marwinmh marwinmh komentáře u knih

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Vážně téměř nikdy nevím, kdo za tím vším vězí a stejně tomu bylo i u této knihy.
Obdivuji, že hlavní hrdinky měly odhodlání nastěhovat se do sterilního bytu, zatíženého náročným majitelem a jeho až téměř přehnanými nároky.
Přišlo mi šílené, jak se minulost opakovala a jaké měla vyústění.
Já doporučuji přečtení, nudit se nebudete.....alespoň někteří.

24.05.2023 4 z 5

Já ti to vrátím Já ti to vrátím Vita Jamborová

Touha - po moci, majetku a především po pomstě je silným hnacím motorem, o čemž hlavní hrdinové této knihy, ví své.

21.02.2023 3 z 5

Nevlastní dcera Nevlastní dcera Georgina Cross

Kniha měla spád, bez hluchých míst, která bych četla z "povinnosti", každá stránka přinášela nové informace, nový náhled na důvody jednání hlavních postav. Každou chvíli jsem podezřívala někoho jiného a nakonec jsem byla identitou skutečného viníka překvapena.
Úmrtí jedné z hlavních postav se řadí do kategorie "zbytečná smrt, které stačilo málo a bylo jí zabráněno". Stálo za to si knihu přečíst.

20.12.2022 4 z 5

Žlutý ptáček zpívá Žlutý ptáček zpívá Jennifer Rosner

Další příběh s těžkým tématem, z těžké doby a opět uchopen a představen čtenáři způsobem, který jej nutí číst dál a dál, prožívat s hlavními postavami každý jejich krok a věřit ve šťastné zítřky. Krásně napsaná kniha.

01.11.2022 4 z 5

Kdo se postará o Annu Kdo se postará o Annu Kateřina Pantovič

Chápu, že kniha o sebevraždě z důvodu "nevím jaký má smysl má existence" není předurčena, že se u čtení budu bavit, ale na mě to působilo příliš depresivně a šílená obálka tomu jen dodala.

14.06.2022 2 z 5

Bývalá manželka Bývalá manželka Jess Ryder

Touha po dítěti, rodině, snaha utéct z manželství, výčitky svědomí, touha po pomstě, změna identity....to vše najdeme na stránkách této knihy, dle mého značně překombinovaný příběh, avšak četl se dobře.

12.02.2022 3 z 5

Niky Niky Zuzana Ryšavá

Příjemné, oddechové čtení, o partičce mladých lidí, kteří si užívají života a společných zážitků např. v slunečné Itálii, a především otevírají svá srdce lásce.

30.12.2021 4 z 5

Emma, faun a zabudnutá kniha Emma, faun a zabudnutá kniha Mechthild Gläser

Na této knize se mi líbila ze všeho nejvíce obálka. Příběh, postavy, prostředí mě nezaujaly, čtení mě nebavilo, vyčkávala jsem na zlepšení, ale to nepřišlo.

19.12.2021 2 z 5

Just Kids – Jsou to jen děti Just Kids – Jsou to jen děti Patti Smith

Životopisný příběh o lásce, přátelství a síle jít si za svým snem.

09.11.2021 4 z 5

Nela Nela Zuzana Ryšavá

Pohodové čtení o jedné letní lásce nad kterou se stáhnou tmavé mraky a hlavní hrdinové musí o svou společnou budoucnost zabojovat.
Bylo to fajn, ale znovu už bych si to nepřečetla.

09.11.2021 3 z 5

Vlak pro děti Vlak pro děti Viola Ardone

Příběh dětí, které po válce dostanou šanci na lepší život. Dětí, které opustí své rodiny jen na pár měsíců nebo napořád. O pocitech z cesty do neznáma, nových rodinách, prostředí, pocitech po návratu zpět k vlastní rodině, o touze něco změnit, něčeho dosáhnout.

19.10.2021 3 z 5

Celou tu dobu Celou tu dobu Rachael Lippincott

Kniha o vyrovnání se s pocity a vinou ze smrti milovaného člověka, jak se s tím naučit žít dál. Bavilo mě to velmi, až do chvíle, kdy se Kyle probudil v nemocnici a začal "hon" na Marley, tam už to na mě bylo těžko uvěřitelné.

19.10.2021 3 z 5

Když se vosy vyrojí Když se vosy vyrojí Marie Rejfová

Tuto knižní sérii mám ráda, Josefína mi jakožto osoba je velmi sympatická, příběh není překombinovaný a plyne svižně, bohužel tentokrát jsem se nemohla začíst, ztrácela jsem se v dialozích.

04.10.2021 3 z 5

Dovolená očima delegátky Dovolená očima delegátky Jitka Herzánová

A mě se to líbilo, až na značné vulgarismy, které zrovna nemusím (chápu, že k dosažení autentičnosti jistých situací nelze asi jinak), se mi kniha četla dobře, bavila mě a skutečně jsem žasla nad trpělivostí slečny delegátky. Kniha ukazuje, že není všechno zlato, co se třpytí aneb práce delegátky není o několika měsících válení se na pláži, jak se může nám nezúčastněným zdát.

10.09.2021 4 z 5

Její konec Její konec Shari Lapena

Kniha byla čtivá, udržovala mě v napětí, kdo má pravdu a kdo lže, kdo za tím vším skutečně stojí a jaké má motivy, ale suma sumárum kniha nebyla tak dobrá jako autorčiny předchozí počiny. Informace se na můj vkus často opakovaly, postavy byly nesympatické (pro mě) a ten konec ....?!

09.09.2021 3 z 5

Se špetkou skořice Se špetkou skořice Elizabeth Acevedo

Naprosto (pro mě) úžasně vypadající obálka knihy, která mě uchvátila na první pohled a já si řekla, že tuto knihu si musím přečíst.
Příběh nezletilé Emoni, která se s pomocí babičky stará o svou malou dceru, studuje a jde za svou životní touhou (vařením), přičemž si vůbec nestěžuje a nefňuká na svůj úděl nezletilé matky samoživitelky, se čte příjemně. Hlavní postavy jsou sympatické, děj není rozvleklý, vše podstatné (jak se stalo, že Emoni má dítě, kdo je otcem, jaké mají vzájemné vztahy, co Emoni v životě hledá) je řečeno jasně a stručně a nechybí ani vyhlídky na lásku. Za mě pěkná kniha.

09.09.2021 4 z 5

Tajemství tří žen Tajemství tří žen Mária Ďuranová

Nenáročný příběh tří žen (matky a dvou dcer), z nichž každá má svá tajemství, každá se dokáže zachovat tak, aby z toho měla vlastní prospěch a pocit, že v životě to někam dotáhla, že si našla to své místo na slunci a teď je skutečně spokojená.
Síla opustit po letech vše známé, ne zrovna příkladná brigáda, nemoc, znovu objevená láska, manželství z rozumu - v této knize toho najdeme hodně.

18.07.2021 3 z 5

Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Po románech pro ženy sáhnu s vidinou si u čtení odpočinout, ovšem tady jsem většinu času protáčela oči v sloup nad trapností vnitřních dialogů hlavní hrdinky, kterým rozhodně nepřidalo označení "óčko" a situace s kocourem.

08.03.2021 3 z 5

Den, kdy se to stalo Den, kdy se to stalo Nuala Ellwood

Kniha se mi líbila hodně, čekala jsem co se z toho vyklube, avšak "konfrontace" těsně před koncem mě zklamala natolik, že mi zkazila celkový čtenářský zážitek.

12.07.2019 3 z 5

Láska & gelato Láska & gelato Jenna Evans Welch

Příjemné, nenáročné čtení o lásce v Itálii a k Itálii.

07.06.2019 4 z 5