martini.ce martini.ce komentáře u knih

Půlnoční pohádky Půlnoční pohádky Sára Saudková

Čteme před spaním s prvňáčkem a líbí se nám oběma. Ze života, vtipná, hezké příběhy.

27.02.2020 5 z 5

Velmi osobní kniha o zdraví Velmi osobní kniha o zdraví Margit Slimáková

Knížku jsem měla půjčenou a i když jsem od ní nic moc nečekala, tak se mi líbila. Krásné a vtipné zpracování, zajímavé čtení. Líbily se mi osobní zkušenosti ze světa, rozhled autorky, shodneme se spolu na spoustě pohledů. Není to žádný extrémní přístup, nic násilného, žádné přesvědčování. Jen laskavá motivace dělat věci jinak, vrátit se ke zdravému rozumu (a tělu :))

18.02.2020 4 z 5

Macecha Macecha Claire Seeber

Fajn knížka na dlouhé zimní večery :) Četla se rychle, byla napínavá, vůbec jsem netušila, jak se bude příběh vyvíjet. Mínus za chyby a chybějící písmena.

10.01.2020 3 z 5

Bledej Gentleman Bledej Gentleman Josef Kainar

Nejradši mám ty básně, u kterých mi (aspoň v hlavě) hraje Karel Plíhal.

02.11.2019 3 z 5

Poslední restaurace v Paříži Poslední restaurace v Paříži Lily Graham

Líbila se mi část z Provence, kuchyně a vaření s babičkou, levandulová pole, příběh mladé Elodie a jejího kamaráda. Ale zápletka z Paříže a pozdější pátrání mě úplně neoslovily. A hvězda dolů i za chyby a překlepy, škoda.

01.11.2024 3 z 5

Někdy je potřeba prohodit role Někdy je potřeba prohodit role Eva Vychodilová

Líbila se mi hodně. Takové ze života - někdy drsné, jindy překvapivé i milé. A uvěřitelné.

20.09.2024 5 z 5

Tahle kniha zabíjí Tahle kniha zabíjí Ravena Guron

Zajímalo mě, kdo to udělal, tak jsem musela dočíst/dolistovat až do konce. Někdy nejsou věci tak, jak se zdají být.

10.09.2024 3 z 5

Dárek Dárek Sebastian Fitzek

Taková ta knížka, co je dobré ji přečíst na jeden zátah. Ve které je tolik zvratů, změn a wow/wtf momentů, že člověk přemýšlí, jestli je spisovatel blázen nebo ho tahá za nos. Napínavé čtení, chytře rozdělené do kratších kapitol, aby se knížka nedala odložit.

06.03.2024 3 z 5

Italské léto Italské léto Jennifer Probst

Sáhla jsem po ní, abych se aspoň v myšlenkách mohla ze zimy přenést do milejšího prostředí. A to se povedlo. Tři ženy cestující po Itálii, které sice řeší svoje vztahy a životy, ale hlavně tam svítí slunce, teče víno, voní bazalka a rajčata s mozzarellou jsou na talíři. To mě bavilo.

Ale těch chyb a zmatlaných překladatelských obratů, ach jo.

26.02.2024 4 z 5

Bezceler Bezceler Erik Decimus

Půl na půl přečteno a prolistováno za jedno odpoledne, nenáročné čtení. Ale podle ostatních oslavných komentářů asi nejsem ta pravá cílovka :-)

04.02.2024 3 z 5

21 kalhotek 21 kalhotek Hana Kašáková

Příjemné čtení na jeden den.

18.07.2023 3 z 5

Štěstí pro lidi Štěstí pro lidi P. Z. Reizin

Ale jo, takové oddechové čtení. Originální zápletka, s vtipnými momenty a překombinovaným koncem. Lidští hrdinové mi byli sympatičtí. V knize je hezky popsáno, kde všude se jako lidé setkáváme s umělou inteligencí a kde by se to všechno mohlo zhroutit.

Citát z písničky od Kryštofa je vtipný, stejně jako dodatek: ...copak by v nějakém vesmíru mohla tato věta dávat smysl? :)

17.05.2023 3 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Moje první knížka s Erikou Fosterovou. Ta mi sice přišla fajn, ale není to série, ve které budu pokračovat. Pro mě velké množství postav, policejní týmy, kde jsem byla schopná si kromě Eriky zapamatovat tak 2 kolegy. Násilné scény se mi nečetly dobře, ke konci jsem hodně přeskakovala, abych zjistila, jak to dopadlo. V hlavě mi dlouho nezůstane.

17.04.2023 3 z 5

iPohádka iPohádka Karel Kovy Kovář (p)

Četli jsme se synem (10 let) a tak dávám jeho hodnocení. Za mě by to bylo méně hvězd. Je to klasický pohádkový příběh a boj mezi dobrem a zlem. Okořeněno slovními hříčkami, propojkami s naším moderním a online světem. Ale někdy už toho bylo až moc. Nevím, na koho kniha míří - menší děti se asi ztratí v množství postav, starší budou čekat, kdy se konečně bude dít něco hustého (když to psal Kovy). Z pohledu rodiče je to fajn čtení, ale v hlavě mi asi nezůstane z toho nic.

27.02.2023 5 z 5

Každý den odvahu Každý den odvahu Petr Fiala

Některé fejetony jsem četla už dříve online, ale knížka je knížka. A zrovna tuto potřebuju mít doma, po ruce. Pro dny, kdy mi chybí odvaha, radost nebo pocit, že všechno je tak, jak má být. Díky za to, Petře Fialo!

31.01.2023 5 z 5

Dnešek není naposled Dnešek není naposled Elan Mastai

Vydržela jsem 130 stran, ale víc ne. Párkrát jsem se během čtení usmála, ale nic mi to nedalo. To není můj šálek kávy.

22.11.2022

15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Aleš mi přišel jako fajn chlap, fandila jsem mu. Ale tak od poloviny už mě to nebavilo a zbytek knížky jsem prolistovala. Protože jsem na Čeladné strávila pár let, přidávám jednu hvězdu za úsměvné - "aby se člověk dostal ze Soulu do Čeladné, musí letět do Vídně ".

18.10.2022 3 z 5

Kdyby to bylo tak snadné, dělal by to každý Kdyby to bylo tak snadné, dělal by to každý Petra Hülsmann

Hlavní postava mi přišla sympatická, ale jinak mě to nezaujalo. Cca na 50. straně odkládám.

04.10.2022

Justýnka a asistenční jednorožec Justýnka a asistenční jednorožec Kateřina Pantovič

Moc pěkná knížka s krásnými ilustracemi, ideální na čtení před spaním. S dětmi jsme četli opakovaně.

22.09.2022 5 z 5

Samotář Samotář S. R. White

Netradiční detektivka, odehrávající se během jednoho dne. Příběh v minulosti hodně temný. Zajímavá vyšetřovatelka, sympatický tým, líbilo se mi to. Jestli bude pokračování, ráda si ho přečtu.

14.06.2022 4 z 5