednohubka k odpolední kávě na zahradě :)
Knížka je autobiograficky popsán příběh milující a milované manželky a matky, která pracuje, stará se o domácnost a.... a postupně propadá hráčské vášni.
Co všechno dokáže jedna blikající mašina? A nejde jen o dluhy, ale i nejrůznější výmluvy, lži.... Naprosto neuvěřitelná (a bohužel reálná) zpověď jedné gamblerky, která je kvůli "plátnu" ochotná nejít do práce, spustit se s cizím chlapem a dokonce neváhá se dopustit zpronevěry.
Tuhle knížku mi nabalila moje kamarádka a rozhodně nelituji :)
René je neúspěšný maturant, kterého maminka uklidí k biologickému otci do Francie. A tady knížka získává další plusové body (kdo mě zná, chápe :) :)
S otcem pracuje na místním hřbitově, kde vykonávají nejrůznější údržbářské práce a otec se v Rendovi zkouší probudit jeho vlastní osobnost a schopnosti. Taťkova neskutečná chuť mě nepřestávala ohromovat, protože boj s puberťákem je někdy fakt na mrtvici.
Renda jednou potká tajemnou dívku, která ho okouzlí. Zjistí, že se na ni vlastně dívá ze hřbitova a začne pracovat sám se sebou. Jenže nečekaná smrt tajemné dívky ho zlomí. Ale nezlomí jeho schopnosti, které ho povedou v životě dál.
Může tragická ztráta lásky v raném mládí ovlivnit váš život? A lze pak ještě milovat? A nebo se budete stále vracet do minulosti?
Renda se rozhodne pro vlastní cestu. A kam nebo jak se vydá, to se dozvíte jedním dechem v této skvělé knížce.
Musím přiznat, že jsem Rendovi děsně fandila a ten konec mě neskutečně naštval, protože....
Druhý díl, kde vystupuje Erika Foster.
Tentokrát se dostane k vraždě úspěšného lékaře, která je následovaná další vraždou moderátora a po té dokonce spisovatele. Všechny případy něco spojuje - a jenom způsob jejich vraždy to není....
Erika není žádná tuctovka, která slepě poslouchá svého nadřízeného. Má svoje prožité a tak si v některých situacích zcela bezohledně prosazuje svou - čímž má moje sympatie.
Pokud hledáte detektivku, kterou zhltnete jedním dechem, je toto právě ono!
Šokující příběh učitelky, která za tragických okolností přijde o svou malou dceru. Smrt malé Manami není nehoda, ale důkladně promyšlený čin dvou žáků. Chlapec A a chlapec B v knize odhalují svou duši a vypráví svůj příběh. I přesto, že je viník jasný hned na první pohled, za jeho činy není nic jiného než bolest, zklamání a nedostatek lásky a úcty.
Naprosto fenomenálně vymyšlený konec, který otočí knihu o 360 stupňů.
Clare s Dorranem se vrací zpět "domů". Cesta je s obavami, v jakém stavu najdou rodinné sídlo. Jenže tam je čeká překvapení - zahrada je udržovaná a celou dobu se o ni někdo staral.
Jenže domov vždy nemusí být symbolem bezpečí. Následuje nejen rozhodují boj o dům s matkou, setkání s Beth, ale také rozhodující okamžik, kdy se spustí kód na aktivaci likvidace Vyzáblých.
Musím říct, že tento poslední díl byl super. Strašně se mi líbil konec. Nemám ráda happyendy, ale tady to bylo tak nějak.... kouzelné. Líbí se mi myšlenka restartu společnosti.
Za mě tedy skvělá série a Darcy nezklamala!
V knize se prolínají 3 příběhy - Sáry, která přijde o svou milovanou dcerušku, Ruthie, které zmizí nečekaně matka a ona se tak musí postarat o svou malou sestřičku a Katherine, která přijde tragicky o manžela.
Příběhy se střídají, což může působit lehce rušivým dojmem, přesto posloupnost má svůj důvod.
Základem příběhu jsou zoufalé ženy, které ztratí ty, které milovaly nejvíc. A zlomené srdce vede k různým činům a za ty se musí zaplatit...
Musím přiznat, že se mi knížka hodně líbila. Mám ráda hororové knihy a tohle bylo poutavé čtení, které šlo pěkně od písmene.
Co na tuto knihu říct? Bomba! Byla jsem víc než skvěle překvapená! Po přečtení anotace a prohlédnutí obálky jsem si udělala představu, jaký asi může být obsah knihy, ale byla jsem příjemně v šoku, jak moc se děj vyvinul a co jsem se dočetla!
Je to opravdu taková jednohubka ke kafíčku, ale s ohledem na děj bych doporučila raději šálek čaje a tmavý zimní pozdní večer ;)
Musím říct, že se to četlo vážně samo a moc jsem si to užila!
Tohle je typ knížky podle mého gusta. Děj se pořád vyvíjí, nejsou tam žádné velké "hupance", ale ani místa, kde by člověk umřel nudou.
Stella se snaží dokázat, že Isabelle, která se u ní objeví, je její dcera Alice, která před více než 20 lety záhadně zmizela z kočárku. Kerstin se ale své dcery odmítá vzdát a bojuje za ni všemi možnými (i nemožnými prostředky). Mateřská láska je holt nejsilnější pouto. Ale která z nich je vlastně matkou? Stella riskuje všechno - syna, manželství, kariéru.... Svému okolí se zdá šílená a nebezpečná nejen sama sobě. Dokáže si prosadit svou a získat domnělou ztracenou dceru? A nebo se jen ve své zoufalé snaze a smutku pokouší zničit život jiné matce?
Krátké a svižné kapitoly vás možná nechají vydechnout, ale zvědavost, jak se to bude vyvíjet, vás nutí číst dál.... a dál....
Již 9. díl (a ano, všechny mám ve své sbírce) ze série Strašidelných domů.
Jako vždy - strašidelné čtení od Darcy, které vás nenechá vydechnout.
Tentokrát je hlavní hrdinka Leigh, kterou děsí její vlastní dům, ve kterém žije už několik let v klidu a pohodě..... Jenže.... nic není tak černobílé.... v domě možná není tak úplně sama a co hůř.... ani ona sama není sama sebou. A nebo ano? Co je sen, co je halucinace a co je skutečnost? A najde Leigh klid? A jakou cenu za to zaplatí?
Za mě opět skvělé čtení, které je tentokrát z jiného úhlu, ale na děsu to neubírá.
Naprosto strhující zpověď o tom, co všechno dokáže ustát jedna neobyčejná mladá žena.
Petra již od raného mládí svádí boj s anarexí. Z kraje se jí dostává podpory od matky, která jí dovede k lékařce, která je všechno jenom ne odborník. S její pomocí ale problém narůstá do dalších rozměrů. Petra má nešťastnou ruku při volbě partnerů. Její první známost Roman se v knize objeví dvakrát, ale pokaždé mě štve svým sebejistým vystupováním. Druhý partner Teo, který Petru naučí sice jíst a v očích matky je to ideální partner, si libuje ve velice netradičním životním stylu. Z mého pohledu je to nesnesitelný tyran a násilník, který se chová jako sobec a myslí si, že Petru může vlastnit. Při jednom z posledních incidentů Petru velice brutálně zbije, ale ani to neobměkčí její matku. Na Teovi byl pozitivní pouze jeho dárek pro Petru za to, co kvůli němu podstoupila. Velkou podporou je Petře její kamarádka Sára, která naprosto přesně ví, čím si prochází. Druhá terapeutka Karin, je již mnohem empatičtější a i ona Petře hodně dokáže pomoci.
Knížka jako taková se mi četla velice rychle, přesto těžce. Svýma rozsahem je to čtenářská jednohubka Nepřestávám se udivovat nad tím, jak je možné, že má někdo takhle obrovskou smůlu, ale zároveň obdivuji, že Petra v sobě vždycky našla sílu, zvedla se a šla dál. Myslím, že některé situace budu mít ještě nějakou dobu v paměti. Rozhodně je to kniha, která stojí za přečtení.
Za tuto štafetu jsem velmi vděčná
Přiznám se, že toto nebyla knížka podle mého gusta..... Na mě to bylo zdlouhavé, laxní.... Některé linky zůstaly nedořešené, což nemám ráda (i když se jedná o sérii na pokračování).
Na toto téma jsem už přečetla hodně knih a přesto se to neomrzí.
Tady se pěkně střídaly kapitoly - vzpomínky na dětství a současnost v koncentračním táboře. Nepřestane mě udivovat, co dokáže člověk člověku udělat a co dokáže lidská vůle. Určitě to stojí za přečtení!
Úžasný příběh milenecké dvojice, jejíž láska se dokázala zrodit i tam, kde by ji nikdo nehledal. Určitě to stojí za přečtení, protože knížka se čte skoro sama. Pěkně je popsaný celý chod tábora, ale i plánování útěku...... Velice silný příběh
Prvních 200 stran pro mě bylo trápením, ale reference od kamarádek z práce mě nutily číst dál. Na můj vkus zbytečné rozpitvávání hokejového sportu, který nemusím, přesto se mi kniha od druhé poloviny líbila.