malýčtenář komentáře u knih
Jako vždy, kniha opět perfektní. Osudy několika generací v různých režimech jsem sledovala s napětím. Akorát shoda skoro stejných jmen mi dělala problémy. Jinak příběh napínavý. Dávám plný počet hvězdiček.
Myslím, že zde už bylo řečeno všechno, co se týče knihy. Zkrátka jedna kniha s kusem pravdivé historie a těžkým osudem lidí z hornického prostředí. Těším se na další díl.
Snad už vše bylo od čtenářů napsáno, jak klady i zápory. Jedno je jisté, že autorka napsala silný , emotivní příběh. Jak píše sama, žádné tajemství není nikdy pohřben tak hluboko, aby se nedalo vykopat. Přečteno jedním dechem. Úplně jiný žánr než ostatní autoři. Smutný, ale možná i pravdivý. Je mi z něho tesklivo, co všechno se může stát.
Typická kniha od autorky. Žádná sentimentalita , spíš fakta, výborně zvládnutá psychologie. Dostáváme se do let dřívějších, které někdo z nás zažil. Jde o silný, strhujícím způsobem vyprávěný příběh jedné obyčejné pražské rodiny s jejich starostmi a radosti v jejich denním životě.
Velice čtivý příběh od pro mne neznámého autora. Příběh zaujme hned od počátku a musí se stále číst , aby se čtenář dozvěděl, jaký bude konec. Těším se na jeho další knihy.
Silný emotivní příběh, který se skutečně odehrál, ve mně zanechal dlouhodobý hluboký zážitek. Kniha napínavá a děj pěkně zamotaný, člověk by ani nevěřil, co všechno se může stát. Vůbec mi nevadilo vyprávění ve dvou časových liniích. Zkrátka úžasná kniha, I když, bohužel, zpracována základě pravdivého příběhu.
Kniha, která zaujme i čtenáře, který o této době neví skoro nic. Natož jaký to byl těžký život a odhaluje události, o kterých člověk nemá ani tušení. I když první díl se mi asi líbil více. Nedokážu si představit o čem bude třetí díl, jak se s ním autorka popasuje.
Sledujeme další osudy a případy Eriky Fosterové. Opět kniha, která zaujme hned od první stránky. Obdivuji p. Bryndzy , jak může ještě vymyslet něco, co zde ještě nebylo. Stačí dva večery a kniha je přečtena . Hurá na další díly.
První kniha od této autorky a hned zaujala. Sice téma je děsivé, ale díky neústupné a vytrvalé detektivky Josie Quinnové, jsme se dozvěděli celý tragický osud jednoho nevelkého amerického městečka. Vřele doporučuji.
Opravdu zvláštní rodina ,jak rodiče, tak i děti. Připadá mi, že zde skoro nikdo není normální. Co všechno se může v rodině stát, nám opět s napětím líčí autorka. Krátké kapitoly se čtou velmi dobře. A ten otevřený konec, bomba !
Co dodat k této knize? Smutný příběh dospívající dívky a její problémy s rodiči. Ovšem takovou psychologickou novelu jsem až nečekala. Kruté a děsivé, musela ji dosti dlouho vstřebávat, abych pochopila konání rodičů. A stejně jsem to nezvládla. Nepochopitelné.
Už jen samotný autor je zárukou kvality a opět dokázal, že i detektivka může být psaná s humorem a nadhledem. Velmi jsem se opět pobavila na účet hlavního hrdiny. Těším se na další díly,
Další díl,který chytne a čtenář musí stále číst a spolu s Erikou sdílet další tajemný případ, který se zdá být neřešitelný. Aspoň trochu se zdá, že Eričin život se možná trochu zlepší, pokud tentokrát přežije i tento zamotaný a nebezpečný případ. Opět doporučuji a uvidíme, co ještě autor vymyslí.
Další super knížka od autora, který dovede zaujmout již od první stránky, ne-li od první věty. Postava Eriky je nezlomná, o sebe nedbající , ale rovná a spravedlivá osoba, která se zcela obětuje pro své povolání. Těším se na další knihy a panu Bryndzovi tleskám. Dlouho jsem nečetla takto působivé knihy, i když z nich jde mráz po zádech. Doporučuji vřele.
Předešlé díly byly velice čtivé a zrovna tak i tento poslední dil je velmi pěkný. Opět se setkáváme s již známými postavami a sledujeme nejen jejich soukromý život, ale také útrapy, které přináší život ve válce. Těžký úděl zdravotních sester nám ukazuje, jak záslužné je jejich poslání.
Moje již druhá kniha od autorky, která chytne a nepustí. Přečteno za dva dny. Napínavý děj, žádný krvák. Těším se na další knihy od autorky. Líbí se mi, že názvy knih vychází z podkladů Erbenovy Kytice, zajímavé a neotřelé téma.
Zajímavý námět, co by se stalo po roce 1989, kdyby vše dopadlo jinak. Příběh dost děsivý. Knihy od autorky jsou sice čtivé, ale jde z nich obává, smutek a člověk se nechce smířit s tím, že někde může takový život být.
Asi moje první kniha od tohoto autora, ale o to napinavější. Dramatické chvíle na palubě letadla nás udrží v napětí až dokonce. Kniha na jedno odpoledne nás nenechá vydechnout. Doporučuji .
Pěkný příběh ,který je zasazen do neobvyklého prostředí. Krásně popsaná příroda a neobyčejný život hrdinky. Místy se mi zdál děj trochu neskutečný. Z negramotné dívky najednou odbornice,která vydává knihy. Ale budiž. Dávám plný počet.
Velice napínavá knížka i když s trochu nezvyklým námětem. Udržuje čtenáře v napětí od začátku do konce.