marwinmh marwinmh komentáře u knih

Zuzka v šatech svátečních Zuzka v šatech svátečních Michaela Kalivodová

Nevím proč, ale na mě působila kniha smutně,. možná až depresivně.
Hlavní hrdinka ve vztahu v němž nechce být, v práci, která ji nebaví, s kapelou, která dělá muziku jejímu srdci vzdálenou, s nemocnou mámou... vím, že život není duhový a na každého se občas valí šeď ze všech stran, ale tady toho na mě bylo asi moc najednou.
Obsahově kniha nebyla rozhodně špatná, četla se lehce a obálka je úžasná.

12.12.2021 2 z 5

Báječný krámek s čokoládou Báječný krámek s čokoládou Jenny Colgan

Příběh o lásce, o hledání sebe sama, o smíření, lidech milujících Paříž a čokoládu, ale také o tom, jak mohou rozhodnutí jiných lidí ovlivnit a nasměrovat váš život tam, kam by třeba nesměřoval....

12.12.2021 3 z 5

Just Kids – Jsou to jen děti Just Kids – Jsou to jen děti Patti Smith

Životopisný příběh o lásce, přátelství a síle jít si za svým snem.

09.11.2021 4 z 5

Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Skvělý příběh ze zapadlé vesničky někde na jihu naší republiky, kde si obyvatelé vidí do talíře a přesto před sebou ukrývají mnohá tajemství. Prostředí, postavy, zápletka i rozuzlení byly uvěřitelné a mě tak čtení neskutečně bavilo.

09.11.2021 5 z 5

Nela Nela Zuzana Ryšavá

Pohodové čtení o jedné letní lásce nad kterou se stáhnou tmavé mraky a hlavní hrdinové musí o svou společnou budoucnost zabojovat.
Bylo to fajn, ale znovu už bych si to nepřečetla.

09.11.2021 3 z 5

Rudá špionka Rudá špionka Elizabeth Blackwell

Kniha z dob svržení carské monarchie, z dob, kdy šlechtické tituly přestaly mít ve společnosti význam a původní "nadlidé" se stali "bývalími lidmi", kdy tito neměli nárok na práci, ubytování, jídlo a dle některých ani na vlastní život.
Zajímavý náhled do událostí minulých let, kdy příběh i postavy byly uvěřitelně vykresleny, přesto mě to nenadchlo natolik, jak jsem očekávala.

Idol Idol Kristen Callihan

Láska z prostředí muziky, koncertů, o ujasnění si toho, co hlavní hrdinové chtějí od svého života, s kým chtějí být. Začátek byl slibný, pak už to jelo jen z kopce dolů. Četla se dobře, ale popravdě za pár dní nebudu vědět, o čem kniha byla.

Vlak pro děti Vlak pro děti Viola Ardone

Příběh dětí, které po válce dostanou šanci na lepší život. Dětí, které opustí své rodiny jen na pár měsíců nebo napořád. O pocitech z cesty do neznáma, nových rodinách, prostředí, pocitech po návratu zpět k vlastní rodině, o touze něco změnit, něčeho dosáhnout.

19.10.2021 3 z 5

Trhni si, Ethane Trhni si, Ethane Whitney G. (p)

Kdybych tuto knihu minula, rozhodně bych o nic nepřišla. Nezaujaly mě ani postavy, ani jejich samotný příběh, který byl většinu času tak naivní a ....pro mě prostě ne.

19.10.2021 2 z 5

Celou tu dobu Celou tu dobu Rachael Lippincott

Kniha o vyrovnání se s pocity a vinou ze smrti milovaného člověka, jak se s tím naučit žít dál. Bavilo mě to velmi, až do chvíle, kdy se Kyle probudil v nemocnici a začal "hon" na Marley, tam už to na mě bylo těžko uvěřitelné.

Kdo šije u Podolské? Kdo šije u Podolské? Lucie Hlavinková

Čekala jsem asi něco jiného, přesto se mi kniha, která vykresluje poválečnou dobu, kdy se k moci dostávají komunisté, líbila a čtení mě bavilo. Osud Hany Podolské a jejího syna Viktora je zachycen spíše okrajově, ale zase zde byl prostor pro osudy dalších postav - Květa, Milena, Boženka, Gustav, které nejsou o nic méně zajímavé.

19.10.2021 4 z 5

Dopis Dopis Kathryn Hughes

Moc příjemné čtení, i když ne o lehkých životních osudech. Zajímavá dějová linka, uvěřitelní hlavní hrdinové, bohužel ke konci mi vadilo neustálé opakování již řečeného.

19.10.2021 4 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

"Kdo chce kam, pomozme mu tam".
Jak se z velké lásky může stát život noční můrou, z níž není úniku....anebo je?
Líbil se mi dvojí pohled na vývoj situací, jak se jevily naoko a jak to bylo ve skutečnosti, obě hlavní hrdinky byly dobré manipulátorky, ovšem Daphne měla jednoznačně na vrch.
Příběh i postavy mě bavily, čtení jsem si užívala a tuto knihu s klidným srdcem doporučila ostatním.

04.10.2021 4 z 5

Když se vosy vyrojí Když se vosy vyrojí Marie Rejfová

Tuto knižní sérii mám ráda, Josefína mi jakožto osoba je velmi sympatická, příběh není překombinovaný a plyne svižně, bohužel tentokrát jsem se nemohla začíst, ztrácela jsem se v dialozích.

04.10.2021 3 z 5

Co neodvál ani čas Co neodvál ani čas Hana Marie Körnerová (p)

Příjemné čtení o životě tří žen, které se musely potýkat s nejrůznějšími překážkami, přesto nerezignovaly, nezačaly se litovat a o svůj kousek štěstí bojovaly.
Čtení se mi líbilo, děj plynul svižně, byla to nenáročná kniha, což mám ráda.

11.09.2021 4 z 5

Houpačky Houpačky Lucie Konečná

Příběh kamarádek, které nechtějí rezignovat na život navzdory "vyššímu" věku a zákeřně se plížící nemoci. Čtivý, svižně plynoucí děj, občas vtipné,občas trapné situace zajišťují, že se během čtení nenudíte, přesto za mě však celkový dojem průměrný, naopak mé mamce se kniha líbila velmi.

10.09.2021 3 z 5

Dovolená očima delegátky Dovolená očima delegátky Jitka Herzánová

A mě se to líbilo, až na značné vulgarismy, které zrovna nemusím (chápu, že k dosažení autentičnosti jistých situací nelze asi jinak), se mi kniha četla dobře, bavila mě a skutečně jsem žasla nad trpělivostí slečny delegátky. Kniha ukazuje, že není všechno zlato, co se třpytí aneb práce delegátky není o několika měsících válení se na pláži, jak se může nám nezúčastněným zdát.

10.09.2021 4 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Úžasná kniha. Prostředí, postavy a jejich životní příběhy mě vtáhly do děje a nepustily až do konce.

09.09.2021 5 z 5

Její konec Její konec Shari Lapena

Kniha byla čtivá, udržovala mě v napětí, kdo má pravdu a kdo lže, kdo za tím vším skutečně stojí a jaké má motivy, ale suma sumárum kniha nebyla tak dobrá jako autorčiny předchozí počiny. Informace se na můj vkus často opakovaly, postavy byly nesympatické (pro mě) a ten konec ....?!

09.09.2021 3 z 5

Se špetkou skořice Se špetkou skořice Elizabeth Acevedo

Naprosto (pro mě) úžasně vypadající obálka knihy, která mě uchvátila na první pohled a já si řekla, že tuto knihu si musím přečíst.
Příběh nezletilé Emoni, která se s pomocí babičky stará o svou malou dceru, studuje a jde za svou životní touhou (vařením), přičemž si vůbec nestěžuje a nefňuká na svůj úděl nezletilé matky samoživitelky, se čte příjemně. Hlavní postavy jsou sympatické, děj není rozvleklý, vše podstatné (jak se stalo, že Emoni má dítě, kdo je otcem, jaké mají vzájemné vztahy, co Emoni v životě hledá) je řečeno jasně a stručně a nechybí ani vyhlídky na lásku. Za mě pěkná kniha.

09.09.2021 4 z 5