Martina023 Martina023 komentáře u knih

Knihkupkyně z Dachau Knihkupkyně z Dachau Shari J. Ryan

K této knize se něco těžce píše...jsem jí naprosto plná a ještě teď mi teče slza. Tato kniha ve mě dlouho zůstane a já za ní moc děkuji.

12.12.2024 5 z 5

Kavárna s vůní perníčků Kavárna s vůní perníčků Laurie Gilmore

Kniha byla odpočinková,to ano,ale to mě taková hodně jednoduchá až plochá. Škoda. Ale své příznivce si jistě najde.

27.10.2024 2 z 5

Čarodějky Čarodějky Karin Krajčo Babinská

Krásná kniha. Neskutečně na mě vnitřně zapůsobila. Stále ve mě doznívá. Děkuji

17.10.2024 5 z 5

Příběh akvamarínu Příběh akvamarínu Miriam Blahová

Knížky od paní Miriam jsem četla a moc se mi líbily. Tato byla jediná nad kterou jsem váhala. Mám moc ráda spojení součastnosti s minulostí,ale tady jsem si nebyla jistá. Teď už vím, že jsem měla po knize sáhnout dřív. Příběh je napsaný moc hezky,tak nějak mile, citlivě. V knize se setkáváme a seznamujeme jak s životem lidí v Lomné tak i s historií a dokonce se dozvídáme o RS. A to je moc pěkně spojeno a je to dobře.

10.09.2024 5 z 5

Když přeskočí jiskra Když přeskočí jiskra Donna Ashcroft

Kniha byla psána stylem Julie Caplinové. Takže takové pohodové, letní čtení. Nenáročná četba takže pokud si chcete u četby odpočinout a nepřemýšlet je to pro Vás ta pravá kniha. Mě se na dovolenou líbila.

29.08.2024 5 z 5

Balada o snech Balada o snech Markéta Prášková

Tuto spisovatelku jsem neznala a mohu říct, že kniha alespoň pro mně byla nádherným překvapením. Kniha byla krásná, smutná, k zamyšlení s neskutečným koncem. Děkuji za ní.

20.07.2024 5 z 5

Vila v Itálii Vila v Itálii Julie Caplin

Kniha se četla moc hezky, tak nějak lehce ,sama. Líbila se mi i více než předchozí kniha. Je to hezké letní pohodové čtení. Pokud to umíte tak se při čtení přenesete do Itálie tak jako já.

13.07.2024 5 z 5

Porodní báby z Osvětimi Porodní báby z Osvětimi Anna Stuart

Četla jsem už mnoho knih s takovou tématikou. Ale musím říct, že tato kniha ve mě hodně dlouho zůstane...tato kniha je napsána naprosto bravurně...při čtení mi běhal mráz po zádech...připadala jsem si součástí příběhu... při čtení slov jako bych byla vedle Ester i Anny. Kdo čte takový druh literatury, neváhejte...z této knihy budete mít mrazení a zároveň Vám potečou slzy. Paní spisovatelko bravo.

30.06.2024 5 z 5

Osiřelé sestry Osiřelé sestry Shirley Dickson

Kniha byla napsána velice citlivě. Moc se mi líbila. Bylo v ní hodně smutku,ale také hodně lásky a uvědomění si, že i v těžké době mají lidé dobré srdce a drží při sobě.

13.06.2024 5 z 5

Dopisy od babičky Dopisy od babičky Veronika Doušová

Moc pěkně napsaný příběh. Takovou milou a nenásilnou formou nám dokázala autorka sdělit a seznámit nás s tím jak to kdysi bylo...a že to nebylo vůbec jednoduché a přesto a nebo právě proto se měli lidé rádi a byli si blíž. Příběh se součastnosti byl zasazen plynule a také v něm se mnoho z nás najde. Příběhy do sebe krásně zapadají a celkově je to moc hezká kniha.

19.05.2024 5 z 5

Červená nit osudu Červená nit osudu Mirka Skočílková

Bohužel musím přiznat, že mě kniha trochu zklamala Měla pěknou myšlenku, která se ale podle mě nerozvinula tak jak by mohla a tak jak skončila mě moc nebavilo a zklamalo. Myslím že autorka má na víc.

23.04.2024 3 z 5

Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Štěpán Javůrek

Pokračování knihy, opět čtivé a chvílemi až mrazivé, když si člověk uvědomí jak těžká doba zase nastala. Vůbec nic neměli lidé jednoduché a "zadarmo". Měli bychom si uvědomit jak se dnes máme dobře.

23.04.2024 5 z 5

Botanikova dcera Botanikova dcera Kayte Nunn

Tato kniha se četla sama. Prostě to byla kniha právě pro mě. Mám moc ráda střídání minulosti a současnosti a tady se to alespoň podle mne autorce moc povedlo. Krásná kniha, která by mohla mít pokračování... doporučuji.

30.03.2024 5 z 5

Příběh slunečnice Příběh slunečnice Miriam Blahová

Pro mě krásná s láskou psaná kniha. A vůbec nevadilo, že je to autorčina prvotina. Alespoň já z knihy cítila, že jí autorka psala s láskou. Kniha mě pohladila a jsem moc ráda že jí mám v knihovničce.

17.03.2024 5 z 5

Příběh mateřídoušky Příběh mateřídoušky Miriam Blahová

Krásná kniha, která mě pohladila po duši. Propojení minulosti se současnosti je nenásilné, plynulé a krásné. Autorce tleskám. Děkuji.

13.03.2024 5 z 5

Pojízdná čajovna splněných snů Pojízdná čajovna splněných snů Rebecca Raisin

Na knihu jsem se těšila,ale bohužel mi přišla taková jednoduchá. Ale věřím, že si najde čtenáře, kterým se bude kniha líbit více než mě.

28.02.2024 3 z 5

Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Velmi silná kniha. Člověk si uvědomí co vše se dělo a jak to měli lidé v životě těžké a i přes to vše se snažili žít pospolu, pomáhat si a být si podporou. Už se těším na další díl.

11.02.2024 5 z 5

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Byla to kniha , která Vás nutí číst dál...aby jste věděli co bude dál. Na jedné straně trocha romantiky,na straně druhé to,co nechcete aby se někomu v životě dělo. Moc se mi líbil závěr... už jsi doplavala. Už nemusíš plavat dál.

11.02.2024 4 z 5

Pět set mil od tebe Pět set mil od tebe Jenny Colgan

Kniha nebyla špatná, ale zdálo se mi, že předcházejí knihy byly o něco málo lepší. Romantiku až tak nehledejte,ale zase se setkáte s prací sestry , která není vždy jednoduchá a dokáže i samotnou sestru potrápit. Důležité je, že vše má v životě nějaký smysl.

05.01.2024 4 z 5

Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě Donna Ashcroft

Pohodová kniha, četla se dobře. Takové to milé čtení, které i když víme jak dopadne, rádi čteme. Na vánoční čas ideální.

26.11.2023 4 z 5