maryska09 maryska09 komentáře u knih

Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Další skvěle napsaná detektivka paní Klevisové. Její knihy se velmi dobře čtou, jsou napínavé a uvěřitelné. Tady mě trochu zklamal závěr, nejsem si jistá, proč se to vlastně všechno stalo. Ale i tak knihu velmi doporučuju, už kvůli skvěle vykreslenému životu v pohraničí.

28.08.2024 5 z 5

Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

Paní Klevisová patří mezi naše nejlepší současné autorky, její detektivky jsou poutavé, mají krásné prostředí a rychlý spád, kdy člověk do konce netuší, jak se to zvrtne. Doporučuji

27.02.2024 5 z 5

Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Skvěle napsaná detektivka plná zvratů, kde čtenář dlouho netuší, kdo za tím vším stojí. Autorka dobře píše a můžem se těšit na další knihy.

11.12.2023 5 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

Další skvělé pokračování série. Pokud jí čtěte od začátku, nemůže vás překvapit množství detailních popisů, nesmrtelnost Jurka ani superhrdinství Joony Linny. Ale právě kvůli tomu se tyto knihy tak skvěle čtou, jsou napínavé a těším se na další. Doporučuji

06.08.2022 5 z 5

Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Nejlepší knížka co jsem za dlouhou dobu četla. Vtipná, smutná, zmatená, úžasná atd. Prostě si jí přečtěte, stojí to za to.

31.08.2020 5 z 5

Chalupa Chalupa Pavlína Křivánková

Dobře napsaná kniha o dvou ženách v nezávidění hodné situaci. Ani s jednou by člověk neměnil, každá je úplně jiná a přitom obě chtějí to samé - lásku, klid a spokojenost

31.05.2024 5 z 5

Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Moc dobře napsaná kniha mé oblíbené autorky, navíc zasazená do nádherné severské krajiny. Velmi doporučuji, kniha je čtivá, napínavá a popsaná krajina fascinující

07.07.2023 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Velmi silná kniha, která vezme za srdce, plná lásky k životu a přírodě. Autorka dokáže skvěle popsat život v bažině, při čtení je doslova cítit slaná voda, písek a nepřeberná vegetace a hmyz. Hlavní zápletka je trochu rušivá, úplně by mi stačilo pozorování přírody. Na knihu budu dlouho vzpomínat.

05.05.2022 5 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Autorka má velmi čtivý styl psaní, její knihy proto pořádně odsýpají. I tato kniha se četla jedním dechem a to i přes to, že s hlavním hrdinou se člověk jen těžko sžije a marně k němu hledá sympatie. Navíc přes mírně optimistický konec nevěřím v dlouhodobé zlepšení jeho situace. Kniha by si klidně zasloužila pokračování, opravdu nutí k zamyšlení.

22.02.2022 4 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Dobře napsaná detiktivka, s překvapivým koncem a spoustou podezřelých. Doporučuji

29.11.2021 4 z 5

Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Další skvělý díl Harryho Pottera, který mě baví i po několikátém přečtení a i když mi už dááávno není 12. Pokaždé si v knize najdu něco nového, co mě zaujme a baví.

19.05.2021 5 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Velmi silná knížka o strašné době, která nebyla tak dávno, o které málokdo ví a o které se děti ve školách neučí. Přes velmi silný příběh se skvěle čte a je moc dobře napsaná. Velmi doporučuju

23.01.2021 5 z 5

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Skvělá kniha s ohromně silným příběhem o síle lásky i mateřství. Děkuji za ní

06.01.2021 5 z 5

Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Milé a laskavé povídky pana Ebena, který je mistrem jemného humoru. Velmi osvěžující čtení.

21.11.2020 5 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Kniha se zajímavým nápadem byla zklamáním. Nešťastná holka má šanci vyzkoušet nepřeberně životů ve kterých je pořád nešťastná, aby přišla na to, že ten původní život je nejlepší. Chvíli je to zajímavé, pak stále stejné a nakonec se čtenář už jen těší, kdy to podle očekávání skončí.

13.09.2024 2 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Tuhle skvělou knížku čtu poněkolikáté a pokaždé mě dostane. Je skvěle napsaná a plná citu. Doporučuju všem.

08.02.2024

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Knihy paní Spisovatelky Dvořákové jsou nevelké, ale plné děje a myšlenek. Tahle útlá knížka je stejná. Přečte se jedním dechem, ale čtenář na ní nezapomene a stále na ní myslí a vrací se k jednotlivým situacím. Moc doporučuji

29.11.2023 5 z 5

Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Velmi zvláštní, nepokojná kniha, čtenář má pocit, jako by se po každém čtení musel zhluboka nadechnout. Nečte se snadno, ale odložit se nedá. Nevím, zda bych jí doporučila ke čtení, ale určitě na ní budu dlouho myslet.

11.10.2022 4 z 5

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Kniha, u které jsem si přála, aby ještě nebyl konec. Skvěle napsaná, plná fantazie, napínavá a úžasně čtivá. Hned jdu shánět druhý díl a doufám, že brzy vyjde třetí. Velmi doporučuji

07.12.2020 5 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Další skvělá kniha jedné z nejlepších českých autorek současnosti. Výborně napsaná, čtivá, napínavá, strhující, uvěřitelná. Díky za ní, doporučuji

21.08.2019 5 z 5