Lucieenka Lucieenka komentáře u knih

Kam se poděl můj sýr? Kam se poděl můj sýr? Spencer Johnson

Kniha přečtená do hodiny. Některé informace podnětné. Ale knihu bych doporučila pro začátečníky, kteří začínají se četbou na téma osobní rozvoj. Kniha by mohla jít více do hloubky.

29.10.2024 4 z 5

Fáma Fáma Lesley Kara

Taková průměrná kniha, nenadchne ani neurazí. Ze začátku mi motiv knihy přišel zajímavý, byla jsem zvědavá, co z toho vyleze. Konec knihy me nebavil, přeskakovala jsem stránky.

24.10.2024 2 z 5

Mudrc, surfař a byznysmenka Mudrc, surfař a byznysmenka Robin S. Sharma

Mě tato kniha hluboce zasáhla, asi mi přišla do života zrovna v ten správný čas, když jsem potřebovala změnu nastavení mysli a to mi přesně dala. Díky této knize jsem si hodně věcí uvědomila, otevřela mi mysl i srdce. Proto moc děkuji za tuto knihu.

22.09.2024 5 z 5

Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Knihu jsem přečetla za 3 dny, čtivý příběh, za mě mohl být klidně ještě do větší hloubky, ale s hlavní hrdinkou jsem její příběh prožívala o to víc, když mám doma také malou holčičku a nedokážu si představit, že bych zažila to co ona.

23.08.2024 4 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Už ze začátku se mi kniha četla velmi těžce, nemohla jsem se do ní začít. Některé pasáže knihy mi přišly méně zajímavé. I přesto jsem knize dala šanci a dočetla ji až do konce. A nelituji. Závěr knihy mě bavil nejvíce.

17.08.2024 4 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Přečteno, uf to byl těžký příběh. Asi jsem ráda, ze jsem si ho přečetla na dovolené u moře, protože kdybych ho četla doma, padla by na mě slušná depka. Tím, že mám roční dceru, tak se mě ten příběh dotýkal ještě silněji. Kladla jsem si dost otázek, proč, jak to mohla matka s babičkou dovolit, proč se sociální pracovnice nezachovala jinak. Konec bych čekala asi jiný, ale příběh mě pohltil, a autorka mě opět nezklamala.

17.06.2024 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Na základě viděného filmu, jsem si pořídila a přečetla knihu. Ač se mi to často nestává, tak film byl pro mě ještě více strhující a emotivní než kniha. Ale určitě doporučuji, je to krásný příběh.

01.06.2024 5 z 5

Rybí krev Rybí krev Jiří Hájíček

Mám ráda české spisovatele a autor Hájíček se k nim připojil. Kniha je čtivá. Hlavní hrdinka mi byla sympatická, její houževnatost obdivuhodná. Osudy lidí ve vesnicích těžké téma.

26.02.2024 4 z 5

Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Výborné čtení, a co miluji u paní Klevisové je popisování přírody, kdy po čtení jejich knížek, máte touhu uniknout do přírody a nasávat čerstvý vzduch a poslouchat zvuky lesa.

17.11.2023

Malinka Malinka Dita Táborská

(SPOILER) Wow, tak to byla drsná sonda do života adoptované holky. Z popisu porodu doma jsem fakt měla husí kůži a pak jsem čekala na rozuzlení, kdo byla biologická matka Malky, ale bohužel to se nikdy nedozvíme, viz. kniha.

22.09.2023 4 z 5

Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Wow, někdo by si řekl, obyčejný příběh o normální rodině, ale mě to neskutečně bavilo. Bavilo mě, jak různé kapitoly byly popsány jednotlivými členy rodiny. Bavilo mě, jak v jedné knížce bylo popsané 17 let vztahu dvou lidí. Moje první kniha od autorky Soukupové a určitě ne poslední.

19.08.2023 5 z 5

Zvonkohra Zvonkohra Eliška Václavíková

Za mě krásná pozitivní kniha, která pohladí na duši. A připomenutí, že darovat úsměv nás nic nestojí, ale druhému to může zlepšit den. Rozdávejme úsměvy a naslouchejme lidem. :)

12.08.2023 4 z 5

Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Za mě nejlepší kniha autorky. Kniha se četla svižně a byla jsem zvědavá na její konec. Bavila mě i nepravidelnost kapitol. Vizuálně i obsahově super kniha.

11.07.2023 4 z 5

Chovejte se jako kočka Chovejte se jako kočka Stéphane Garnier

Lehce se čte a pohladí na srdci.

28.06.2023 3 z 5

Žijte! - Jak si vybudovat život, a ne životopis Žijte! - Jak si vybudovat život, a ne životopis Jason Wachob

Pěkná, pozitivní kniha s dobrými radami.

18.04.2023 5 z 5

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Bravurní kniha. Klaním se spisovatelce.

12.04.2023 5 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Krásná čtivá kniha s velmi těžkým tématem propojená s přírodou a houbami na Šumavě. Za mě brilantní dílo, které přečtěte během pár dní.

01.01.2023 5 z 5

Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

Za mě supr kniha, která mi pomohla na cestě k mému osobnímu rozvoji.

19.12.2022 5 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Kniha, která mě naprosto pohltila. Kniha, která není jen obyčejným románem, který zapadne v zapomnění. Ale kniha, která vás nutí nad jistými věcmi přemýšlet. Kniha zároveň motivační, která vám po dočtení nabídne vlnu pozitivní energie.

03.11.2022 5 z 5

Tajemství Tajemství Radka Třeštíková

Kniha se četla velmi svižně, byla jsem zvědavá, jak to vše dopadne, ale konec knihy byl pro mě zklamáním. Čekala jsem větší rozuzlení. Velká škoda.

06.10.2022 3 z 5